Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, szewc24.pl napisał:

Mam swoją teorię ;)

Za 5 miesięcy będziemy coś więcej wiedzieć o wyglądzie Woytka, np. jakie miał oczy, usta, czy nos ;)

Przepraszam, że nie na temat w wątku konkursowym, ale musiałem to napisać ;)

Wojtek prosił o nie pokazywanie zdjęcia - na razie. Razem z DeeDee oraz krawatami EoE zrobią filmik z lotniska :)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Knajpa, spotkanie na piwie z kolegą z forum.

[K]   - Stary, maskara jakaś tej wiosny. Wysyp garniturów wszędzie. Najpierw Szarmant wypuścił ten swój szary dwurzędowiec no i trzeba było zakupić, potem ten bloger … jak mu tam Mr. Vintage wymyślił sobie kolekcje marynarek więc znów kasa poszła, teraz Miler kusi preorderem na swoje nowe kolekcje a wiesz jaki on ma dar przekonywania więc oczywiście też zamówiłem a tu jeszcze tą nową konstrukcję Macaroniego bym przetestował no i ten nowy gracz na rynku jak mu tam … Andells też ciekawy. Cała kasa poszła na garnitury. Trzymać już tego nie ma gdzie.

[Ja]  - No to ładnie zaszalałeś. Ale fakt, trudno się oprzeć niektórym nowościom. A co na to Twoja Iza?

[K]   - Nawet nie pytaj. Z domu mnie wywali za chwile. Ciągle się wydziera, że tylko na tym forum BwB siedzę, że nie mam dla niej czasu i takie tam. Gorzej, że remont mieliśmy robić a ja kase przepuściłem na te garnitury. Ale sam wiesz jak to wciąga.

[Ja]  - No nieźle. A krawaty kupiłeś do kompletu?

[K]   - No co Ty! Krawaty? Za co! Nie ma szans, może za miesiąc albo dwa … Dobrze, że chociaż poszetki kupiłem wcześniej, trochę krzywe ale już są ;) .

[Ja]  - No stary ale jako to … takie nowe piękne marynarki i garnitury bez nowych krawatów? Przecież to jakbyś kupił samochód bez kół!

[K]   - Jak kupie jeszcze krawaty to Iza się do mamusi wyprowadzi!

[Ja]  - A tam, kupisz jej w przyszłym miesiącu coś fajnego …. Miler akurat wprowadza nową markę dla kobiet to będzie jak znalazł :) . A może jakąś ładną bieliznę albo jakieś nylony vintage jej kupisz, sam mówiłeś że ona lubi takie fatałaszki :)

[K]   - No nie wiem nie wiem …

[Ja]  - Mówię Ci krawaty musisz kupić bo inaczej szkoda było kasy na te marynarki. Widziałeś nowe kolekcje krawatów w EoE? Idealnie będą Ci pasowały! Piękne drukowane jedwabie, zwłaszcza te paisley’e … na wiosnę jak znalazł!

[K]   -  Wiem widziałem … już nawet sobie kilka upatrzyłem… zresztą sam wiesz, że EoE to moje ulubione krawaty, ale budżet tego nie wytrzyma.

[Ja]  -  No to nie ma się co zastanawiać. Jak Cię Iza zobaczy w nowych garniakach z takimi krawatami to od razu Ci wybaczy. Wciśniesz jej że to wszystko dla niej J, te godziny wybierania, zamawiania .... Jak nie kupisz krawatów to marynatki będą wisieć w szafie to się dopiero wścieknie, że kasa wydana a nie nosisz. Dawaj zamówimy od razu pomogę Ci wybrać i będziesz miał komplet. Po co czekać do następnego miesiąca?

[K]   - Hmmmm ... w sumie masz rację, marynarki będą w tym tygodniu … krawaty by się przydały. Dobra zmawiamy :)

W tym samym czasie nasze żony, fragment rozmowy telefonicznej.

(…)

[A]   - Coś słyszę w głosie, że jakaś taka smutna jesteś, co się stało?

[Iz]   - Daj spokój, Arek już mnie nie zauważa wcale. Ciągle tylko te jego ubrania, buty, dodatki … Albo siedzi na tym swoim forum, albo buty pastuje. No ileż można! Jakieś zamówienia, non stop jakieś okazje, zamawia, odsyła, … mówię Ci zwariuje z nim. Remont mieliśmy robić a ten mi tu ciągle nowe ubrania kupuje.

[A]   - Skąd ja to znam, mój to samo. Powariowali obaj.

[Iz]   - Ale wyglądają nieźle trzeba im przyznać, ja to zazdrosna się zrobiłam bo mi się tu jakieś lafiryndy za moim oglądają, oczy wydrapie!

[A]   - To teraz czas na nas. Dawaj idziemy na zakupy. Jak się odstawimy to im nawet te krawaty z EoE nie pomogą!

[Iz]   - No nie wiem … jak widzę swojego w tych krawatach to mięknę … i wiesz kończy się jak zawsze … że chodzić nie mogę po wszystkim ;)

(…)

Opublikowano

Szanowni Forumowicze!

Serdecznie dziękujemy za udział w pierwszym konkursie marki Embassy of Elegance.

Jury (po intensywnych naradach) podjęło jednomyślną decyzję!

@Xune (I miejsce) - za lekkie pióro i brytyjskie poczucie humoru :-D
@Wuj (II miejsce) - za dobre teksty i zabawną krytykę "Nowego111" - prawie z życia wzięte :)
@Vit (III miejsce) - za pomysł i znajomość z DeeDee ;)

Zwycięzców prosimy o kontakt na adres mailowy: kontakt@embassyofelegance.com, w celu ustalenia szczegółów odbioru nagród.

• Oceniam pozytywnie 8