Skocz do zawartości

Wyprzedaże

Parmigiano

Rekomendowane odpowiedzi

Nereuszu, ja zamówiłem 3 tygodnie temu i dwa tygodnie temu dzwonili, że co prawda zamówiłem i zapłaciłem, ale nie mają w magazynie i muszą sprowadzać z daleka i chcieli mi oddać pieniądze, a ja im na to, że niech spadają na drzewo i szukają tego paska i niech wysyłają. Mija trzeci tydzień...

Nereuszu, ja zamówiłem 3 tygodnie temu i dwa tygodnie temu dzwonili, że co prawda zamówiłem i zapłaciłem, ale nie mają w magazynie i muszą sprowadzać z daleka i chcieli mi oddać pieniądze, a ja im na to, że niech spadają na drzewo i szukają tego paska i niech wysyłają. Mija trzeci tydzień...

Ja zamówiłem 15.02, 16.02 dostałem informację że wysyłają, 5 minut później że wstrzymują; 17.02 że realizują a dwie godziny później że wysyłają(czyli działo się to w okresie cytowanego zamówienia).

Skoro każdy ma inaczej jest to widocznie loteria i mają bałagan z tym towarem.

BTW pasek jak pasek, za te pieniądze faktycznie jest to okazja.

Gość Nereusz

Ja dostałem bez problemu. Skoro znowu sprzedają, to może Tobie w końcu wyślą. ;)

Czy ktoś widział/wie cokolwiek nt tej firmy i jej oferty. Cenowo wygląda doś interesująco. Na pierwszy rzut oka to raczej MTM a nie bespoke (choć oczywiście mówią o szyciu na miarę...). Podany przez nich producent tkanin zdaje się wyglądać na stara-dobrą-angielską przędzalnię (http://newsomemill.wordpress.com/mill/-znalazłem między innymi coś takiego). Nie zostało dużo czasu i zastanawiam sie nad tym ale trochę ciężko ryzykować taką kasę w ciemno (choć w porównaniu z warszawskimi krawcami jest to w sumie niewiele...).

MTM jak wiele innych. 1500 to b. atrakcyjna cena. Przy standardowej sylwetce ryzyko warte poniesienia.

Pogrubienie moje. Z tym nie mogę się zgodzić. Szkoda zachodu na MTM. Nawet moja sylwetka została spieprzona, a do trudnych nie należy. Garnitury MTM Macaroniego też nie prezentują się za dobrze. Liczy się jedynie dobre bespoke albo dobre RTW.

W miarówce jestem bardzo sceptyczny do takich akcji promocyjnych.

MTM jak wiele innych. 1500 to b. atrakcyjna cena. Przy standardowej sylwetce ryzyko warte poniesienia.

Pogrubienie moje. Z tym nie mogę się zgodzić. Szkoda zachodu na MTM. Nawet moja sylwetka została spieprzona, a do trudnych nie należy. Garnitury MTM Macaroniego też nie prezentują się za dobrze. Liczy się jedynie dobre bespoke albo dobre RTW.

Macaroni już oferuje?

Nie :) Jego garnitury mtm prezentowane na blogu.

No i kto wszedł w to?

Promocja będzie jeszcze trwała raczej kilka dni. Mają całkiem sporo grouponów do dyspozycji jeszcze.

Kiedys szyłem u nich i jestem całkiem zadowolony. Jest to zwykły mtm a nie żaden bespoke.

Materiał to 120's

Jeśli się im opłaca za 1500 (a z pewnością nie dotują) to nie chce nawet myśleć jak niskie są koszty produkcji i materiału. Produkcja musi być maszynowa i na klejonce w dużej fabryce. Dla mnie to raczej ogłoszenie ku przestrodze.

Ponad 100 kuponów sprzedane. Ciekawe czy zmieszczą się w deklarowanym czasie realizacji.

Swoją drogą ponad 150 000 zł przychodu z jednej akcji, to dobry wynik.

Panowie - 'haracz', jaki pobiera Groupon powoduje, że przychód w tym wypadku będzie zdecydowanie poniżej 100 tys. ... :?

Ponad 100 kuponów sprzedane. Ciekawe czy zmieszczą się w deklarowanym czasie realizacji.

Panowie - 'haracz', jaki pobiera Groupon powoduje, że przychód w tym wypadku będzie zdecydowanie poniżej 100 tys. ... :?

Skąd ta wiedza o haraczu?

Rozumiem, że osoby, które kupiły kupony płacą na konto Groupona, następnie Groupon potrąca prowizję i przelewa dalej?

Rozumiem, że osoby, które kupiły kupony płacą na konto Groupona, następnie Groupon potrąca prowizję i przelewa dalej?

tak

czytałem że grupon wymaga promocji min 50% a sam bierze połowę

z końcowej oferty czyli tutaj 50% z 50% więc producent dostanie 750zł za garnitur

czy tak jest w rzeczywistości tego nie wiem podobno nie jedna frma się przejechała

na gruponie standard to robienie usług po kosztach czasem ze stratą czasem do bankructwa

Jeśli się im opłaca za 1500 (a z pewnością nie dotują) to nie chce nawet myśleć jak niskie są koszty produkcji i materiału. Produkcja musi być maszynowa i na klejonce w dużej fabryce. Dla mnie to raczej ogłoszenie ku przestrodze.

Roman,

- szyłeś tylko w jednym MTMie;

- moja sylwetka jest chyba trudniejsza od Twojej, a garnitur od Nicka leży zdecydowanie lepiej niż Twój z Van Thorna;

- Macaroni na oficjalnych imprezach pojawia się w Scabalu 12 (link 1 oraz, jak sądzę link 2) a nie w garniturze od Zaremby.

- był o nich forum: viewtopic.php?f=2&t=188;

- zgadzam się, że kalesonów u nich nie uszyjesz;

- jak sobie wyraźnie zażyczysz na płótnie to dostaniesz w przypadku cięższych materiałów say >330, z lżejszymi może być problem; Istnieje ryzyko że "płótno" może być poza "specyfikacją" tej promocji

- ich garnitury (i koszule) są sygnowane "hand made", są szyte na dalekim wchodzie a tam rąk do pracy jest dużo;

- a oszczędności są na materiale, o firmie T&L można znaleźć jakieś informacje w sieci. Wynika z nich że to raczej stare dzieje. Stąd jest to tkane gdzieś na dalekim wschodzie, pewnie blisko HKG ;)albo tak jakieś vintage bunche ;)

The mill was founded by John Taylor in 1827 and was a working woolen textile mill right up until 1983 [...] When the mill celebrated its 150th anniversary in 1977, it was the oldest privately owned fine worsted manufacturing company in Huddersfield with its own weaving and spinning plants. Taylor & Littlewood’s order books were still full in 1978.

EDIT:

A standardowa cena u nich to 600$ + 20-30$ za przesyłkę. A to jest bliżej promocyjnych 1500 niż "regularnych" 3000...

Skąd ta wiedza o haraczu?

primo - znajoma ma salon kosmetyczny i robiła z gruponem jedną akcję;

secundo - kiedyś kupiłem grupopna na paintball i właściciel firmy się 'pochwalił'...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.