Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Beny23 Opublikowano 14 Maja 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2020 Koledzy jak wyglądają Wasze biurka do pracy z domu? Czy używacie biurek stojących (w sumie nie wiem jak po polsku jest standing desk ) Możemy tutaj dzielić się poradami odnośnie pracy z domu, oraz sprzętu i elektroniki które tę pracę ułatwiają. Jako analityk giełdowy i portfolio manager nigdzie nie ruszam się bez Bloomberga. Laptopa używam HP na Windowsie 10 i spokojnie daje rade udźwignąć prace we wielu arkuszach Excela, Wordzie, PowerPointcie i na Bloombergu. CPU: Intel Core i7-7500U CPU @ 2.70GHz 2.90GHz plus RAM: 8GB Kupiłem ostatnio docking station i nie muszę już siedzieć na naszym trading desk w biurze żeby analizować rynki. Polecam docking station od Plugable z dwoma portami HDMI. Używam model: Plugable USB 3.0 Dual 4K Monitor Universal Laptop Docking Station for Windows który śmiga. Dwa monitory od HP zdecydowanie ułatwiają pracę w Bloombergu i Excelu. Na początku kwarantanny kupiłem jeden monitor HP żeby przetestować set-up z Bloombergiem i tak mi się spodobał że kupiłem drugi. Model to: HP VH240a 23.8 cali. Po dwóch miesiącach testowania polecam go z całego serca. Jak do tej pory jest niezawodny i jakość jest świetna. Podoba mi się że ma wysoki stojak co przy moich 197cm wzrostu pomaga z kręgosłupem gdyż siedzę przy biurku kilkanaście godzin dziennie. Zdjęcie pierwsze to mój set-up na początku koronawirusowej kwarantanny. Drugie zdjęcie to set-up teraz po dwóch miesiącach pracy z domu. W mojej branży inwestycyjnej taki domowy set-up nazywa się teraz Rona Rig 10 3 Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 Nic nie rozumiem, ale ładny ten stolik. ? 1 1 Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 U mojej znajomej dalej homeoffice: 2 1 Cytuj
Andells Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2020 Fajny setup Beny, a moj o taki: (w sumie to 3 setupy ale korzystam zazwyczaj ze wszystkich ;)) ) 1 1 Cytuj
Beny23 Opublikowano 16 Lipca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 Dodałem następny monitor. Pracuje się z mojego domowego trading floor bardzo dobrze 1 3 Cytuj
musa19 Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 @Beny23, dawno już nie widziałem windowsowego "niebieskiego ekranu śmierci"...?? Cytuj
Stormont Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 Teraz źle to wygląda, potrzebny jest dla symetrii jeszcze monitor po prawej stronie ;) Cytuj
ciasteczkowy Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 Najmniejsze na świecie biurko z trzema monitorami:) 1 Cytuj
Andells Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 Polecam Ergotrony do monitorow, dobry wydatek 1 Cytuj
ciasteczkowy Opublikowano 16 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2020 Mam takie w biurze. Przydaje się, zwłaszcza jak ma się więcej niż jeden monitor! Cytuj
nets Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 Fajnie macie, ja zap....am przy maszynach w fabryce. Ciężko taką maszynę wstawić do salonu 1 1 Cytuj
Beny23 Opublikowano 10 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 Dom kupiony, czas na nowe biuro do pracy z domu. Upgrade z szerokim monitorem LG. Standing desk i fotel kupiłem na Amazonie za mniej więcej $1000 i jestem bardzo zadowolony. Przy moim wzroście 197cm standing desk musi być bardzo wysokie. To biurko na najwyższym levelu daje radę. Polecam. Ergonomia i wygoda pracy bez porównania. Tablica pomaga budować strategie i portfolia dla klientów. Dwa duże okna dają dużo światła cały dzień. 2 2 Cytuj
Egonax Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 @Beny23 wypasione stanowisko?. Pomyśl jeszcze o macie pod fotel. Szkoda tak ładnej podłogi. 1 Cytuj
Servetch Opublikowano 10 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 Nie jest Ci ciasno? Jaka szerokość biurka? Cytuj
rav3nlord Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2020 Beny23 podziel się portfolio, spodziewasz się spadków po przegranej Trumpa? ;] Cytuj
Beny23 Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2020 Jakiej przegranej? 2 Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 Sytuacja mieszkaniowa w 1,3-milionowym mieście Monachium. stolicy Bawarii jest bardzo napięta. Cenny w ostatnich latach podskoczyły tak, że trudno utrzymać mieszkanie z przeciętnych zarobków. W obliczu pandemii i z niej wynikających zmian w technice pracy większe firmy planują wykorzystać biurowce jako domy mieszkalne. W przeciągu czterech lat jest planowana przebudowa ich części na mieszkania dla pracowników. Czyli nie będzie już pracy zdalnej z domu, tylko mieszkanie w pracy. Zastanawiam się, czy ma to na celu, że pracownik będzie do dyspozycji na zmianę online lub fizycznie. . 2 Cytuj
gdynianin Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 @Midlife-Crisis będą potrącać z pensji na czynsz? Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 12 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2020 6 godzin temu, chylonczyk napisał: @Midlife-Crisis będą potrącać z pensji na czynsz? Może bez czynszu? ? Cytuj
Remii Opublikowano 30 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2020 W dniu 10.09.2020 o 17:04, Beny23 napisał: Dom kupiony, czas na nowe biuro do pracy z domu. Upgrade z szerokim monitorem LG. Standing desk i fotel kupiłem na Amazonie za mniej więcej $1000 i jestem bardzo zadowolony. Przy moim wzroście 197cm standing desk musi być bardzo wysokie. To biurko na najwyższym levelu daje radę. Polecam. Ergonomia i wygoda pracy bez porównania. Tablica pomaga budować strategie i portfolia dla klientów. Dwa duże okna dają dużo światła cały dzień. Jakoś klaustrofobicznie masz ustawione te monitory Tablica na własność super sprawa Cytuj
ciasteczkowy Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2021 U mnie niedawno dokonał się upgrade domowego biura, pojawiło się standing desk i nowe krzesło (którego tu nie widać). Ponoć na łóżku i na butach nie powinno się oszczędzać - do tej listy dodałbym krzesło biurowe - w zasadzie w każdym momencie mam styczność z jednym z tych przedmiotów;) 2 2 Cytuj
Andells Opublikowano 12 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2021 We wroclawiu tez maly update beny na bloombergu a ja u konkurencji 2 2 Cytuj
Jacek. Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 jestem pod wrażeniem jak rozwija się pracownia krawiectwa artystycznego! Cytuj
Andells Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Jacek. napisał: jestem pod wrażeniem jak rozwija się pracownia krawiectwa artystycznego! Multi-tasking to w przerwie od tego: (Tez home-office) 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi