Krzysiek_W Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 @musa19 wybaczam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 14 godzin temu, Wincenty napisał: Odświeżam temat:) Po latach śmigania na freeridowej Konie przesiadam się na 29era w wersji hardtail. W przyszłym roku może szosówka, ale do tego trzeba zbubić balast:) Ja od kilku miesięcy również śmigam na 29 kołach , nawet nie myślę o powrocie do 26 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 2 minuty temu, secondhand_man napisał: Czyli te 19 w nicku to nie Twój wiek ? Niestety nie, wychodzi na to, że bardziej iloraz inteligencji 3 minuty temu, Krzysiek_W napisał: @musa19 wybaczam Dzięki. Obiecuję się douczyć 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Sam zastanawiam się nad przesiadką na 29era, ale nie miałem jeszcze okazji testować, więc nie wiem czy nie będzie to zbyt "duży krążownik" :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 18 minut temu, Embassy of Elegance napisał: Sam zastanawiam się nad przesiadką na 29era, ale nie miałem jeszcze okazji testować, więc nie wiem czy nie będzie to zbyt "duży krążownik" :). Mi przy wzroście 181 odpowiada, to chyba kwestia przyzwyczajenia , teraz 26 wydaje się śmiesznie małe Wiadomo , jak w przypadku każdego roweru , ważne jest dopasowanie rozmiaru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Wszystko kwestia wzrostu, jest też 27,5 cala. Dla mnie przesiadka na 29-calowca była super, ale wzrost 187. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Embassy of Elegance Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Ja mam 180 cm wzrostu, więc powinno być ok :). Zdaję sobie sprawę, że trzeba będzie się przyzwyczaić. Grunt, żeby wybrać ramę z dobrą geometrią i niezbyt długim ogonem, bo "nie będzie skręcał" ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Zdecydowałem się na grand canyona w karbonie w rozmiarze M, przy 183 cm byłem praktycznie pomiędzy M a L, ale w przypadku 29erów trzeba patrzeć na przekrok, aby w razie czego nie stracić klejnotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 Popatrz też na długość górnej rury , zdaje się że canyony są krótkie . U mnie górna rura 600 mm efektywnie + mostek 110 i jest w sam raz . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 22 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2016 tak , jest dość krótka, 590 mm, ale dla mnie w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 9 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2016 Panowie, prośba - ponieważ mam pewne plany na przyszły rok, muszę potrenować jazdę na szosówce, więc co byście mi mogli polecić? nie musi być jakiś super carbon itd, ale żeby był w miarę dobry, mógłby być również używany. Budżet max 2 tyś., ale wolałbym mniej - da się w tych pieniądzach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 10 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 Trochę ponad budżet, ale podobno decathlonowy Triban 520 to całkiem udany rower, dość popularny u nas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 10 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 27 minut temu, Wodzu napisał: Trochę ponad budżet, ale podobno decathlonowy Triban 520 to całkiem udany rower, dość popularny u nas. dzięki, ale w sumie to już wybrałem po całonocnym przeszukiwaniu sieci i czytaniu recenzji Giant Anyroad 1 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 10 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 W zakładanym budżecie? Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 10 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2016 no właśnie budżet się nieco naprężył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 Haha:) Ja też szukałem hardtaila do ok 3,5 k. Wyszło ostatecznie X2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 To wersja 5.9 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 Tak. Wiosną wymieniam osprzęt na sram eagle xx1 z grip shiftem, karbonową sztycą i kierownicą. Generalnie nie mogę się napatrzeć na ten rower:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 18 minut temu, Wincenty napisał: Tak. Wiosną wymieniam osprzęt na sram eagle xx1 z grip shiftem, karbonową sztycą i kierownicą. Generalnie nie mogę się napatrzeć na ten rower:) Bardzo , ładny , chciałem się tylko przyczepić do osprzętu Teraz to widzę że nawet wyprzedaż mają . Dosyć ciężki jest jak na carbon , wymiana osprzętu na pewno da spory zysk . Mój alu waży 11,9 - zbliżenie się do 10 kg będzie mnie kosztowało około 3000 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 Różnica miedzy karbonem a nowoczesnym alu wynosi tylko 300 g w tym modelu. Bardziej zależało mi na sztywności i wytrzymałości ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 4 godziny temu, Wincenty napisał: Różnica miedzy karbonem a nowoczesnym alu wynosi tylko 300 g w tym modelu. Bardziej zależało mi na sztywności i wytrzymałości ramy. Faktycznie niewielka , sztywność na pewno na + , większa wytrzymałość raczej dyskusyjna zależy do czego porównamy ( wytrzymałość alu w zależności od ilości cieniowania również spada ) , co nie zmienia faktu , że rower naprawdę zacny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wincenty Napisano 11 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2016 Dla mnie przesiadka z 23 kg na 11 kg jest ekstremalna:) Jeszcze z 1~1,5 kg powinno się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 Wracając ostatnio z pracy na rowerze, odniosłem wrażenie że po 16 jest już ciemno - zwłaszcza w lesie doradzicie jakąś lampkę przednią? zastanawiałem się nad Infini Super Lava (300lm), ale z drugiej strony o podobnych parametrach jest trochę innych producentów, w lepszej (niższej) cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 24 Listopad 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2016 Przyłączam się do pytania. Ostatnio wracam rowerem do domu z roboty w okolicach 18:00 i robi się miejscami trochę nieciekawie mimo, że to praktycznie ścisłe centrum Zielonej. Miałem różne badziewia made by Lidl mocowane na zatrzask i notorycznie je gubię. Chyba już ze 3 wypięły mi się gdzieś na wybojach/korzeniach i zaginęły w akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi