Koval Napisano 21 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2012 Wprawdzie pytanie do Filipa, ale nie mogłem sie powstrzymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 21 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2012 Wprawdzie pytanie do Filipa, ale... (choć dwa z poniższych nie są kopią design'u suba) 1) najtaniej - Orient Big Mako (kiedyś wklejałem tu zdjęcia mojego) 2) trochę mniej tanio - Davosa Argonautic 3) jeszcze trochę drożej, ale nadal bardzo rozsądnie do jakości - Seiko sumo (też kiedyś wklejałem tu zdjęcia) wklejana wyżej Glicyna chyba trochę zabija rozmiarem (o ile dobrze pamiętam)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2012 Damian, rozumiem, że masz na myśli po prostu zegarek nurkowy o wodoszczelności min 200m, z ruchomym pierścieniem i dobrą lumą (nie zakłądam, że chodzi Ci o jakąś stylistyczną kopię suba). Uważam, że najfajniejszym wyborem i nie tylko pod względem jakości do ceny jest Seiko SKX007: Ten zegarek kosztuje poniżej tysiąca złotych i nie zamieniłbym go na żaden szwajcarski zegarek w cenie sklepowej do powiedzmy 3kzł. Podobnym ewenementem jest Seiko Sumo który kosztuje trochę powyżej 2kzł - wykonanie koperty i detali jest jak w zegarkach kilkukrotnie droższych: Oba te modele mają prawdziwe 200m wodoszczelności i mogą służyć do nurkowania z akwalungiem. Wspomniane wcześniej mako też są fajne choć odstają trochę jakością wykonania od Seiko. Jeśli ktoś się uprze na zegarek szwajcarski to fajnym wyborem jest nowa Certina DS Action Diver (spełnia normy ISO w tym zakresie). Bezel chodzi bardzo dobrze i od 0 do 20 ma lumę pod akrylowym wkładem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobwoj Napisano 22 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2012 W temacie nurków Rolexopodobnych w cenie poniżej 1500 PLN na ETA 2824-2 i WR 30 ATM jest jeszcze Steinhart Ocean 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2012 Szkoda, że większość zegarków tej firmy wygląda jak podróby innych modeli za wyjątkiem loga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobwoj Napisano 22 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2012 Typowo odtwórcza firma, ale ten model Rolexa jest wyjątkowo często kopiowany. Pierwszy lepszy przykład: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2012 Niby tak, choć jak porównasz steinharta z rolkiem to jest to jota w jotę, epos mimo wszystko ma iną tarczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 22 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2012 Mój graal : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2012 Też kiedyś wariowałem za tetrą. Ale kupiłem Zenitha Port Royal i mi przeszło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobwoj Napisano 23 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2012 W tym roku jest limitacja ORIS Chet Baker Limited Edition Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2012 ... wpadł mi w oko ... Lindburgh & Benson Unikatorium Vintage Wiem, że nie jest klasyczny, ale od kiedy trafiłem na markę Christiaan v.d. Klaauw a potem i inne robiące zegarki w takim klimacie, uzupełnienie o taki model chodzi mi po głowie .. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 25 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2012 Wygląda jak dno oceanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 27 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2012 powrót do głównego nurtu .. dzisiaj FC 325MC3P6 Classic Big Date 38 mm średnicy, 11 mm grubości. Druga strefa czasowa na 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2012 Nowy nabytek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 31 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2012 nieźle się zapowiada: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/72493 ... izjon-303/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 8 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2012 Ostatnio zakupiłem zegarek jedynie z ciekawości obity drewnem. Cene śmiesznie niska lecz bardzo mnie zaciekawił. Wpadłem na pomysł by wykonać do niego własnoręcznie drewnianą tarczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 8 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Kwiecień 2012 Zatrolluję w stylu jednego z miejscowych forowiczów: ktoś ten zegarek z ciekawości obił drewnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 9 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Ochh, nie łapcie za słowa od razu. Źle przekazałem informacje Już oryginalnie był obity drewnem ale i tak cudeńko Jaki kolor paska byście dali do niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Panowie, nie ma obowiązku dyskusji - proszę bez błazenady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucru Napisano 10 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2012 Ochh, nie łapcie za słowa od razu. Źle przekazałem informacje Już oryginalnie był obity drewnem ale i tak cudeńko Jaki kolor paska byście dali do niego? Jeśli chcesz coś stonowanego, to moim zdaniem skórzany jasnobrązowy pasek byłby w sam raz. Ale zielony byłby ciekawym nawiązaniem do drewnianej koperty i lasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 11 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Na Caterhama nie mam miejsca i czasu, spróbuję na mniejszą skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2012 W sprzedaży jest już dostępny wspominany parę stron wcześniej Xicorr Circle. Czy ktoś miał okazję pomacać ten zegarek na żywo? Podoba mi się jego "steam'owa" stylistyka, tylko pytanie jak z jakością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 29 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2012 czytałeś tutaj? http://zegarkiclub.pl/forum/topic/70329 ... ge__st__80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 3 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2012 Czytałem, jednak miałem nadzieję, że może któremuś z forumowych specjalistów prześlizgnęły się te zegarki przez ręce i mógłby coś o nich napisać. W każdym razie ze względu na pewne wątpliwości co do paru elementów ostatecznie wybrałem coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi