eye_lip Napisano 14 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2012 Koperta jest pozlacana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2012 Fragment z mojej dzisiejszej sesji dla Chronosa24, jedna fotka (nieobrabiana) Choparda Mille Miglia Classic Racing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Seiko Sea Lion wyprodukowane pod marką Safir. Grudzień 1965. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Wrzesień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2012 Ale masz megahardkorowy pasek w tym retrogrejdzie Kto robił tego hornbacka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 1 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2012 "Ostry elegant" Pasek kupowany kilka lat temu, z niemieckiej strony. Certyfikaty na nie dawali itp. Wtedy nie było zbytniego wyboru. Nawet ładnych krokodyli (gładkich) takich jak w paskach topowych marek. Teraz to inna bajka. Firma sprzedaje przerabiane i zdobione przez siebie ety w gotowych kopertach. Czyli cały zegarek. http://www.tourbywatches.com/shop/page/ ... hop_param= Mają fajne tarcze. http://www.tourbywatches.com/shop/artic ... d%3D159%26 Teraz zastanawiam się nad zmianą tego paska na brązowy. Chodzi mi po głowie: Zastanawiam się jak by wyglądał pasek z takiej skóry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2012 Tourby znam, ale jakoś nie przepadam - z tego co pamiętam zaczynali na znanym forum podróbek - Replica Watch Group. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 Moją uwagę zwrócili paskami i tarczami. Podróbki? Teraz przeszli na jasną stronę mocy. Wracając do pasków. Denerwuje mnie problematyczność z ich szybką wymianą. Czasem pasek jest tak szeroki że ledwie mieści się między uszami. Zatem problematyczna jest zabawa z teleskopami. Oczywiście widziałem narzędzie ułatwiające ich wymianę. Nie jest to tak łatwe jak w przypadku np. Panerai. Zastanawia mnie czy ktoś oferuje np. dodatkowy segment ułatwiający wymianę. Jak on miałby wyglądać. Tak jak w starszych modelach IWC Da Vinci, tyle że łączący się z uszami od środka. Jestem ciekawy jaki by to miało wygląd jako całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 Jeżeli chcesz szybko zmienić pasek możesz szukać rozwiązań jakie proponuje np. : Hirsch w modelu Mariner : Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 Fajny patent ale tylko do wybranych pasków. W Hirsch Rivetta czy moim obecnym tego nie ma. Inne firmy też tego nie oferują. Problem pozostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 Z tego co pamiętam to w ABP Paris można wybrać taki patent : http://www.abp-paris.com/abpw/watch_straps_index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electro Napisano 2 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2012 nowy nabytek, kolejny mido.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 4 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2012 Precista PRS-10, raczej wojskowy niż elegancki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 9 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2012 Pomysł: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 9 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2012 To chyba bardziej pasuje do tematu o ciekawych patentach. Hmmm... mankiety odczepiane razem z zegarkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukebor Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 nowy nabytek, kolejny mido.... Jeśli można zapytać - gdzie kupiłeś Mido? W kraju - zdaje się - nie ma dystrybutora. Znasz jakieś pewne miejsce na takie zakupy? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Mido to bardzo fajne zegarki. Ponad 5 lat temu zrobiłem kilka zdjęć tuningowanego divera Mido: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukebor Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Mido to bardzo fajne zegarki. Ponad 5 lat temu zrobiłem kilka zdjęć tuningowanego divera Mido Zaiste, bardzo fajne, tylko szkoda, że w PL jest problem z przymiarką ;/ Do tego - podobno - pasek ciężko do nich dobrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Dlatego też ten model doznał tuningowego rozpiłowania uszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
electro Napisano 10 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2012 nowy nabytek, kolejny mido.... Jeśli można zapytać - gdzie kupiłeś Mido? W kraju - zdaje się - nie ma dystrybutora. Znasz jakieś pewne miejsce na takie zakupy? Pozdrawiam. Kupuję w Niemczech lub w swissdirect. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał18 Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Dobry wieczór. Myślę nad kupnem zegarka mniej więcej w okolicach kwoty 600 zł. Chciałbym aby był to klasyczny zegarek męski o niewielkiej kopercie, tak aby w miarę możliwości poza koronką nie było na niej miliona pokręteł tych wszystkich zbędnych wynalazków ani wymyślnych ramek, z przejrzystą tarczą na której znajdować się będą tylko cyfry. Na koniec skórzany pasek w kolorze brązu. W skrócie prostota i elegancja. Czy ktoś byłby w stanie mi coś doradzić? Dodam że marki zegarków są mi kompletnie obce. Dziękuję za uwagę, pozdrawiam. Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2012 Jaka to jest niewielka koperta? 34 mm czy 40mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Jak w temacie. Nie jestem znawcą, więc czy ktoś mógłby coś więcej powiedzieć na temat tego cacka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 12 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2012 Kultowy Universal Geneve Polerouter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi