Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam od dłuższego czasu butów, które jak w temacie są na szeroką stopę. Przerobiłem co najmniej kilkunastu producentów z różnymi kopytami. Niestety nie znalazłem butów/kopyta idealnie dopasowanego na szerokość w palcach. Najbliżej jest Shoepassion w UK10,5/11. Czy możecie polecić jakieś kopyto na stopę długość 28.8cm i szerokość 11.2cm?

Opublikowano

Mi akurat przy wysokim podbiciu obsługa Patine odradzała kopyto 962G. Ja mam TLB Alan G i w palcach od góry jest sporo miejsca. Szersze w palcach, dla mnie już za szerokie były Patine H. Pewnie Alan H też ma dużo miejsca w palcach, ale niestety w TLB H czy nawet G wybór butów marny.

Opublikowano

@Bartek 00 nie podałeś przedziału cenowego, to zaproponuję C&J.

Moje stopy to 29.0/10,5 cm, większość butów mam 10 UK w przypadku C&J zawsze w tęgości E.

Mierzyłem oxfordy w tęgości G i przy obłożynie z lekkim rozwarciem, miały spory zapas na szerokości w palcach.

Shoepassion w dwóch parach mam 10UK. 

Opublikowano

@Mamrot mierzyłem w C&J nawet 325 w modelu pembroke i uwierały mnie w duży palec na szerokości. 

Budżet powiedzmy ok 1500zł.

@Tomek06 w Loake też niestety nic znajdę 

@FranciszekMaurer Yanko odpada, a TLB oraz PATINE w tęgosciach H mają za wysokie podbicie a w palcach już mnie pamięć zawodzi, ale pewnie też nie było idealnie. 

Generalnie lubię gdy buty mają zaokrąglony nosek i jak najpóźniej kopyto zakręca w łuk. 

Opublikowano
4 minuty temu, Bartek 00 napisał:

@Mamrot mierzyłem w C&J nawet 325 w modelu pembroke i uwierały mnie w duży palec na szerokości. 

Ale w jakiej tęgości? W Bergu Pembroke były zawsze w E.

Ja mierzyłem Radstock (341) w tęgości G i to była płetwa w porównaniu do Pembroke w tęgości E.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Ja swoje shannon kupiłem na yoox.com (Włochy) - za połowę ceny regularnej. Teraz dobre ceny są też na herring.com (UK), chociaż po 1 stycznia br. nie zamawiałem nic z tamtego kierunku, więc nie wiem jak vat i cło wyglądają w praktyce.

Jakości churchsa nie można nic zarzucić. Jest oczywiście spór wśród butofilów, co do designu niektórych modeli po przejeciu przez Pradę, ale to nie ma nic wspólnego z jakością ich klasycznych ponadczasowych modeli, np. diplomat, consul (oxfordy), shannon, grafton (derby).

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Prada kupiła Church's w 1999 roku, .Podejrzewam ,że niewielu kolegów używa butów Church's PrePrada, dlatego ciekawi mnie skąd się biorą takie zdecydowane opinie odnośnie  jakości przed i po przejęciu Church's przez Pravde ?

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Mam 4 pary "Church'sów" i przynajmnie 3 spokojnie mogę postawić obok "krokietów". Dotyczy to zarówno jakości skóry, jak i wykonania. Nie twierdzę, że wcześniej nie bylo lepiej, ale te 4 pary (w tym jedna NOS) są naprawdę świetnej jakości.

Opublikowano
W dniu 15.02.2021 o 22:33, Bartek 00 napisał:

@Mamrot w  tęgosci E - w standardzie. G to może być dobry trop. Miałem okazję również mierzyć kopyto 341 prawdopodobnie w E i było ciasno. 

Buty w tęgości G będą szersze nie tylko w palcach ale również w pięcie. Jeżeli Pembroke w tęgości E dobrze trzymał Ci piętę to w tęgości G zapewne będzie ona pływała. Model Lanark III na kopycie 378 ma bardziej zaokrąglony nosek i daje trochę więcej miejsca w palcach.

Opublikowano

Z dyskusji na forach internetowych wynika ,że zła macocha  Prada wbiła ostatni gwóźdź do trumny Church's.,Podobnie jak większość brytyjskich producentów obuwia, firma borykała się z trudnościami, kiedy zmieniły się gusta konsumentów i tanie importowane buty zalały rynek obuwniczy Prada rzuciła koło ratunkowe i ocaliła Church's przed bankructwem oraz całkowitym zamknięciem manufaktury., Jeżeli chodzi o jakość przed i po to nie uważam żeby były powody do narzekania., Po przejęciu nowy management obniżył znacznie ceny, a obniżona  jakość była wynikiem nowej polityki cenowej. Ja zauważyłem 3 zmiany (różnice jakości) wprowadzone przez Prade : Uproszczone kopyta-zaprzestali produkcji na bardziej wyrafinowanych asymetrycznych kopytach, słabszy krupon na podeszwach-dla tych ,którzy zelują buty bez znaczenia, gorsza skóra na cholewkach-w czarnych butach praktycznie niezauważalna, .Na zdjęciach buty z ok. 1995 roku kopyto 73, skóra Nevada. Tęgość G

PB100003 (2).JPG

chu1.jpeg

• Like 7
  • Oceniam pozytywnie 2