Ernestson Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 Na razie właściwie zapowiedź. Czeka mnie jeszcze poprawka kuli prawego rękawa i trochę wykończenia. Reszta jak w temacie. Dwurzędówka, unlined, szerokie klapy, nakładane kieszenie. Tkanina kupowana z allegro więc nie mam pewności ale pasuje do fresco, które znam tylko z opisów - przewiewna, prześwitująca (flesz na zdjęciu wyciągnął kieszeniówkę i płótno) sztywnawa i szorstka. Trochę zdjęć z szycia tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 Jaki to kolor? Podobają mi się proporcje! Szpice klap chyba maksymalnie po szerokości ramion, ale wyglądają naprawdę super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 26 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 Ciemny brąz, na zdjęciu wyszedł bliski rzeczywistego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 Na zdjęciach w linku faktycznie ciemny brąz, ale na zdjęciu na forum jak w mordę charcoal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 26 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 Super się zapowiada, tyle że w życiu bym się nie domyślił, że kolor ze zdjęcia ma coś wspólnego z brązem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 26 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2012 Może to mój monitor. Chociaż zwykle nie kłamał jakoś strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 27 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2012 Zapowiada się super. Będę trzymał kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 27 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2012 Szacuken! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Zapowiada się super. Będę trzymał kciuki. Trochę mnie już bolą te kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 30 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Zapowiada się super. Będę trzymał kciuki. Trochę mnie już bolą te kciuki Skończyłem ją dopiero kilka dni temu, przy najbliższej okazji zrobię parę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Projekt super - dwurzędówka to pole bitwy, którą na razie przegrywam Jednak zawsze przy typowo letniej marynarce z ciemnego materiału nachodzą mnie wątpliwości - jaki to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Dodatkowo przy małej ilości podszewki jasna koszula może świecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 30 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Wstawiam obiecane zdjęcie. Marynarkę w jakimś zestawie do rzeczy pokażę pewnie za kilka dni. Brak konstrukcji, jedna warstwa płótna bez usztywnień na piersiach. Żadnego wypełnienia ramion. Podszewka w rękawach. Jasne rogowe guziki z zamówienia forumowego. To miało być luźne letnie wdzianko i jako takie się sprawdza. Muszę jeszcze opanować obsesję na punkcie każdej pojawiającej się fałdki. Rękawy mają IMO dobrą długość za to mankiety koszuli są za luźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Tak stylistycznie nie wiem, czy nie lepiej by całość się prezentowała, gdyby promień rozstawu guzików od punktu centralnego nie był mniejszy. Albo też może warto by dorobić 2 dodatkowe guziki wyżej, aby stworzyć wrażenie pewnej linii, bo teraz tak trochę kwadratowo to wygląda Może obszycie butonierek na kolor podobny do guzików by dodały jajca całości i polepszyły stylistycznie całość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Tak stylistycznie nie wiem, czy nie lepiej by całość się prezentowała, gdyby promień rozstawu guzików od punktu centralnego nie był mniejszy. Albo też może warto by dorobić 2 dodatkowe guziki wyżej, aby stworzyć wrażenie pewnej linii, bo teraz tak trochę kwadratowo to wygląda Może obszycie butonierek na kolor podobny do guzików by dodały jajca całości i polepszyły stylistycznie całość?Pimp my jacket znaczy not my ale nie moglem sie powstrzymac ; Bardzo podobaja mi sie szerokie klapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Nie no, ale na serio przez tak kontrastowe guziki względem marynarki moim zdaniem zrobił się tak jakby drugi, wyrazisty "plan", który powinien mieć nadany jakąś linię / kształt, a teraz jest zamknięty w przestrzeni kwadratu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 30 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Nie no, ale na serio przez tak kontrastowe guziki względem marynarki moim zdaniem zrobił się tak jakby drugi, wyrazisty "plan", który powinien mieć nadany jakąś linię / kształt, a teraz jest zamknięty w przestrzeni kwadratu. Szczerze mówiąc to akurat ten element mi odpowiada. Z proporcji i generalnie kroju jestem zadowolony (wyszło tak jak to sobie wyobrażałem). Jak zwykle nie podoba mi się jakość wykonania bo pozostawia wiele do życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Podoba mi się. Wygląda jak szyta na miarę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Nie ma wątpliwości, że jesteś najlepszym krawcem na forum Klapy są świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Wyszło naprawdę super ! Klapy boskie. Chętnie sam bym spróbował z dwurzędówką ale obawiam się, że to miłość bez wzajemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Maciek, ale chcesz spróbować szyć czy nosić? marynarka wyszła super, tylko kolor mnie nie przekonuje do końca na lato, ale rozumiem, że materiał się trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 30 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 tylko kolor mnie nie przekonuje do końca na lato, ale rozumiem, że materiał się trafił Tak, materiał się trafił ale ten kolor mi odpowiada. Chciałem osiągnąć coś stylem zbliżonego do: Dwa dni temu było naprawdę ciepło i słonecznie, miałem na sobie tę marynarkę, niebieską koszulę i białe spodnie. Myślę że wyglądało to OK. Nie było mi też za ciepło, ten materiał jest naprawdę bardzo przewiewny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Ile godzin pracy cię to kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Jak dla mnie hit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 You have my sword! U Marzotto leży znacznie gorzej. Cztery guziki u Ciebie wyglądają świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi