Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. 

Chce kupić lnianą koszule z długim rękawem najlepiej koloru błękitnego. Znalazłem taką na Lancerto:https://www.lancerto.com/pl/koszula-hampshire-ko092121000004-mixkolor.html

Polecacie ją lub innego producenta? ?

Opublikowano

Nie mam dobrego zdania o jakości koszul sygnowanych przez MrVintage. Koszula w niebieską kratę jeszcze ze współpracy z Osovskim po 1 praniu zwęziła się o jakieś 4cm, w dodatku odpadł guzik i tyle ją miałem na sobie (nie z winy guzika;). Mam koszulę len-bawełna Lancerto MrVintage i po 3 praniach wystaje już sporo nitek z guzików, a w 2 koszulach ze zwykłej linii Lancerto Comfort Plus nic takiego się nie dzieje po kilkunastu praniach. Ehhh ta metoda florencka. Jeśli chodzi o Lancerto MrVintage to projekt i wzory na tak, jakość na nie, tutaj moim zdaniem lepiej pozostać przy Comfort Plus.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dzięki za informacje. 

Wczoraj wstąpiłem do Wólczanki, okazało się że mają "len". Przejdę się jeszcze po innych sklepach i zapytam o dostępność ? 

Opublikowano
Godzinę temu, pi_senny napisał:

Nie ma zasady, że jak len to musi się kurczyć. 

Len z Wólczanki jest słaby. Przynajmniej ja miałem kiepskie doświadczenia.

@mr.vintage guziki do poprawy! ? U mnie to samo.

Jaka firmę proponujesz?

Opublikowano

Noszę na codzień popovery od @poszetka.comi naprawdę świetnie się spisują. wiem że to nie jest typowa koszula, ale i typowa lniana ma niższy poziom formalności, więc rzeczony popover noszę również z lnianą marynarką i wg mnie fajnie się zgrywa. najstarszy mam chyba z 2019r, dość intentensywnie noszony, ale nadal trzyma kształt, oraz rozmiar

• Like 1
Opublikowano

A może koszula od Milera?

https://milermenswear.com/produkt/blekitna-meska-koszula-lniana-z-kolnierzem-wloskim

ale ten kołnierz włoski, hm.

Lub prążek:

https://milermenswear.com/produkt/koszula-meska-lniana-w-delikatny-blekitny-prazek

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzień dobry :-)

Ostatnio zakupiłem marynarkę Aruba od Lancerto&Mr.Vintage.

Marynarka Aruba

Jestem teraz na zakupie koszuli do Niej, najchętniej lnianej.

Z jednej strony zastanawiam się nad błekitem i znalazłem coś takiego:

Lancerto Effie

Z drugiej strony, już nie lnianej, spodobała mi się Koszula w Poszetce.

W związku z tym chciałem poprosić was o kilka porad. Wszystko to już szukałem na forum, ale nie znalazłem zbyt wiele:

1. Co sądzicie o tym mixie Len + Sorona? Jak to się sprawdza, jakie macie doświadczenie z tym?

2. Poszetka, z tego co wiem, to na Polskę naprawdę niezła jakość - czy aby jednak na pewno marynarka w kratę i koszula w paski? 

3. Czy polecilibyście inny sklep z koszulami? Do sieciówek typu Zara czy Wólczanka i ich jakości zdecydowanie nie jestem przekonany:-) Ale jestem bardzo otwarty na propozycje.

Dodam, że nie chodzi o jakiś ultra-oficjalny zestaw, raczej na codzień do pracy:-)

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!

Opublikowano

Mam dwie koszule len+sorona z kolekcji Lancerto+MrV i stanowczo odradzam ten materiał.  Niby 1/4 plastiku to nie tragedia, ale jednak czuć tę plastikowość w chwycie... Poza tym mam wrażenie, że skurczyły się po kilku praniach mocniej, niż "zwykłe" 100% lny czy bawełny.

Opublikowano
16 minut temu, Aras napisał:

Mam dwie koszule len+sorona z kolekcji Lancerto+MrV i stanowczo odradzam ten materiał.  Niby 1/4 plastiku to nie tragedia, ale jednak czuć tę plastikowość w chwycie... Poza tym mam wrażenie, że skurczyły się po kilku praniach mocniej, niż "zwykłe" 100% lny czy bawełny.

Dzięki! Zwłaszcza za odppwiedź o takiej porze;-)

To w takim razie kasuję z "rozważanych";-) i pewnie będę celował w coś w Poszetce, zwłaszcza, że przeglądając forum, widzę bardzo pochlebne opinie. 

Cały czas zastanawiam się czy bardziej "odważnie" uderzyć w pionowe paski, czy jednak w klasyczny błękit!

Chyba, że ktoś poleci coś lepszego z rtw? 

Opublikowano
8 godzin temu, Cvmtg napisał:

Dzięki! Zwłaszcza za odppwiedź o takiej porze;-)

To w takim razie kasuję z "rozważanych";-) i pewnie będę celował w coś w Poszetce, zwłaszcza, że przeglądając forum, widzę bardzo pochlebne opinie. 

Cały czas zastanawiam się czy bardziej "odważnie" uderzyć w pionowe paski, czy jednak w klasyczny błękit!

Chyba, że ktoś poleci coś lepszego z rtw? 

Widziałem ostatnio bardzo ładne i przecenione  koszule lniane Eton i  Stenströms w RC. 

Opublikowano

Jestem fanem koszul Eton, ale akurat lniane mają gorsze od bawełnianych. Polecam poszukać szczęścia na Yoox (koszule Caliban, z tym że krój raczej regular niż slim). Fajnie wyglądają Luca Faloni, ale tam nie ma przecen i wychodzi dość kosztownie. Ja kupiłem sobie taką, w lepszej cenie niż teraz:
https://www.zalando.pl/boglioli-koszula-blue-b3g22d002-k11.html

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

[mention]Cvmtg [/mention] lniana koszula w paski jest moim zdaniem super, ale niekoniecznie do marynarki w kratę. To pewnie nie reguła i zaraz się znajdzie jakiś jaki, co do takiego zestawu założy jeszcze krawat w grochy i spodnie na gumce, ale ja bym się zdecydował na bardziej uniwersalną gładką. Chyba, że możesz się szarpnąć na dwie i zakładać codziennie czystą

• Oceniam pozytywnie 1