eye_lip Napisano 31 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2015 Podejrzewam, że wygoda podeszwy jak w moich Carminach na commando. Wizualnie jak podeszwa w AS Hannover, a odczucia fatalne w przeciwieństwie do AS w których commando nosi się jak kapcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Już są ; za trzecim razem trafiłem z rozmiarem i kopytem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Co to za zagięcie na lewym bucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Buty wyjęte prosto z kartonu, podejrzewam odgniecenie w transporcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Bardzo ładne, miejmy nadzieje, że się rozprostują. Ile czasu kosztował Cię cały proces wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Nie wymieniałem butów. Próbowałem najpierw buty kupione na ebayu; notabene obydwie pary znalazły nowych właścicieli na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Ładne. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Również przyłączam sie do gratulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Już są ; za trzecim razem trafiłem z rozmiarem i kopytem. Zwiększałeś rozmiar w stosunku do swojego standardowego? Napisz proszę co to za kopyto, wygląda na obszerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 Zwiększyłem o pół rozmiaru z 10 na 10,5 i co pewnie ważniejsze buty są zrobione na kopycie Hiro w tęgości G. Co do zwiększenia rozmiaru to pewnie będę wiedział czy to była dobra decyzja jak już trochę w nich pochodzę. Na tą chwilę buty są wygodne, zobaczymy za jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlrussell Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 Witajcie! To mój pierwszy post na forum. Zamierzam zamówić oxfordy black calf - kopyto hiro. Producent doradził mi rozmiar 8, wydaje mi się jednak, że mogą być za duże. Rozmiary moich stóp to 262 mm długości i 92 mm szerokości. Wymiary, które podał mi producent: L 298 mm shoe outsole 8UKW 105 mm shoe outsole 8UKL 280 mm last insole 8UKW 101 mm last insole 8UKFoot 26.3 cm 8UK Proszę o poradę, z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 Podpowiedzi ze strony Meermina odnośnie wyboru rozmiaru często są przestrzelone, nie wiem z czego wynika przyjęta przez nich strategia proponowania butów średnio o rozmiar bądź pół rozmiaru za dużych. Moim zdaniem masz stworzoną stopę pod kopyto PARK 7 UK. Jeżeli chodzi o Hiro, Twoje przeczucia co do rozmiaru zapewne są słuszne - przy tak wąskiej stopie zastanowiłbym się nad 7 UK, ewentualnie 7,5 UK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 Podpowiedzi ze strony Meermina odnośnie wyboru rozmiaru często są przestrzelone, nie wiem z czego wynika przyjęta przez nich strategia proponowania butów średnio o rozmiar bądź pół rozmiaru za dużych. Nie można jednak robić z tego reguły. W moim przypadku uparli się, żeby zawsze sugerować buty o 0.5 numeru za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 W moim przypadku doradzono mi o 0,5 rozmiaru za duże a może i cały. Hiro jest obszerne. Na moją stopę 26,8cm i 10cm radzili mi 9. Po rozmowach z jednym z klubowiczów, zamówiłem 8,5. Ze względu na to że to double monki to mam delikatny luz. Może 8 byłby w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 2 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2015 @karlrussell Mam ten model buta w rozmiarze 9 i na początku były idealne. Jednak mam monki, rozmiar 8,5, które z początku wydawały się trochę zbyt ciasne, a teraz wiem, że to był dobry wybór. Moje stopy mają długość 279 mm i 281 mm. Więc, na Twoim miejscu, też brałbym pod uwagę raczej 7,0 lub 7,5, a nie 8,0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Szanowni Koledzy, przymierzam się do zakupu trzewików od meermina, tylko nie mam pewności co do rozmiaru. Moja stopa ma długość ok 28cm i obwód 25,5cm. Czy 8,5 na kopycie hiro będzie odpowiedni? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Z trzewikami jest tak, że pewnie zdarzy Ci się założyć je na trochę grubszą skarpetę. Lub bardziej mięsistą. Plus kwestia lepszego trzymania niż zwykłe półbuty. Dlatego poważnie wziąłbym pod uwagę jednak rozmiar 9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 4 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2015 W sumie mam trochę obawę, czy 9 nie będzie za duży. Bardzo spodobał mi się ten model: http://www.ebay.pl/itm/262031231746?_trksid=p2060353.m1438.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AITi jest właśnie w 8,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 8 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2015 https://www.meermin.es/grupoMTO.php?idGrupo=236&utm_source=Meermin+Customers&utm_campaign=ca9d10d3da-_14_09_20159_8_2015&utm_medium=email&utm_term=0_2d6376ec9a-ca9d10d3da-200017369#Zaszaleli xd Jak z jakością w stosunku do yanko ? Cena podobna a nawet chyba wyższa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 8 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2015 Na Patine cordovan od Yanko to 2500zł, 320e to chyba znacznie mniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 8 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2015 Owszem, arytmetycznie znacznie mniej natomiast weź pod uwagę, że Yanko zapewnia skórę Shell Cordovan z Horween (USA), zaś Meermin to cordovan z Japonii. Ten wątek był poruszany wcześniej w tym temacie (jeśli się mylę to proszę mnie poprawić). Różnica w cenie wynika również z tego, że Yanko wykonuje się w Hiszpanii, natomiast Meermin w Chinach. Ponadto cena 2500 złotych jest ceną regularną. Były na forum dwie akcje grupowych zamówień trzewików i ich koszt wynosił 1700-1800 złotych. Zakładam, że nie jest wykluczona kolejna akcja, jeżeli tylko zbierze się wystarczająco dużo chętnych - musisz śledzić forum w wątku zamówienia grupowe. Nie miałem okazji widzieć na żywo tej skóry z Meerminów, miałem natomiast namacalnie do czynienia ze skórą Horween. Ze znanych mi użytkowników tego forum tylko fan_dobrego_buta może wypowiedzieć się w tym przedmiocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2015 Pochodzenie, pochodzeniem ale cordovan Meermina jest znacznie wyższej jakości niż ten, z którego było wykonywane forumowe zamowienie. Szkoda, ze tak sie stało, ale to najlepszy dowód na to, ze także Horween potrafi dostarczyć bardzo słabe skory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2015 Czy informacja o produkcji butów w Chinach przez Meermina jest potwierdzona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2015 Miejsce produkcji butów nie ma znaczenia. Jak chcesz dobrą jakość wykonania i jesteś w stanie za to zapłacić to Chińczycy zrobią Ci cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2015 Nie twierdzę, że ma. Znaczenie ma jednak obowiązek poinformowania klienta o miejscu wytworzenia. Niestety dużo firm produkując ten sam produkt potrafi wytworzyć go równolegle np. w Polsce i w Chinach. Pozornie są identyczne, mają takie samo oznaczenie handlowe, a tylko producent wie jak drastyczna potrafi być różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi