Hargin Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Dobra, jak założysz do monkow dość szerokie i długie nogawki, to też nie będzie widać kamerek Jeśli noszę popover, to nie po to, aby udawał normalna koszulę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Zapięcie butów na klamerki ma chyba dłuższą tradycję niż sznurowadła. Takie rozpinane do połowy koszule z kołnierzykiem to coś względnie nowego. I proszę nie mówić, że henley to też coś nowego, a wszyscy chodzą - henley to podstawa z czasów, gdy nie było ściągaczy, żeby dało się założyć podkoszulek przez głowę. Wiem, bo widziałem na westernie. Takim jednym starym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Mnie się podoba ten pomysł. Rozglądałem się za czymś takim i oferta poszetki.com mnie ucieszyła. Prototyp spełnia moje wymagania w 100%, więc długo się nie zastanawiałem nad wyborem. Kolor też idealny, taki akurat na połowę lata, jak odcień skóry zbliży się do tego "włoskiego". Co więcej, rozmiar slim idealnie pokrywa się z rozmiarem mojej najlepiej dopasowanej koszuli (przynajmniej na papierze). Mam kilka polówek w szafie, ale chodzę w nich bardzo rzadko. Nawet do szortów wolę nosić podwinięte koszule. Natomiast, w kwestii kolorów w moich koszulach wieje nudą, bo 50% to białe, 40% to niebieskie. Tak więc, taki granatowy lniany popover będzie doskonałym uzupełnieniem mojej letniej szafy i złamaniem monotonii w moim letnim ubiorze. Rozumiem, że komuś ta hybryda może się nie podobać. Natomiast, bardzo dziwi mnie narzekanie kolegów na cenę nie znając jeszcze produktu Porównywanie dzisiaj popoveru poszetki.com do innych marek jest lekko oderwane od rzeczywistości. Znając jakość produktów poszetki.com, dodając do tego ich deklaracje (np. czterokrotne sprawdzanie koszuli) wierzę, że będzie to produkt najwyższej jakości i z adekwatną ceną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 24 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 4 minuty temu, swordfishtrombone napisał: Zapięcie butów na klamerki ma chyba dłuższą tradycję niż sznurowadła. Takie rozpinane do połowy koszule z kołnierzykiem to coś względnie nowego. I proszę nie mówić, że henley to też coś nowego, a wszyscy chodzą - henley to podstawa z czasów, gdy nie było ściągaczy, żeby dało się założyć podkoszulek przez głowę. Wiem, bo widziałem na westernie. Takim jednym starym. Za kolegą Outdersen (http://www.outdersen.com/2015/09/czas-na-popover.html) historia sięga lat 60-tych więc chyba to nie taka znów nowość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostek Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Mi się nawet wydawało, że koszule formalne w czasach zamierzchłych (XIX wiek) nie były rozpinane do końća. Niestety nie mogę teraz znaleźć, gdzie to wyczytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Jak się do takiego popovera założy krawat, a dodatkowo jeszcze zapnie marynarkę - to będzie jak zwykła koszula Bez krawata z marynarką to tego wcale nie widzę - na mój gust niegustowne. Bez marynarki z odpiętym górnym guzikiem - hmmm... zwykła ładna lniana koszula i zwykła polówka z piki ładniejsze i stosowniejsze (do rożnych sytuacji). Jak tak to rozważam - to w sumie tylko tę pierwszą wersję widziałbym na sobie - lecz w takim razie po co popover, jeśli ma udawać koszulę... Nie wchodzę w to jednak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 24 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 3 minuty temu, Kostek napisał: Mi się nawet wydawało, że koszule formalne w czasach zamierzchłych (XIX wiek) nie były rozpinane do końća. Niestety nie mogę teraz znaleźć, gdzie to wyczytałem. Pierwsze koszule na pewno były wkładane przez głowę i ewentualnie sznurowane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Tak, ale nie miały kołnierzy koszulowych i mankietów, i kieszeni piersiowych, i wszystkich innych elementów współczesnej koszuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 24 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 1 minutę temu, swordfishtrombone napisał: Tak, ale nie miały kołnierzy koszulowych i mankietów, i kieszeni piersiowych, i wszystkich innych elementów współczesnej koszuli. a tam nie miały: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 2 minuty temu, FONos napisał: a tam nie miały: Brałbym Czapkę też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 I mamy polską nazwę na popover - rubacha. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 24 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 @lubo69 czyścisz mi monitor ..... średniowieczny gender? