Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli ktoś z Was szuka jeszcze lnianych koszul to polecam zajrzeć do Massimo Dutti jeżeli macie w okolicy. W tej chwili można dostać lniane koszule na wyprzedaży po ok. 130-150 PLN od sztuki, sam kupiłem 2 ze stójką w ubiegłym tygodniu.

Co do jakości samego lnu się nie wypowiem bo niestety nie mam porównania, ale skład koszul to 100% len gdzie w tym sezonie w innych sieciówkach w podobnej cenie można było wyrwać co najwyżej blendy 50/50 z bawełną.

Z tego co widzę to można w niektórych rozmiarach dostać je również online.

Opublikowano
15 godzin temu, flozbi napisał:

130 za koszulę MD to słaby interes, a 150 zł to bardzo słaby interes.

Bo? Metka MD cię w szyję drapała czy o co ci chodzi?

10 godzin temu, ciasteczkowy napisał:

Lniane koszule z MD są fajne, chyba moje ulubione z „niższej półki cenowej”, niemniej jednak ostatnią kupiłem za 79 PLN.

Steal stulecia to oczywiście nie jest, pełna zgoda, tylko, że w tej cenie to nawet na allegro coraz ciężej jakieś no-name lniane koszule wyrwać. Nie powiem żebym jakoś intensywnie szukał, ale jak pochodziłem po większych sieciówkach w galerii handlowej, to o ile w ogóle mieli lniane koszule to blendy 50/50 z bawełną w cenie ok. 100 PLN sztuka, a tu 100% len dodatkowo w kolorach jakie szukałem, w cenie niewiele wyższej.

10 godzin temu, DeanM napisał:

To ja jeszcze pochwalę oxfordy z MD, ale też wszystkie kupowałem w cenach 60-90 PLN.

Jedyne co do tej pory miałem z MD to zamszowe derby i również mogę polecić. Też kupione za 100 coś, trochę w czasach przed-pandemicznych pochodziłem w nich do pracy, nic złego się z nimi nie zadziało.

Opublikowano
1 godzinę temu, jaskokoz napisał:

Myślałem, że kolegę Balcerka nie kawa stawia na nogi.

Jakbym miał się upodabniać do Balcerka to nie dyskutowalibyśmy teraz na forum traktującym o męskiej elegancji ;-)

No, ale nie róbmy z tego offtopu.

Opublikowano
Preferuje coś bardziej klasycznego
Teraz szukam niebieskiej, brązowa od Milera jak na razie daje rade. 

Mam ze trzy lata lnianą jasnoniebieską od Millera i jest jedną z ulubionych. Zdecydowanie trafiony zakup
Niestety druga była kupiona o numer mniejszy i nie wymieniłem w porę.
f03b4a4b0630c59f31f7089db86a0778.jpg

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Pro
  • Like 1