proceleusmatyk Napisano 14 Marzec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2013 Dyszka na treningach to sporo Najważniejsze i najbardziej budujące są właśnie takie progresy, o których piszesz wyżej! Ile najwięcej przebiegłeś na jednym treningu? Aha, zachęcam do biegu w grupie - będzie raźniej i doping gwarantowany Będzie zając (pacemaker) na 2:30, więc idealnie. śr., 2013/01/16 - 11:19 Rozpoczął się sezon polowania na "zające". Jak co roku grupa pacemakerów będzie pomagać pozostałym uczestnikom Półmaratonu Warszawskiego w utrzymaniu odpowiedniego tempa od startu do mety. Zające poprowadzą na wynik: 1:25, 1:30, 1:35, 1:40, 1:45, 1:50, 1:55, 2:00, 2:15 i 2:30. Poszukujemy prowadzących na czasy: 1:30, 1:35, 1:50, 2:15, 2:30. Kandydat na pacemakera powinien mieć ukończone co najmniej dwa półmaratony i legitymować się wynikiem o minimum 5 minut lepszym od zakładanego czasu biegu. Pacemakerzy mogą liczyć na bezpłatny udział w biegu oraz specjalne koszulki techniczne. Osoby zainteresowane udziałem w biegu w charakterze "zająców" prosimy o kontakt pod adresem:......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 15 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2013 Najwięcej to przebiegłem 13 km. Mam taką rundę opracowaną, która ma 3,3 km, i biegam ostatnio z reguły po trzy. Tempo sam trzymam idealnie równe, ostatnio robiąc owe trzy rundy każda zajęła mi 22 minuty (jakieś sekundowe różnice, czasem musiałem przystanąć na światłach ). Pewnie przy większym dystansie pod koniec jednak zwolnię. Co ciekawe zauważyłem, że lubię trochę biec pod górkę, oczywiście nie non stop . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 15 Marzec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2013 Będzie spory podbieg na Belwederskiej na 15. km, więc dobrze, że lubisz górki Tak na serio - w trudnych chwilach można przechodzić w marsz. Na pierwszym Maratonie tak robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 15 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2013 To ten sam, co na trasie Biegnij Warszawo? To był mój ulubiony moment, nawet lekko przyspieszyłem, choć później musiałem na żonę poczekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 no i po jak tam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 2:11 z sekundami. Później napiszę więcej, teraz odnowa biologiczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 1:45 do 13 kilometra biegłem z Tatą poźniej się rozdzieliliśmy i poleciałem swoim tempem. Gratuluję ukończenia! Niezwykład atmosfera i super zabawa. Ale nogi bolą o.O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Ładny czas, gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 25 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2013 Będzie spory podbieg na Belwederskiej na 15. km, więc dobrze, że lubisz górki Tak na serio - w trudnych chwilach można przechodzić w marsz. Na pierwszym Maratonie tak robiłem.Nie tylko w trudnych --> metoda Gallowaya. 14 kwietnia zastosuję tę metodę. Postaram się przebiec (i fragmentami przemaszerować w myśl wspomnianej metody) maraton poniżej 4h. W tamtym roku - 4:29. P.S. Proc, udało Ci się zrealizować plan? P.S.2. Kyle, Filip - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 25 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2013 Ciekawe, jednak nie podchodzę do sprawy zbyt metodycznie - biegnę i już. Z męską dumą stwierdzam, że ani na chwilę nie przeszedłem na marsz . Poniekąd jednak muszę zweryfikować swój pogląd o podbiegach - wprawdzie przy Belwederze udało mi się nawet nie zwolnić, ale podbieg na kilometrze nr 16 sprawił, że udział czynnika woli przetrwania był w pokonaniu dalszej części dystansu dużo większy . Do podbiegu niemalże nie czułem zmęczenia, wyraźnie służy mi jednostajne tempo. Ogólnie jestem zadowolony, ale na maraton zdecydowanie za wcześnie. Pewnie też dobrze byłoby stracić coś z tych ponad 90 kg, żeby było lżej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 25 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2013 Ja w wakacje śmignę jakiś maraton (jeszcze takich dystansów nie biegałem ). Co do marszu - nie zaryzykowałbym. Póki biegnę jest super, ewentualnie można zwolnić. Ale jak przejdę w marsz zaczynają mi "sztywnieć" mięsnie i już nie ruszę... U mnie na szczęście górka podeszła przyzwoicie aczkolwiek nie spodziewałem się jej xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 16 Kwiecień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2013 https://www.facebook.com/events/143870519126119/ Oglądajcie Fakty, zrobiła się większa sprawa Prawdopodobnie zobaczycie Mastera w seksi leginsach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 16 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2013 https://www.facebook.com/events/143870519126119/ Oglądajcie Fakty, zrobiła się większa sprawa Prawdopodobnie zobaczycie Mastera w seksi leginsach... Dziś w Tokefemie mówili, że Nestor nakręcił się przy porannej kawie i bieg zorganizował. Nie wiem czemu ale marsze protestacyjne/poparcia/hwjakie mnie nie kręcą. Biegi także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 21 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2013 Proc - mogłem Cie widzieć na maratonie? Czy mi sie wydawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Maj 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2013 Fikaczyński - to było możliwe Jak tam Twój bieg? Półmaraton Warszawski - 1:36:43 (24 marca)Znacznie gorzej od możliwości i oczekiwań (1:30), ale na pocieszenie życiówka pobita dokładnie o 3 minuty. Na 12. km złapała mnie kontuzja przywodziciela uda i trzymała do końca. Rozważałem zejście z trasy, więc ten wynik to w sumie ciężko okupione zwycięstwo :-/ Zostałem do samego końca imprezy i dopingowałem wolniejszych, do ostatniego zawodnika - to było piękne! Orlen Maraton (10 km) 41:44 Życiówka pobita o 35 sek (śr. 4:10/km). Zważając na niesprzyjający profil trasy (szczególnie podbieg na Tamce), brak oznaczeń kilometrów (?!), hamujący wiatr i überdługą zimę bez tempówek - jest nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 7 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2013 maraton 1:43 (oszczędnie biegłem bardzo bo pierwszy mój taki bieg) orlen 10km -> 41:57 Fajne imprezy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 8 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2013 maraton 1:43 (oszczędnie biegłem bardzo bo pierwszy mój taki bieg) aż się boję pomyśleć co będzie jak przestaniesz się oszczędzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 9 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2013 aż się boję pomyśleć co będzie jak przestaniesz się oszczędzać To się okaże następnym razem :D Ale dobiegłem w zasadzie świeży dosyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 9 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maj 2013 Myślisz że dasz radę zejść w okolice godziny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 10 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2013 Myślisz że dasz radę zejść w okolice godziny? Co za żartowniś! Myślę że bez problemu ;] A tak serio to bede chciał złamać 1:40 pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 10 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2013 Co za żartowniś! Myślę że bez problemu ;] A tak serio to bede chciał złamać 1:40 pewnie Ostro! To będzie WR na wiele, wiele lat! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 10 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2013 @ TomekB Mowa jest o połówce, nie mylić z pół litra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 11 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Maj 2013 @ TomekB Mowa jest o połówce, nie mylić z pół litra maraton 1:43 (oszczędnie biegłem bardzo bo pierwszy mój taki bieg) orlen 10km -> 41:57 Fajne imprezy Nie było to takie oczywiste, przynajmniej dla kogoś, kto nie orientuje się jakie czasy wykręca się na połówce, a jakie na maratonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 12 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2013 Bylo oczywiste dla kazdego, wlasnie dlatego robilismy sobie zarty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 12 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2013 No ale NieMy zaczął tłumaczyć, że chodzi o połówkę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi