macaroni Napisano 4 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2011 Zakład krawiecki Zaremba, forum bespoke.pl mają przyjemność ogłosić wspólny projekt dla członków forum. Dwie osoby będą miały szansę uszyć garnitur pracowni Zaremby w cenie 3 800 zł (w przypadku wyboru kosztownej tkaniny możliwa dopłata), a więc znacznie taniej, niż wynosi regularna cena. Nie, nie… zakład nie narzeka na brak zamówień. Wręcz przeciwnie. Klienci Zaremby muszą czekać na realizacje zamówionego dziś ubrania do drugiej połowy grudnia. Zaremba chce uszyć zamówienia, które będą kreatywnym wyzwaniem, dadzą szansę poeksperymentowania i uszycia czegoś innego niż nieśmiertelny gładki granat i gładki szary. Członkowie forum najczęściej nieźle znają się na rzeczy i są przez to fantastycznymi klientami dla krawców. Panowie, jeśli ktoś z was chce wziąć udział w projekcie, proszę umieścić w tym wątku opis zamówienia. Szukamy zamówień ciekawych, niebanalnych, ale nie znaczy to, że udziwnionych i na siłę odjechanych. Nie… opiszcie swoją najbardziej potrzebną rzecz… albo wymarzoną. Szukamy typowo biznesowych zestawów, ale zapraszamy też z pomysłami na ubrania formalne i casualowe. Wybrane zostaną dwa zgłoszenia. Razem popracujemy nad detalami, zrobimy wszystko co możemy żeby dosmaczyć zamówienie. Z powodu dużej ilości bieżących zamówień czas oczekiwania na ukończenie ubrań będzie wynosił około 10-11 tygodni. Po ukończeniu zamówienia przewidziana jest sesja zdjęciowa, która zostanie zaprezentowana na moim blogu i oczywiście na forum. Zgoda na nią jest więc warunkiem uczestnictwa w projekcie. Zapraszam do zadawania pytań i skladania zgłoszeń! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 4 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2011 Nie zgłaszam się niestety do samego przedsięwzięcia, ale uważam, że to bardzo dobry pomysł i bardzo chętnie pomogę uczestnikom, jeżeli zdecydują się na strój formalny lub jakiś w realiach lat 20. i 30. tudzież wcześniejszych. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 4 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2011 Macaroni napisz tylko do kiedy trzeba zgłaszać swoje opisy. Jestem w trakcie poszukiwań inspiracji w północnych Włoszech i chciałbym mieć czas na opisanie mojego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 4 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2011 Powiedzmy, że dajemy sobie 2 tygodnie na wybór uczestników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 4 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Październik 2011 Więc nie będę pomagał. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas Napisano 5 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2011 Witam Czy przy opisie zamówienia można posiłkować się zdjęciami jeśli chodzi o dokładne określenie koloru czy fasonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 5 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2011 Oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tokar Napisano 5 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2011 Witam wszystkich, na forum jestem nowy choć bloga czytam od dawna. Konkurs PROJEKT ZAREMBA bardzo mi się spodobał. Mam zamiar w nim wystartować, choć to naprawdę nie takie proste w moim przypadku. Skupić w jednym zamówieniu wiele potrze, choć już mi coś w głowie świta. Na razie pozdrawiam z Krakowa. Aha, jak można dołączyć zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alucard Napisano 5 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2011 ha! to ja na ten przykład bym chciał (potrzebuję) garnitur o takim kroju: który /mi się zdaje/ kwalifikowałby się bardziej na 100 lat temu niż współcześnie (czyli jak, przebranie?) chociaż rzeczywiście, w tej chwili 4 tys. nie mam (planowałem taki zamówić wiosną przyszłego roku...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mstrab Napisano 5 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2011 Moja propozycja to jesienno-wiosenny garnitur "biznesowy" w sam raz dla wiejskiego lekarza - ciekawe jaki odsetek klientów pracowni stanowią takowi? Krój marynarki - najbliższa mojej wizji jest marynarka na załączonym zdjęciu, jednak bez innych cech marynarki Norfolk, tj. rozcięcia na plecach, czy pełnego lub niepełnego paska. - dość mocno taliowana, - 2,5 guzika, - wysoka kozerka, - notched lapel, - besetz rozwarty, - kieszenie naszywanie z zapinanymi patkami, - dwa szlice, - małe poduszki, - wszycie rękawa con rollino, - guziki skórzane, Aha, i bez łaty na fuzję Spodnie: - nogawka 19cm, - szlufki do paska, - kieszenie ścięte, stębnowane, - 1 zakładka, - bez mankietów (o zgrozo!), - 2 pary - co jak sądzę wiąże się z dopłatą (?). Materiał Worsted Alsport JOHN G. HARDY lub Glenroyal PORTER & HARDING Jodełka z kratką nieco słabiej zaznaczoną niż ta na zdjęciu Jasność: średnia Kolor: wciąż się waham pomiędzy zielenią nieco ciemniejszą niż na zdjęciu a zimnym brązem. Opisany pomysł jest moim kolejnym planowanym zamówieniem w pracowni P. Sebastiana Żukowskiego, którego serdecznie pozdrawiam i błagam, aby nie potraktował tego zgłoszenia jako zdrady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 5 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2011 Moja propozycja to jesienno-wiosenny garnitur "biznesowy" w sam raz dla wiejskiego lekarza - ciekawe jaki odsetek klientów pracowni stanowią takowi? Żaden ze znanych mi lekarzy (a znam ich dziesiątki, również tych z mniejszych miejscowości) nie nosi czegoś takiego. Może w XIX w. w Anglii, ale nie w XXI-wiecznej Polsce . Sam projekt super btw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 5 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2011 Bardzo ciekawy pomysł. Muszę rozważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 5 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2011 Moja propozycja to jesienno-wiosenny garnitur "biznesowy" w sam raz dla wiejskiego lekarza bardzo fajny pomysł jedynie 'con rollino' moim zdaniem nie będzie pasowało do tego typu ubrania. byłbym za dominacją ciemnej zieleni nad brązem. będzie miał wtedy taki leśno-militarny charakter. i nie rezygnuj z łaty na fuzję. chciałbym, żeby mój wiejski lekarz się tak ubierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mstrab Napisano 5 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2011 Dzięki za przychylne komentarze i uwagi. Przemyślę je dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 5 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2011 Ja myślę, że mankiety, nie tylko na nogawkach, ale też na rękawach, pasowałyby do charakteru marynarki. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 5 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2011 Mam w głowie i na papierze parę zwariowanych pomysłów (i myślę, że stanowiących niemałe wyzwanie dla krawca), lecz fundusze niestety na razie nie pozwolą. Żarliwie kibicuję temu projektowi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bennyblanco Napisano 5 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2011 post usunięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 6 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Bennyblanco, czy to jest zgłoszenie? Napisz jaką masz figurę- wzrost, waga. Co do materiału- dlaczego nie zobić garnituru z podobnej szarej flaneli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Jeśli nie znajdzie się 2 chętnych na "wyzwania krawieckie" to ja z chęcią uszyję nudny granatowy garnitur biznesowy w tej cenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Jeśli nie znajdzie się 2 chętnych na "wyzwania krawieckie" to ja z chęcią uszyję nudny granatowy garnitur biznesowy w tej cenie:)Jesteś bodajże 25-ty w kolejce. Koledzy kto ma teraz tą listę, poprawcie mnie co do liczby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bennyblanco Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 post usunięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Jeśli nie znajdzie się 2 chętnych na "wyzwania krawieckie" to ja z chęcią uszyję nudny granatowy garnitur biznesowy w tej cenie:)Jesteś bodajże 25-ty w kolejce. Koledzy kto ma teraz tą listę, poprawcie mnie co do liczby? Zawsze warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 6 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Tak to jest zgłoszenie bennyblanco lat 25 , wzrost 188 (marynarki z półki lepsze na wzrost niższy a spodnie niestety z już "wysokiego wzrostu") klatka: 92-94 (chudzina ze mnie) pas 84 (brzmi jak sylwetka B ale tylko ze względu na zapadniętą klatkę ) waga: 72Kg (niedowaga?) Za moje niedoskonałości obarczam czarnobyl (rocznik 86) Mam w swojej skromnej kolekcji piękny szary tweed - kocham go nad życie ale wydaje mi się że wyglądam w nim... szaro? (mam bladą cerę) ... też mi się wydaje że ten indygo będzie zbyt ekstrawagancki ;P myślałem też nad czymś takim! Tylko czy brąz nie będzie zbyt mało elegancki na biznesowe spotkania? W kocu zalatuje angielską wiejską sielanką. (mimo że bardzo lubię te klimaty) Pozdrawiam BB Ten brąz jest fantastyczny, ale oba pomysły mi się podobają. Dwurzędówka dla Ciebie (sądząc po opisie budowy ciała) to znakomity pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torunianin Napisano 6 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Zakład krawiecki Zaremba, forum bespoke.pl mają przyjemność ogłosić wspólny projekt dla członków forum. Dwie osoby będą miały szansę uszyć garnitur pracowni Zaremby w cenie 3 800 zł (w przypadku wyboru kosztownej tkaniny możliwa dopłata), a więc znacznie taniej, niż wynosi regularna cena. Nie, nie… zakład nie narzeka na brak zamówień. Wręcz przeciwnie. Klienci Zaremby muszą czekać na realizacje zamówionego dziś ubrania do drugiej połowy grudnia. Zaremba chce uszyć zamówienia, które będą kreatywnym wyzwaniem, dadzą szansę poeksperymentowania i uszycia czegoś innego niż nieśmiertelny gładki granat i gładki szary. Członkowie forum najczęściej nieźle znają się na rzeczy i są przez to fantastycznymi klientami dla krawców. Panowie, jeśli ktoś z was chce wziąć udział w projekcie, proszę umieścić w tym wątku opis zamówienia. Szukamy zamówień ciekawych, niebanalnych, ale nie znaczy to, że udziwnionych i na siłę odjechanych. Nie… opiszcie swoją najbardziej potrzebną rzecz… albo wymarzoną. Szukamy typowo biznesowych zestawów, ale zapraszamy też z pomysłami na ubrania formalne i casualowe. Wybrane zostaną dwa zgłoszenia. Razem popracujemy nad detalami, zrobimy wszystko co możemy żeby dosmaczyć zamówienie. Z powodu dużej ilości bieżących zamówień czas oczekiwania na ukończenie ubrań będzie wynosił około 10-11 tygodni. Po ukończeniu zamówienia przewidziana jest sesja zdjęciowa, która zostanie zaprezentowana na moim blogu i oczywiście na forum. Zgoda na nią jest więc warunkiem uczestnictwa w projekcie. Zapraszam do zadawania pytań i skladania zgłoszeń! Macaroni, czy kurtka w kolorze kamelowym z wełny lub wełny z kaszmirem wchodzi w grę? Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 6 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2011 Zapytam. Baaardzo ciekawy pomysł! Masz może gdzieś zdjęcie takiej kurtki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi