Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pytanie: W co ubrac 2-letnigo synka na slub w wakacje? Czy sie nie 'ugotuje' w koszuli na dlugi rekaw? Jesli bedzie cieplo lepszy bylby krotki rekaw.. I powstaje dylemat, co jest gorsze: koszula na krotki rekaw czy koszulka polo :)

Opublikowano

Mam pytanie: W co ubrac 2-letnigo synka na slub w wakacje? Czy sie nie 'ugotuje' w koszuli na dlugi rekaw? Jesli bedzie cieplo lepszy bylby krotki rekaw.. I powstaje dylemat, co jest gorsze: koszula na krotki rekaw czy koszulka polo :)

W ogóle nie zabierać małego dziecka na taką imprezę.

• Oceniam pozytywnie 4
Opublikowano

To jest raczej wyimaginowany problem :) Sugerowałbym ubrać małego tak aby czuł się przede wszystkim wygodnie i nie zrobił zadymy w środku imprezy z powodu tego, że się ugotował.

Oczywiscie, ze ranga problemu jest wielka :D Nie chce dziecka przebierac jako doroslego w poliestrowy garnitur. Pytaniem jest od jakiego wieku zaczynaja obowiazywac klasyczne kanony jako przyjete podczas oficjalnych okazji.

Na codzien ubiera koszule i chinosy (a proba nalozenia t-shirtu powoduje atak wscieklosci) bo tata tak chodzi ubrany. Wiec spodziewam sie ze za X lat dolaczy do forum :)

W ogóle nie zabierać małego dziecka na taką imprezę.

Na slub bliskiej rodziny? Uroczystosc ktora trwa 30 minut + obiad po niej? Mlody potrafi zachowac sie w restauracji ale jakby szalal to sie 'ulotnimy'.

Opublikowano

Oczywiscie, ze ranga problemu jest wielka :D Nie chce dziecka przebierac jako doroslego w poliestrowy garnitur. Pytaniem jest od jakiego wieku zaczynaja obowiazywac klasyczne kanony jako przyjete podczas oficjalnych okazji.

Na codzien ubiera koszule i chinosy (a proba nalozenia t-shirtu powoduje atak wscieklosci) bo tata tak chodzi ubrany. Wiec spodziewam sie ze za X lat dolaczy do forum :)

Na slub bliskiej rodziny? Uroczystosc ktora trwa 30 minut + obiad po niej? Mlody potrafi zachowac sie w restauracji ale jakby szalal to sie 'ulotnimy'.

Ja będę stał na stanowisku, że nie ma takiego wieku przyjętego w kanonach. Co więcej, jestem zwolennikiem tezy, że to sam młody człowiek musi dojrzeć do tego. Natomiast rodzice, otoczenie mogą go kształtować, wychowywać tak aby wiedział co uchodzi, a co nie. Jaka okazja jest ważna a jaka nie. Co jest ładnym połączeniem jak np. granatowe chino i biała koszula dla chłopaka, a co jest strojem do zabawy w piaskownicy.

Zabrałbym na taka imprezę, bo o ile ślub to wydarzenie w przede wszystkim w życiu młodożeńców, o tyle dla reszty jest to przede wszystkim okazja do spotkania się w gronie przyjaciół czy rodziny z bliższych i dalszych okolic.

Inna sprawa czy młody wytrzyma ciotunie i wujków :Dhttp://vod.tvp.pl/seriale/komediowe/rodzinkapl/wideo/odc44/5562479 mniej więcej od 8 minuty :)

• 7 lat później...
Opublikowano

Czy komuś się udało w ostatnim czasie kupić jakąś sensowną białą koszulę dla chłopca? Mój ma siedem lat i chciałbym, żeby wyglądał jak człowiek, a wszystko, co znajduję, to szmatława tkanina, mały, niezgrabny kołnierzyk... Dopasowanie to najmniejszy problem, najwyżej skorygujemy u krawcowej.

Będę wdzięczny za każdą podpowiedź, a pewnie nie tylko ja, bo rozpoczęcie roku szkolnego za pasem.

Opublikowano

Przyszła dzisiaj koszula Eton dla młodego, przymierzył i jestem w szoku jak ładnie leży. Jest drobnej budowy, 125 cm wzrostu i 23 kg, wziąłem rozmiar 6-8y, 122-128. Koszula jest slim, leży gładko wszędzie, na plecach, w ramionach nie za duża, rękawy idealne. Trochę nawet jestem zawiedziony, bo brak luzów i może nie starczyć na zakończenie roku szkolnego. Ale przede wszystkim widać, że mają ogarnięte wykroje dziecięce. Polecam dla szczupłego dziecka. Tkanina to taki royal oxford.

• Like 2