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Jeszcze kilka takich zdjęć i nazw - i producenci popoverów pójdą na bruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 To jest taki bardziej henley niż popover, bo bez kołnierza. Nie śmiejcie się, henley to super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Godzinę temu, lubo69 napisał: I mamy polską nazwę na popover - rubacha. Zastanawiam się, czy z tego samego źródła / powodu znamy to słowo Uczył mnie taki jeden, Rubachy, przepraszam, rubachy nie miał, ale koszulę do pępka rozpiąć lubił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Mnie odstraszyła cena niestety. Jeżeli chce casualowe polo, można znaleźć dość ciekawe w okolicach 50zł. Rozumiem, materiał lepszy, lepsze wykonanie, no dobra, można dać 150. A jak zaczęliśmy kombinować z tymi "najlepszej jakości" elementami, to się trochę okazało, że te lniane polo z długimi rękawami przeistoczyło się... w koszulę. Ale przy 400, a realnie 500 kiedy się nie chce mieć jakiegoś spadochronu w niektórych wymiarach, to bardziej się już opłaca zamówić normalną koszulę z pierwszego lepszego polskiego MTM. A w internetowym można zmieścić się nawet w okolicach 300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 To jest taki bardziej henley niż popover, bo bez kołnierza. Nie śmiejcie się, henley to super sprawa. Ma kołnierz - dokładnie model L241 z oferty Poszetki:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 24 minuty temu, Caporegime napisał: (ciach) można znaleźć dość ciekawe w okolicach 50zł. Rozumiem, materiał lepszy, lepsze wykonanie, no dobra, można dać 150 (ciach) A gdzie można takie kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Dziwne pytanie, przecież polo to taki grubszy t-sihrt z kołnierzykiem, więc cena taka dość adekwatna do wartości. Np. Kappa, na allegro, po około 40zł? Całkiem dobry materiał i wymiary, jak komuś logo z przodu nie przeszkadza. Nawet po wielu praniach materiał nadal jest miękki. Gildan też są przeważnie beż żadnych dodatkowych kolorów i bez loga, tylko już trochę przykrótkie i raczej na chudą sylwetkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 24 Marzec 2017 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 To jak porównywać Vassa to Ryłko Wskażcie popover z Cotonificio Albini wykonany w jakości koszul MTM w cenie 150 zł to zamówie 20 sztuk na zapas Akurat ten popover z poszetki właśnie dlatego mi odpowiada że niewiele różni go od dobrej koszuli i bliżej mu do niej niż do polówki za 150 zł. Porównujmy je raczej do tych http://zarembastore.com/marki/zaremba/granatowy-pop-over-zaremba.html?___store=default&___from_store=en Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 Nie wiem, jak z jakością, ale produkt Poszetki.com jest znacznie lepszy od tego od Zaremby. więcej kolorów, rozmiarów, kołnierzyków, precyzyjna i szeroka rozmiarówka itd. Podejrzewam, że jakościowo też nie jest gorszy, a wręcz przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2017 38 minut temu, FONos napisał: To jak porównywać Vassa to Ryłko Wskażcie popover z Cotonificio Albini wykonany w jakości koszul MTM w cenie 150 zł to zamówie 20 sztuk na zapas Tu nikt tego nie porównywał. Wręcz przeciwnie, uzasadniłem rezygnacje tym, że się zrobiła z tego koszula niezapinana na brzuchu, zamiast jakieś fajniejsze polo w adekwatnej do tego cenie. Jak potrzebuje wieszaka na koszule, kupuję taki za 3zł, chociaż oczywiście można kupić też taki z Hanger Project za 25zł, tylko nie wiem co by mi to dało, poza połechtaniem próżności, że jeden jest opisywany "zwykły wieszak", a drugi "wykonany z najwyższej jakości, luksusowy produkt". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 29 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2017 Dnia 24.03.2017 o 23:30, Miro napisał: Nie wiem, jak z jakością, ale produkt Poszetki.com jest znacznie lepszy od tego od Zaremby. więcej kolorów, rozmiarów, kołnierzyków, precyzyjna i szeroka rozmiarówka itd. Podejrzewam, że jakościowo też nie jest gorszy, a wręcz przeciwnie. @Miro, oferta Zaremby to testowe RTW, więc nie rozumiem porównania do MTM Poszetki i pisania, że produkt jest lepszy. A pisanie, że "jakość nie gorsza, a wręcz przeciwnie lepsza", jeszcze przed udostępnieniem produktu to już w ogóle kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miro Napisano 29 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2017 @JD!, wiem o tym, ale ceny są podobne, więc dlatego porównałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowoanglik Napisano 29 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2017 (edytowane) Bardzo fajne popovery na wzorze lat 20-ych i 30-ych (również formalne) można nabywać na stronie SJC. Pan Cathcart jest entuzjastą, który postanowił sam wytworzyć vintage'owe ciuchy na zasadzie preorderu. Jakość podobno powalająca, fason oczywiście niekoniecznie dla wyszystkich. Zlożyłem pierwsze zamówenie (blue dress shirt, vintage flannel), zobaczymy. Bardzo ważne: do 2-ego kwietnia jest przecena 40% na wszysztko. Ceny wysokie, więc to niezła okazja.http://www.simonjamescathcart.com Edytowane 29 Marzec 2017 przez Nowoanglik Więcej informacji 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi