pablocito Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2020 Żorż Ci już nie odpowie... Cytuj
Nawrot Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2020 Panowie, mam pytanie o wasze doświadczenia z intermittment fasting. Mianowicie sytuacji gdy okienko mam np. 10-18, to co wówczas z aktywnością fizyczną np. bieganie/rower/siłownia o 6 albo o 21? Jest, że tak powiem moc?Ja nie miałem nigdy problemów z brakiem sił przy tym sposobie jedzenia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Stormont Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2020 Do biegania truchtem nie potrzebujesz wielkiej energii, spokojnie zrobisz. Z intensywnym treningiem sprinterskim albo siłowym może być co najwyżej problem, ale ponieważ pytasz (więc pewnie jesteś amatorem) i przy tak długim oknie - wątpię. Brak siły czy głód będzie tylko złudzeniem organizmu: sygnałem ciała przyzwyczajonego do zajadania albo spadkiem cukru. Przeciwnie, czasem dobrze jest się zająć jakąś mało intensywną czynnością fizyczną, aby głód opanować. Dużo trudniej jest z wysiłkiem intelektualnym. 1 1 Cytuj
Bacio Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2020 2 godziny temu, Ipkol napisał: Panowie, mam pytanie o wasze doświadczenia z intermittment fasting. Mianowicie sytuacji gdy okienko mam np. 10-18, to co wówczas z aktywnością fizyczną np. bieganie/rower/siłownia o 6 albo o 21? Ja mam okienko 10:30-18:30, a siłownię "na głodzie" o 09:00. Mi się bardzo dobrze ćwiczy z pustym żołądkiem. Efekty lepsze niż "najedzony". Ale za to w czasach, gdy biegałem długie dystanse (i nie stosowałem IF) to wolałem biegać (truchtać) z pełnym brzuchem niż na głodniaka. Po biegu na pusto byłem tak głodny, że nie byłem w stanie kontrolować kalorii Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi