szakal12 Napisano 29 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2021 Panowie zapuszczajcie brody to takie męskie atrybuty nie do podważenia ewentualnie do podstrzyżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indianskistyl Napisano 5 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2021 Pytanie o kartacz, czy koniecznie musi być z włosia dzika? Nie moze być jakas szczotka syntetyczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotekwbutach Napisano 6 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2021 23 godziny temu, indianskistyl napisał: Pytanie o kartacz, czy koniecznie musi być z włosia dzika? Nie moze być jakas szczotka syntetyczna? Nie musi ale taki jest najlepszy. Na początku zapuszczania miałem taką zwykłą szczotkę i grzebień, potem zmieniłem na angrybeards kartacz drewniany i porównanie niebo a ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 6 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2021 @kotekwbutach, W jakim sensie? Jak opiszesz różnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giacomo de Taglia Napisano 6 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj 2021 Jeśli mogę, główną zaletą kartacza z włosia dzika (albo być może innego naturalnego włosia, nie wiem) jest to, że w przeciwieństwie do syntetyków, nie elektryzuje. Z tego samego powodu polecam drewniany grzebień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotekwbutach Napisano 8 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2021 @kotekwbutach Znam tą firme mam z niej ten szampon https://www.angrybeards.pl/szampony-do-brody/szampon-do-brody/ i chyba wosk. Kupie wiec też kartacz. dzieki Giacomo de Taglia wlasnie o tym czytalem ze nie elektryzuje ale to byl jakis blog a nie opinia osob uzywajacych dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indianskistyl Napisano 28 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2021 kotekwbutach to prawda z tym elektryzowaniem, strona z ktorej masz szampon ma kartacze, jesli jeszcze nie masz zadnego to sobie zamow, nie pozalujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 1 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2022 trochę odkopię temat - po kilku próbach zapuszczenia brody odpuszczałem, ale być może niesłusznie, bo zaczynała mi przeszkadzać. Tym razem postanowiłem że spróbuję dłużej, stąd prośba o podpowiedź: jakie kosmetyki warto stosować aby włosy nie rosły we wszystkie strony, tylko były ułożone (prawie że) jak na głowie? wiem że na brodzie włos jest grubszy i trudniejszy do opanowania, niemniej jednak patrząc np. jak wyglądają u Beckhama odnoszę wrażenie że coś się da z nimi zrobić. nie chciałbym ich natłuszczać, tylko by wyglądały naturalnie, ale że tak powiem, na "uczesane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmal Napisano 1 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2022 4 godziny temu, Krzysiek_W napisał: trochę odkopię temat - po kilku próbach zapuszczenia brody odpuszczałem, ale być może niesłusznie, bo zaczynała mi przeszkadzać. Tym razem postanowiłem że spróbuję dłużej, stąd prośba o podpowiedź: jakie kosmetyki warto stosować aby włosy nie rosły we wszystkie strony, tylko były ułożone (prawie że) jak na głowie? wiem że na brodzie włos jest grubszy i trudniejszy do opanowania, niemniej jednak patrząc np. jak wyglądają u Beckhama odnoszę wrażenie że coś się da z nimi zrobić. nie chciałbym ich natłuszczać, tylko by wyglądały naturalnie, ale że tak powiem, na "uczesane" 1. Reuzel Beard Foam 2. Apothecary 87 Muskoka Beard Balm - ale tu uprzedzam zapach dość specyficzny. To produkty które nie są tłuste jak balsamy. Ja nie znoszę mieć tłustej i świecącej brody. 3. Okrągła szczotka do włosów i suszarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 1 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2022 5 godzin temu, Krzysiek_W napisał: trochę odkopię temat - po kilku próbach zapuszczenia brody odpuszczałem, ale być może niesłusznie, bo zaczynała mi przeszkadzać. Tym razem postanowiłem że spróbuję dłużej, stąd prośba o podpowiedź: jakie kosmetyki warto stosować aby włosy nie rosły we wszystkie strony, tylko były ułożone (prawie że) jak na głowie? wiem że na brodzie włos jest grubszy i trudniejszy do opanowania, niemniej jednak patrząc np. jak wyglądają u Beckhama odnoszę wrażenie że coś się da z nimi zrobić. nie chciałbym ich natłuszczać, tylko by wyglądały naturalnie, ale że tak powiem, na "uczesane" Nie będziesz Beckhamem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 2 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2022 Mam złą wiadomość - zrezygnuj z brody. Jestem brodaczem od wielu lat i początkowo też chciałem uzyskać efekt uformowanej brody. Wszystkie kosmetyki i duży nakład pracy dawały efekt krótkotrwały. Jeżeli włosy nie mają tendencji do równego układania się to nic z tym nie zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 2 Wrzesień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2022 13 godzin temu, lukmal napisał: 1. Reuzel Beard Foam 2. Apothecary 87 Muskoka Beard Balm - ale tu uprzedzam zapach dość specyficzny. To produkty które nie są tłuste jak balsamy. Ja nie znoszę mieć tłustej i świecącej brody. 3. Okrągła szczotka do włosów i suszarka. dziękuję, zapoznam się z tymi specyfikami 12 godzin temu, jaskokoz napisał: Nie będziesz Beckhamem Oj David David, ja już tak wyglądam 1 godzinę temu, Awopiotr napisał: Mam złą wiadomość - zrezygnuj z brody. Jestem brodaczem od wielu lat i początkowo też chciałem uzyskać efekt uformowanej brody. Wszystkie kosmetyki i duży nakład pracy dawały efekt krótkotrwały. Jeżeli włosy nie mają tendencji do równego układania się to nic z tym nie zrobisz. jednak spróbuję, nie udało mi się nigdy zapuścić długiej brody, więc nie wiem jak się będzie taka zachowywała. teraz nie są łatwe do zapanowania, ale może jak będą dłuższe będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matt_falley Napisano 29 Październik 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2022 Kiedy widzę, że broda zaczyna rosnąć w różnych kierunkach, robię tak: Zaczesuję całość na bok, następnie w przeciwnym kierunku, a na koniec do dołu. Robiąc tak regularnie, włosy zaczynają rosnąć prosto w dół. U mnie do momentu, gdy są na tyle długie, że zaczynają powstawać fale. Wtedy podobno pomaga okrągła szczotka i suszarka. W takie zabiegi nie bawiłem się i trzymam długość obecnie 15-25mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solid Napisano 22 Listopad 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2022 Jakieś ciekawe olejki/balsamy ostatnio sie pojawiły? Kupiłem niedawno sporo od Captain Fawcett i generalnie jestem zadowolony, ale chętnie poznam coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matt_falley Napisano 17 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2022 Miałem na początku olejek Proraso. Miałem z nim dziwne doświadczenia, zmienił zapach po czasie. Obecnie wybieram Brisk z Rossmanna. Dobry skład (bez alkoholu). Przy codziennym stosowaniu ewidentnie działa. Jest tani i pojemny. Delikatnie rzadszy, ale mi to nie przeszkadza. W mojej ocenie zaletą jest to, że nie ma perfum w składzie, więc nie koliduje z moimi. https://www.rossmann.pl/Produkt/Pielegnacja-brody/Brisk-olejek-do-brody-pielegnuje-brode-i-twarz-50-ml,282145,8832 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciasteczkowy Napisano 19 Grudzień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2022 Ja używam olejków Proraso. Jesienią i zimą żółty Wood adnotacją Spice, wiosną i latem niebieski Azur Lime. Zmiany zapachu nie zauważyłem, ale zaznaczam że mam wyjątkowo upośledzone powonienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi