Dyjamentowski Posted September 8, 2019 Report Share Posted September 8, 2019 Uwędziłem nieco kurtkę skórzaną siedząc przy ognisku. Wystarczy, że ją dobrze wywietrzę, czy muszę proces wspomóc chemicznie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted September 8, 2019 Report Share Posted September 8, 2019 Wypróbuj sodę oczyszczoną, np. wsypując do kubeczka i umieszczając na noc w szczelnym pokrowcu wraz z kurtką. Nie wiem czy lepiej sprawdzi się sucha soda, czy roztwór wodny. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Żorż Ponimirski Posted September 8, 2019 Report Share Posted September 8, 2019 ^^ sucha. W Stanach sprzedają całe pudełka kartonowe jako pochłaniacze zapachu do lodówek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakubAnderwald Posted September 8, 2019 Report Share Posted September 8, 2019 Jest jeszcze taki product jak Febreze, ładnie pochłania wszelkie zapachy z ubrania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xune Posted September 13, 2019 Report Share Posted September 13, 2019 Offtop - Chciałbym zobaczyć pralkę kolegi @lubo69 po spotkaniu z jego kurtką 😀 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted September 13, 2019 Report Share Posted September 13, 2019 Przede wszystkim nie dałbym rady włożyć jej do bębna... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted September 13, 2019 Report Share Posted September 13, 2019 Ja bym zapach skroplił i opychał po tauzenie za flakonik. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mayor Posted September 14, 2019 Report Share Posted September 14, 2019 Ja bym dodał zapach czosnku i jałowca żeby kurtka pachniała kiełbasą myśliwską. 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyjamentowski Posted October 17, 2019 Author Report Share Posted October 17, 2019 On 9/8/2019 at 2:58 PM, lubo69 said: Wypróbuj sodę oczyszczoną, np. wsypując do kubeczka i umieszczając na noc w szczelnym pokrowcu wraz z kurtką. Nie wiem czy lepiej sprawdzi się sucha soda, czy roztwór wodny. Ostatecznie zapach wywietrzał po kilku dniach w drzwiach balkonowych, ale na przyszłość: jak to praktycznie zrobić? Mam takie worki do próżniowego pakowania ubrań, mam sodę w torebce, co dalej? Bo, rozumiem, nie chcę, żeby soda miała bezpośredni kontakt z kurtką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted October 19, 2019 Report Share Posted October 19, 2019 Ech, od kiedy Adam Słodowy przestał nadawać, duch w narodzie jakiś taki mniej kreatywny;-) Weź kubeczek plastikowy/papierowy. Zrób w górnej ściance dziurkę. Umieść kubeczek na uchwycie wieszaka. Nasyp do niego sody (kubeczka, nie uchwytu). Na wieszaku powieś kurtkę. Całość zamknij w pokrowcu. Czekaj przy dobrej whisky na rezultat. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyjamentowski Posted October 19, 2019 Author Report Share Posted October 19, 2019 Instructions unclear. Further assistance required. Dzięki. Pewnie będę miał okazję przetestować. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted October 19, 2019 Report Share Posted October 19, 2019 Najtrudniejsze było zidentyfikowanie górnej ścianki kubeczka, potem już poszło gładko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyjamentowski Posted October 19, 2019 Author Report Share Posted October 19, 2019 Autystycznie rzecz biorąc, jedną z kluczowych cech kubka jest to, że w kanonicznej pozycji nie ma górnej ścianki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo69 Posted October 19, 2019 Report Share Posted October 19, 2019 Ale gdybym napisał „na górze”, wstawiłbyś fotki z trzeciego piętra lub co gorsza z Gubałówki;-) 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts