Skocz do zawartości

Bielizna bazowa - produktu dobrej jakości - zestawienie

malwes

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 1.04.2023 o 15:43, gajdowskip napisał:

Intimissimi Uomo - przyzwoita jakość, choć dla koneserów miarowego szycia może być niewystarczająca. Ja ze swojej strony polecam - opłacalny zakup zwłaszcza w licznych promocjach

Przykładowe bokserki: https://www.intimissimi.com/pl/product/długie_bokserki_z_elastycznej_bawełny_supima®-SBU12L.html?dwvar_SBU12L_Z_COL_INT=019&utm_source=google_shopping&utm_medium=organic&gclid=EAIaIQobChMI_t7ltOiI_gIVkQuiAx3OFw4gEAQYAiABEgKFDfD_BwE&gclsrc=aw.ds 

Typowo letnie piżamy pewnie dopiero wejdą do oferty (pamiętam te z zeszłych sezonów), ale na ten moment przykładowa: https://www.intimissimi.com/pl/product/pidżama_męska_z_bawełny_supima®-PLU466.html?dwvar_PLU466_Z_COL_INTU=800

Bardzo dziękuję! Czy jednak piżama z długimi rękawami i nogawkami nie będzie za bardzo grzała latem?

W dniu 1.04.2023 o 20:23, WojKow napisał:

Robiłem próby z różnymi bokserkami typu jakieś marki z zalando, Ralph Lauren i kilka innych i te z Intimissimi.com są najwygodniejsze i najwytrzymalsze. Co do piżamy, to ja mam taki komplet na zimę (niby nie jest oznaczony jako piżama) od nich i też bardzo lubię https://www.intimissimi.com/pl/product/bluzka_z_długim_rękawem_z_modalu_i_kaszmiru-CLU16E.html?dwvar_CLU16E__color__5210_Z_COL_INTU=800

Również dziękuję! Czy ten model jest wystarczająco ciepły, żeby nosić go solo po domu/mieszkaniu czy jednak szlafrok będzie konieczny?

Czyli że zamierzasz pomykać po domu w samych gaciach😳? Chciałbym nieśmiało zauważyć, że mimo wszelkich utyskiwań kolegów na poziom Forum, to dalej jest forum o męskiej elegancji. Tu się zastanawiasz czy marynarka nie odstaje na 1,5 cm i jak naprostować kant w spodniach, a jak nikt nie patrzy to kalesony i żonobijka. 

25 minut temu, pablocito napisał:

Czyli że zamierzasz pomykać po domu w samych gaciach😳? Chciałbym nieśmiało zauważyć, że mimo wszelkich utyskiwań kolegów na poziom Forum, to dalej jest forum o męskiej elegancji. Tu się zastanawiasz czy marynarka nie odstaje na 1,5 cm i jak naprostować kant w spodniach, a jak nikt nie patrzy to kalesony i żonobijka. 

Hehe, moje pytanie dot. noszenia solo było à propos bluzki z modalu i kaszmiru. Mam piżamy z krótkimi oraz dłuższymi rękawami na odpowiednią porę roku. Prowadzę nocny tryb życia, także od kąpieli (21) siedzę sobie do 2 i szukam takich piżam, by nie musieć w zimę okrywać się dodatkowymi warstwami (przez wygodę). Ot tyle i aż tyle.

Ponadto śmiem odrzucić Twoją tezę, jakobym odszedł od tematu męskiej elegancji. Uważam, że piżamy mieszczą się w tym zakresie, a tym bardziej takie, jakie obecnie mam - inspirowane noszonymi przez Dona Drapera (lata 60. XX wieku).

Jeśli chodzi o poszukiwania odpowiedniej bielizny, to skorzystałem z dedykowanego na ten temat wątku. Nie zakładałem go specjalnie. No cóż, następnym razem zapytam się "za kolegę" albo napiszę z drugiego konta.

dons-blue-pajamas.webp

Screenshot 2023-04-12 at 01-29-04 2228-1570186302.webp (obraz WEBP 640×356 pikseli).png

11 godzin temu, pablocito napisał:

Nie No piżamy są jak najbardziej koszerne. Widać źle zrozumiałem Twoje zapytania i stanął mi przed oczami obraz gościa w gaciach, podkoszulku na ramiączkach i klapkach Kubota🤣

xDDD

11 godzin temu, WojKow napisał:

Piżama ciepła, zdecydowanie nie nadaje się na lato, za to dobra do chodzenia w domu. 

Nie doprecyzowałem - czy nadaje się do noszenia solo w zimę (bez konieczności nakładania szlafroka czy bluzy)?

• 1 month later...

Macie jakieś tipy na wysokiej jakości klasyczne białe bawełniane podkoszulki na ramiączkach?
Czas mi uzupełnić szafę a te wszystkie HM itd to badziew straszny.
Potrzebuję kupić z kilkanaście sztuk w takiej grubszej wersji żeby pot wchłaniały.

Półka średnia dobrej jakości: Calida, Schiesser. Trochę wyżej: Hanro, Hamilton&Hare. Jeszcze wyżej: Falke, Handvaerk, The White Briefs. Najwyżej: Zimmerli.

Warto spróbować Bread and Boxers, ale nie testowałem.

Generalnie trudno to kupić, bo teraz modna jest wiskoza.

https://breadandboxers.com/man/multipacks/tank-regular-2-pack-1376

https://www.falke.com/pl_pl/p/2-pack-mezczyzni-singlet-okragly-dekolt-daily-comfort/68105_2000/

https://int.zimmerli.com/products/business-class-tank-top-white-2221470-01?variant=

Godzinę temu, lubo69 napisał:

Półka średnia dobrej jakości: Calida, Schiesser. Trochę wyżej: Hanro, Hamilton&Hare. Jeszcze wyżej: Falke, Handvaerk, The White Briefs. Najwyżej: Zimmerli.

Kupiłem dwa lata temu zestaw bokserek White Briefs. Nie jestem zadowolony - szybko zaczęły się deformować, spierać (mam granatowe), a ostatnio zaczęły się poddzierać. W porównaniu do tych z Massimo Dutti są dużo gorsze.

7 minut temu, Servetch napisał:

Kupiłem dwa lata temu zestaw bokserek White Briefs. Nie jestem zadowolony - szybko zaczęły się deformować, spierać (mam granatowe), a ostatnio zaczęły się poddzierać. W porównaniu do tych z Massimo Dutti są dużo gorsze.

Nie mam takiego doświadczenia z dwiema koszulkami i dwiema parami bokserek, ale mam to wszystko dopiero od pół roku.

Generalnie jednak nie ma reguły. Na chyba siedem moich rzeczy z Hanro, pięć jest super, a dwie kiepskie. Miałem cztery rzeczy od Zimmerli: dwie rewelacyjne, dwie przeciętne, na poziomie poniżej Schiessera.

PS. Massimo Dutti ma rzeczywiście świetną bieliznę; kupiłem w TK dwie pary skarpetek po 20 zł/szt., nosiłem kilka lat.

• 7 months later...