Skocz do zawartości

Bieganie

proceleusmatyk

Rekomendowane odpowiedzi

Dyszka na treningach to sporo :) Najważniejsze i najbardziej budujące są właśnie takie progresy, o których piszesz wyżej! Ile najwięcej przebiegłeś na jednym treningu?

Aha, zachęcam do biegu w grupie - będzie raźniej i doping gwarantowany :) Będzie zając (pacemaker) na 2:30, więc idealnie.

śr., 2013/01/16 - 11:19

Rozpoczął się sezon polowania na "zające". Jak co roku grupa pacemakerów będzie pomagać pozostałym uczestnikom Półmaratonu Warszawskiego w utrzymaniu odpowiedniego tempa od startu do mety. Zające poprowadzą na wynik: 1:25, 1:30, 1:35, 1:40, 1:45, 1:50, 1:55, 2:00, 2:15 i 2:30.

Poszukujemy prowadzących na czasy: 1:30, 1:35, 1:50, 2:15, 2:30.

Kandydat na pacemakera powinien mieć ukończone co najmniej dwa półmaratony i legitymować się wynikiem o minimum 5 minut lepszym od zakładanego czasu biegu. Pacemakerzy mogą liczyć na bezpłatny udział w biegu oraz specjalne koszulki techniczne.

Osoby zainteresowane udziałem w biegu w charakterze "zająców" prosimy o kontakt pod adresem:.........

Najwięcej to przebiegłem 13 km. Mam taką rundę opracowaną, która ma 3,3 km, i biegam ostatnio z reguły po trzy. Tempo sam trzymam idealnie równe, ostatnio robiąc owe trzy rundy każda zajęła mi 22 minuty (jakieś sekundowe różnice, czasem musiałem przystanąć na światłach :) ). Pewnie przy większym dystansie pod koniec jednak zwolnię. Co ciekawe zauważyłem, że lubię trochę biec pod górkę, oczywiście nie non stop 8-) .

• 2 weeks later...

Będzie spory podbieg na Belwederskiej na 15. km, więc dobrze, że lubisz górki :twisted: Tak na serio - w trudnych chwilach można przechodzić w marsz. Na pierwszym Maratonie tak robiłem.

Nie tylko w trudnych --> metoda Gallowaya. 14 kwietnia zastosuję tę metodę. Postaram się przebiec (i fragmentami przemaszerować w myśl wspomnianej metody) maraton poniżej 4h. W tamtym roku - 4:29.

P.S. Proc, udało Ci się zrealizować plan?

P.S.2. Kyle, Filip - gratulacje :)

Ciekawe, jednak nie podchodzę do sprawy zbyt metodycznie - biegnę i już. Z męską dumą stwierdzam, że ani na chwilę nie przeszedłem na marsz ;) . Poniekąd jednak muszę zweryfikować swój pogląd o podbiegach - wprawdzie przy Belwederze udało mi się nawet nie zwolnić, ale podbieg na kilometrze nr 16 sprawił, że udział czynnika woli przetrwania był w pokonaniu dalszej części dystansu dużo większy :) . Do podbiegu niemalże nie czułem zmęczenia, wyraźnie służy mi jednostajne tempo. Ogólnie jestem zadowolony, ale na maraton zdecydowanie za wcześnie. Pewnie też dobrze byłoby stracić coś z tych ponad 90 kg, żeby było lżej :P .

Ja w wakacje śmignę jakiś maraton (jeszcze takich dystansów nie biegałem :D). Co do marszu - nie zaryzykowałbym. Póki biegnę jest super, ewentualnie można zwolnić. Ale jak przejdę w marsz zaczynają mi "sztywnieć" mięsnie i już nie ruszę... U mnie na szczęście górka podeszła przyzwoicie aczkolwiek nie spodziewałem się jej xD

• 3 weeks later...

https://www.facebook.com/events/143870519126119/

Oglądajcie Fakty, zrobiła się większa sprawa :-)

Prawdopodobnie zobaczycie Mastera w seksi leginsach...

Dziś w Tokefemie mówili, że Nestor nakręcił się przy porannej kawie i  bieg zorganizował.

Nie wiem czemu ale marsze protestacyjne/poparcia/hwjakie mnie nie kręcą. Biegi także.

• 3 weeks later...

Fikaczyński - to było możliwe :) Jak tam Twój bieg?

Półmaraton Warszawski - 1:36:43 (24 marca)

Znacznie gorzej od możliwości i oczekiwań (1:30), ale na pocieszenie życiówka pobita dokładnie o 3 minuty. Na 12. km złapała mnie kontuzja przywodziciela uda i trzymała do końca. Rozważałem zejście z trasy, więc ten wynik to w sumie ciężko okupione zwycięstwo :-/ Zostałem do samego końca imprezy i dopingowałem wolniejszych, do ostatniego zawodnika - to było piękne! :-)

580075_10200914140039322_461323780_n.jpg

Orlen Maraton (10 km) 41:44

Życiówka pobita o 35 sek (śr. 4:10/km). Zważając na niesprzyjający profil trasy (szczególnie podbieg na Tamce), brak oznaczeń kilometrów (?!), hamujący wiatr i überdługą zimę bez tempówek - jest nieźle.

@ TomekB Mowa jest o połówce, nie mylić z pół litra :-)

maraton 1:43 (oszczędnie biegłem bardzo bo pierwszy mój taki bieg)

orlen 10km -> 41:57

:)

Fajne imprezy :P

Nie było to takie oczywiste, przynajmniej dla kogoś, kto nie orientuje się jakie czasy wykręca się na połówce, a jakie na maratonie.