slamacek Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 Na razie bez zdjęć z pracowni i procesu zdejmowania miary - ale wróciłem do mojego idee fixe. Wczoraj zamówienie zostało przyjęte, skóra wybrana bez specjalnego wydziwiania - naturalny odcień – ale tylko dlatego, że buty zostaną spatynowane, tylko jeszcze nie wiem jaki kolor im nadam Cholewka lekko wybrana na podbiciu, być może lekko asymetryczne kopyto. Podeszwa jasna z delikatnym sztuprem, szycie niemieckie, a więc szew będzie schowany pod cholewkę, glanek sfazowany i lekkie taliowanie. Obcas ścięty. Czyli but nawiązujący do lotników Sikory, ale przyznam się, że podczas kolejnej wizyty w Muzeum Cechu bardziej przykuło moją uwagę kopyto z naciągniętą skórą do bezszwowych lotników. Lotniki Sikory (a właściwie Wielądka) są piękne, ale może na drugi raz Na pierwszy ogień pójdzie taki kształt kopyta: Do tego klasycznie w moim wypadku pomarańczowa lamówka, z szaleństw zaś: pomarańczowy pasek na pierwszym poziomie obcasa. I na koniec prawidła, które będą trójdzielne Już się nie mogę doczekać... PS proceleusmatyk i coście z Panem JK wybrali? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 9 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2012 u kogo szyjesz? też u JK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 10 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 tak jakoś się ułożyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 10 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 tak jakoś się ułożyło.Gratuluję, jesteś drugi, ja miałem (w sumie nadal mam) zaszczyt przecierać szlak . Moje lotniki są w zasadzie gotowe, tylko wymagają jeszcze korekt (wygładzenie skóry) w tylnej części cholewki... Mnie JK szyje z czarnej polskiej skóry ze starych zapasów, a na jaką Ty się zdecydowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 10 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2012 czyli Twoje na wzór mi pokazywał. To dlatego łatwo było mi objaśniać, co trzeba w moich zmienić skóra, tak jak wyżej napisałem, w naturalnym odcieniu, a może nawet lekko odbarwiona, jeśli znasz próbnik Skotana, to bardzo podobna do koloru opisywanego jako Camel. Nie pytałem czy to stare zapasy czy nowe. Kolor skóry dla tych akurat lotników jest dla mnie bez znaczenia, gdyż i tak docelowo zostaną spatynowane. No zapomniałem dodać, że ciut podwyższam obcas, tylko jeszcze nie mogę się zdecydować o ile... A jeszcze wracając do koloru – wiem tylko, że następne, które także zostały zamówione, będą błękitne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadzior13 Napisano 13 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2012 czyli Twoje na wzór mi pokazywał. To dlatego łatwo było mi objaśniać, co trzeba w moich zmienić skóra, tak jak wyżej napisałem, w naturalnym odcieniu, a może nawet lekko odbarwiona, jeśli znasz próbnik Skotana, to bardzo podobna do koloru opisywanego jako Camel. NIe pytałem czy to stare zapasy czy nowe. Kolor skóry dla tych akurat lotników jest dla mnie znaczenia, gdyż i tak docelowo zostaną spatynowane. No zapomniałem dodać, że ciut podwyższam obcas, tylko jeszcze nie mogę się zdecydować o ile... A jeszcze wracając do koloru – wiem tylko, że następne, które także zostały zamówione, będą błękitne Błękitne??? ......wrrrrrrrrrrr, śnią mi się takie po nocach:) Fajnie jest oglądać proces powstawania Arcydzieła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 16 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2012 A jeszcze wracając do koloru – wiem tylko, że następne, które także zostały zamówione, będą błękitne Też mam takie na liście. Miały być po czerwonych, ale może jeszcze wcześniej wpadną zielone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 20 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2012 Ja szukam odpowiedniego, niezbyt szalonego koloru. Taki by się nadał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 20 Marzec 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2012 no właśnie zastanawiam się nad fioletowym spatynowaniem tych lotników... ale czy on niezbyt szalony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 20 Marzec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2012 no właśnie zastanawiam się nad fioletowym spatynowaniem tych lotników... ale czy on niezbyt szalony Ten fiolet jest do przyjęcia. Można coś do niego dopasować. Poniżej inna propozycja. http://the-shoe-snob.blogspot.com/2012/ ... rgeur.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 25 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2012 błękitne lotniki też zostały zamówione, ale czekają na razie na odpowiedni kolor i skórę. Zostaną tylko lekko spatynowane. Dzisiejsze wiadomości z pracowni JK są takie: pomarańczowy kolor na bizę znaleziony, skóra na odpowiednim kopycie ułożona już od dwóch tygodni (znow zapomniałem zabrać aparat) kształtów nabierała – lotniki przed 16 zajęły miejsce w kolejce do cholewkarza. A przy okazji zobaczyłem i oczywiście od razu zabukowałem – cudowną skórę na balmorale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 25 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2012 (znow zapomniałem zabrać aparat) Bądź człowiekiem i zrób chociaż zdjęcie telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 25 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2012 kiedy mój nie ma opcji fotografowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 25 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2012 to zostaw w domu telefon a w jego miejsce zabierz aparat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 25 Kwiecień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2012 postaram się nie zapomnieć następnym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 8 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2012 wczoraj gdzieś po drodze między cholewkarzem a szewcem – zdjęcie telefon JK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 8 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2012 Świetnie! Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 8 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2012 im bardziej patrzę na to zdjęcie – tym bardziej zastanawiam się nad zostawieniem ich w takim stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2012 Mają być patynowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2012 im bardziej patrzę na to zdjęcie – tym bardziej zastanawiam się nad zostawieniem ich w takim stanie Czyli bez podeszwy i na kopycie? Białe do mnie nie przemawiają - wyglądają teraz trochę jak trampki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 8 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2012 one nie są białe tylko w naturalnym kolorze skóry, do tego skórya nienabłyszczana, dobrze poddająca się patynowaniu – to odpowiedź na pytanie eye_lipa a w takim zestawieniu kolorystycznym mają w sobie coś, co idealnie odpowiada mojemu widzeniu butów na letnie upały, które nie są sandałami. Nawet do krótkich spodenek bym te lotniki założył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 8 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2012 jaka to skóra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 8 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2012 SKOTAN, cielęca – nic wyszukanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 8 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2012 tak mnie zastanowiło co miałeś na myśli pisząc "nienabłyszczana" .. pomyślałem od ręki że może anilinowa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 12 Maj 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2012 kapcie gotowe do przymiarki więcej zdjęć w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi