B.B. Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 To chyba zależy, gdy przy stole siedzimy, obrus sięgający do podłogi jest raczej niewygodny. Cytuj
Styleman Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2012 Zdjęcie drugie przedstawia tz.skerting ,przy tak ubranych stole sie nie siada . Cytuj
Adam Granville Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgadza się, to są skertingi, czyli takie "falbanki" sięgające ok. 10 cm nad podłogą, najczęściej przypinane rzepami. Co do "podkładek" (fachowa nazwa "sety"). Serwowanie na eleganckim przyjęciu na setach (nawet jeśli są ułożone na właściwym obrusie) jest absolutnie niestosowne. Obrus jest symbolem wspólnoty biesiadników, nakrycie dla kogoś na osobnym obrusiku oznacza symbolicznie wykluczenie go ze wspólnoty. Przytoczę cytat z Mikołaja Reja: "Nasi przodkowie chociaj nie łajali, / ale cicho przed złymi obrusy krajali". Obrus powinien zwisać ze stołu na ok. 30 cm. Cytuj
lodzermensch Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2012 Pytanie z puli jajcarskich, dokładnie. Jedną z moich ulubionych potraw (!) niedzielnych śniadań są jajka na miękko. Proste z przygotowaniu i bardzo zdrowe. Pytanie brzmi - jak je elegancko rozbijać. I znów - opierając się na literaturze fachowej - przytoczę dwa sposoby. Pierwszy to klasyczne obierania palcami skorupek, drugi zaś to wycinanie końcówki jajka nożem. Pierwszy wydaje się mało elegancki, a drugi nieco zbyt wyszukany. Jak to robić elegancko? Cytuj
zby Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2012 są "otwieracze" ale nie wiem czy nie są zbyt nowoczesne do rezydencji Cytuj
Misza Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2012 no przecież standardy zostały wyznaczone w seksmisji... Cytuj
lodzermensch Opublikowano 7 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2012 Szablą szablą jak imć Kmicic. Zetnij Jędruś! Zetnij! Cytuj
pol606 Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2012 http://www.youtube.com/watch?list=PL46E ... age#t=168s Cytuj
lodzermensch Opublikowano 8 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 przeglądając strony poświęcone tematowi natrafiłem na coś takiego: http://5election.com/2011/12/08/how-to-set-the-table/ Cytuj
mbs Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Ciekawe ilu zwolenników zdrowej kuchni nieskalanej indukcją czy promieniowaniem mikrofalowym kopci paczkę ćmików dziennie i co weekend łoi wódę do oporu. Cytuj
B.B. Opublikowano 8 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 Mnie bardziej zastanawia czy żyją na Syberii żeby uniknąć promieniowania. Cytuj
lodzermensch Opublikowano 8 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2012 no żyją jakoś, ale muszą się wzmacniać. Cytuj
lodzermensch Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 a propos wzmacniania się (na Syberii oczywiście ). Jakich wzorów kieliszków do wódki jesteście, Panowie, zwolennikami? Cytuj
lodzermensch Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 a propos wzmacniania się (na Syberii oczywiście ). Jakich wzorów kieliszków do wódki jesteście, Panowie, zwolennikami?Pełnych jak imć Pan Zagłoba. to "oczywista oczywistość" ja lubię drugie z lewej Cytuj
lodzermensch Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 dorzucę jeszcze inne wzory jaki znalazłem: Cytuj
mbs Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 dorzucę jeszcze inne wzory jaki znalazłem:Drugi z lewej w pierwszym rzędzie ma przyjemne kształty Dupne trochę. Cytuj
lodzermensch Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2012 Z warszawskiego lokalu. stare dobre kryształy.... Cytuj
Misza Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 Mnie irytuje w kieliszkach do wódki takich, jak 4 od lewej na pierwszym zdj., że nawet, gdy wypije się zawartość z dużym rozmachem, to pozostaje niewielka ilość alkoholu na dnie. Czy właśnie tworzy nam się nowy temat? Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 Cały ten temat to jedna wielka wtopaux Cytuj
lodzermensch Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2012 jeszcze o wódkach...czy ktoś jeszcze używa karafek do wódek? W dobie dozymetrów w butelkach przelewanie i mrożenie trunku byłoby chyba uciążliwe... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi