Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pepo Napisano 14 Marzec 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2021 Obiecałem dziewczynie torebkę. Dziewczyna w międzyczasie została narzeczoną. Narzeczona awansowała na żonę. I w końcu po jakichś 4 latach doczekała się. Jak mówię że zrobię, to zrobię, nie trzeba mi co roku przypominać przecież... 34 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 16 Marzec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2021 A wracając do pasków ręcznie barwiony na ciemny brąz krokodyl nilowy do złotej Omegi Constellation 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 29 Marzec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2021 Jeszcze jeden krokodylek, tym razem czarno biały Zrobiłem też takie dwa portfele, jakby ktoś był zainteresowany, to są do wzięcia w cenie 500 złotych sztuka (przy wzięciu obu będzie zniżka). Portfele wykonane ze skóry Roma z włoskiej garbarni Mastrotto, podszewka ze skóry Zermatt z francuskiej garbarni Degermann. Zamki metalowe YKK, nici lniane MeiSi. Cztery kieszonki na karty, większa kieszeń pod nimi oraz przegródka na zamek błyskawiczny. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 16 Kwiecień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2021 Takie dwa ostatnio obfocone 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pepo Napisano 19 Kwiecień 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Kwiecień 2021 Tym razem coś większego Portfel dla @Velahrn wykonany ze skóry kangura, którą pierwotnie zamówił na rękawiczki, jednak okazała się nieodpowiednia i trafiła do mnie z zamiarem wykonania portfela. Cały środek został wykonany właśnie z tej skóry, do tego jest nią w całości podszyty, czyli każdy element portfela, został wykonany z dwóch kawałków skóry sklejonych mizdrą. Na okładkę portfela została użyta skóra Beranie Foulonne z francuskiej garbarni Haas, czyli słynna właśnie hermesowska barenia, foulonne to jej groszkowany wariant. Portfel ma 6 kieszeni na karty, 2 większe kieszonki pod tymi na karty oraz kolejne 2 większe kieszonki, mieszczące dowód rejestracyjny w folii. Do tego oczywiście przegroda na banknoty. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 23 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2021 Odebrałem od @Pepo portfel - na żywo prezentuje się równie dobrze, co na zdjęciach! Jest wykonany z wielką dbałością o detale, bardzo starannie wykończony, równiutkie szwy i malowanie, widać że rzemieślnik przykłada się do swojej pracy. Może jeszcze zdradzę, że ten portfel powstał tak naprawdę jako wersja testowa, przed kolejnym, który ma być wykonany ze skóry słonia. Jak tylko wreszcie uda mi się kupić skórę (covid skomplikował rynek), na pewno pojawi się w tym wątku! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 27 Kwiecień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2021 A w międzyczasie dojechało trochę łososiów 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 7 Maj 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2021 Dość mocna inspiracja 😎 z mojej strony muszę przyznać, aaaaale... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 10 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 inspiracja do czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 10 Maj 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 @Krzysiek_W Breloczek do aplowskiego lokalizatora, air taga, inspirowałem się hermesowską wersją tegoż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 10 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 ok, nie wiedziałem co to za guzik z ogryzkiem. czyli zrobiłeś podróbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 10 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 3 minuty temu, Krzysiek_W napisał: inspiracja do czego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 10 Maj 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 13 minut temu, Krzysiek_W napisał: ok, nie wiedziałem co to za guzik z ogryzkiem. czyli zrobiłeś podróbę homara 😅 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 10 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2021 Godzinę temu, Pepo napisał: homara 😅 brzmi lepiej. fajny homar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pepo Napisano 12 Maj 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2021 Skóra na kciuku przecięta od nitki, ale udało się doszyć bez innych kontuzji 😜 Góra to pueblo tobacco, spód Zermatt z garbarni Haas. W środku dodatkowo lekkie wypełnienie. 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 12 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Maj 2021 I klamra KLASA - wiem, bo też taką mam! (Oczywiście w pasku od @Pepo - mój ulubiony 😎) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 17 Maj 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2021 A do pasiora jeszcze w komplecie był taki portfel, i mały gratisik ode mnie w postaci breloka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pepo Napisano 18 Maj 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2021 Zaczynam realizację gdzieś tam kiedyś wspominanych już zestawów dla zegarków Błonie z serii Rzemieślniczej. Bardzo się cieszę, że właściciel marki zaproponował mi tę współpracę, jest to dla mnie spore wyróżnienie, te kilka lat temu nie zakładałem nawet że coś takiego będzie kiedykolwiek rozważane w czyjejś głowie Zwłaszcza kiedy człowiek dokopie się np. do czegoś takiego 😅 To była chęć spróbowania swoich sił po oglądaniu prac Darka @Skalpel i Filipa @eye_lip. No ale zostało na dłużej i mam nadzieję, że to jeszcze nie moje ostatnie słowo 16 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2021 No i o to chodzi. Nie dość że produkty piękne umiesz robić to zdjęcia też są na innym lewelu😊 gratki. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pepo Napisano 8 Czerwiec 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2021 Ostatnio trochę więcej zamówień na portfele powpadało Pueblo ortensia, jeden z pierwszych modeli portfelów jakie robiłem, typowy bifoldzik Kolejny podobny, jednak tym razem trochę szerszy, bo mieszczący paszport, kieszenie na karty tylko po jednej stronie, na drugiej zakładka na dłuższe rzeczy takie jak np. bilet lotniczy. Okładka z włoskiego, granatowego Shell Cordovanu, a środek to włoska Dakota z garbarni La Perla Azzura. Ostatni to również klasyczny bifoldzik, tylko inna orientacja ułożenia kart + przegroda na banknoty. Tutaj na okładce jest Shell Cordovan od japońskiego producenta Leder Ogawa, i z tego co wyczytałem, garbowanie skóry jest wykonywane przez inną firmę (podejrzewam że Shinki Hikaku) natomiast cała reszta procesu produkcji jest już wykonywana przez Ogawę. Na pierwszy rzut oka skóra prezentuję się fantastycznie, muszę przyznać że robi na mnie lepsze wrażenie niż Cordovan od Rocado. A środek z tego samego materiału jak w poprzednim portfelu 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Pepo Napisano 10 Czerwiec 2021 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2021 A w międzyczasie taka paczka dla zegarków Błonie z serii rzemieślniczej :3 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 10 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2021 Jest MOC! 💪 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 22 Czerwiec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2021 Jakby alergia na te wszechobecne teraz pyłki to było za mało, to jeszcze w pracowni zrobiła mi się sauna. Ciężko pracować w takich warunkach 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyt Napisano 30 Czerwiec 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2021 W dniu 22.06.2021 o 13:32, Pepo napisał: Cytat Jakby alergia na te wszechobecne teraz pyłki to było za mało, to jeszcze w pracowni zrobiła mi się sauna. Ciężko pracować w takich warunkach 😅 Współczuje, mam podobnie. Na szczęście dzisiaj ochłodzenie we Wrocławiu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 25 Lipiec 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2021 ROZMIAR MA ZNACZENIE Czyli jedna z kolejnych zalet przedmiotów robionych na zamówienie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi