Dyjamentowski Napisano 8 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2019 Uwędziłem nieco kurtkę skórzaną siedząc przy ognisku. Wystarczy, że ją dobrze wywietrzę, czy muszę proces wspomóc chemicznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2019 Wypróbuj sodę oczyszczoną, np. wsypując do kubeczka i umieszczając na noc w szczelnym pokrowcu wraz z kurtką. Nie wiem czy lepiej sprawdzi się sucha soda, czy roztwór wodny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żorż Ponimirski Napisano 8 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2019 ^^ sucha. W Stanach sprzedają całe pudełka kartonowe jako pochłaniacze zapachu do lodówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 8 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2019 Jest jeszcze taki product jak Febreze, ładnie pochłania wszelkie zapachy z ubrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 13 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2019 Offtop - Chciałbym zobaczyć pralkę kolegi @lubo69 po spotkaniu z jego kurtką 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 13 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2019 Przede wszystkim nie dałbym rady włożyć jej do bębna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 13 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2019 Ja bym zapach skroplił i opychał po tauzenie za flakonik. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mayor Napisano 14 Wrzesień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2019 Ja bym dodał zapach czosnku i jałowca żeby kurtka pachniała kiełbasą myśliwską. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 17 Październik 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2019 On 9/8/2019 at 2:58 PM, lubo69 said: Wypróbuj sodę oczyszczoną, np. wsypując do kubeczka i umieszczając na noc w szczelnym pokrowcu wraz z kurtką. Nie wiem czy lepiej sprawdzi się sucha soda, czy roztwór wodny. Ostatecznie zapach wywietrzał po kilku dniach w drzwiach balkonowych, ale na przyszłość: jak to praktycznie zrobić? Mam takie worki do próżniowego pakowania ubrań, mam sodę w torebce, co dalej? Bo, rozumiem, nie chcę, żeby soda miała bezpośredni kontakt z kurtką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2019 Ech, od kiedy Adam Słodowy przestał nadawać, duch w narodzie jakiś taki mniej kreatywny;-) Weź kubeczek plastikowy/papierowy. Zrób w górnej ściance dziurkę. Umieść kubeczek na uchwycie wieszaka. Nasyp do niego sody (kubeczka, nie uchwytu). Na wieszaku powieś kurtkę. Całość zamknij w pokrowcu. Czekaj przy dobrej whisky na rezultat. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 19 Październik 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2019 Instructions unclear. Further assistance required. Dzięki. Pewnie będę miał okazję przetestować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2019 Najtrudniejsze było zidentyfikowanie górnej ścianki kubeczka, potem już poszło gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 19 Październik 2019 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2019 Autystycznie rzecz biorąc, jedną z kluczowych cech kubka jest to, że w kanonicznej pozycji nie ma górnej ścianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Październik 2019 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2019 Ale gdybym napisał „na górze”, wstawiłbyś fotki z trzeciego piętra lub co gorsza z Gubałówki;-) 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi