Wielki Shoe Napisano 1 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 W dniu 28.11.2020 o 13:11, eye_lip napisał: Piękne, czy skóra to horween? Już mieliśmy okazję porozmawiać telefonicznie Ale odpowiadam też publicznie - horween możemy zdobyć, w tym momencie nie mamy na stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wielki Shoe Napisano 1 Grudzień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2020 W dniu 28.11.2020 o 15:31, Krzysztof G napisał: Gratuluję rozwoju pomimo pandemi. Jaki będzie przedział cenowy? Załamanie przy dziurkach nie wygląda najlepiej, a na pewno nie jak najlepsza skóra w Europie. Wygląda jak skóra wykrojona zbyt blisko pachwiny? Dziękujemy! W okolicach 3000 zł jesteśmy w stanie coś ciekawego wyczarować. Odnośnie butów ze zdjęcia - to para pilotażowa. Rzeczywiście tutaj skóra nie do końca spełniła nasze oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 25 Kwiecień 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 Ostatnio po raz pierwszy zdecydowałem się wymienić podeszwy w jednej z par butów. Były to wykonane z zamszowe desert shoes Cheaney, oryginalnie na podeszwie crepe. Buty wiele widziały i dużo przeszły (m.in. kilka wakacyjnych wyjazdów) - co odbiło się nie tylko na stanie podeszwy, ale także cholewki. Niemniej z uwagi na wartość sentymentalną zdecydowałem się spróbować je odratować i wysłałem do specjalistów z @Wielki Shoe Plan od początku był taki, że podeszwę wymienimy na gumową (ale nie crepe, nie byłem do końca zadowolony z tego jak się starzała i z jej właściwości antypoślizgowych). Dodatkowo buty miały przejść gruntowną renowację - odnowienie koloru i przycięcie zamszu (praktycznie od razu powychodziło bardzo dużo długich włosków, m. in. dlatego nie mam najlepszego zdania o zamszu stosowanego przez Cheaney'a). Po paru tygodniach buty wróciły do mnie i oto jak się prezentują: Myślę że po naprawie buty spokojnie posłużą mi jeszcze parę ładnych lat i zaliczą kilka kolejnych kontynentów. Jestem bardzo zadowolony z usługi i mogę z czystym sercem polecić Wielkiego Shoe. 14 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 Ile kosztowała taka usługa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 @Zajac Poziomka- 400 zł, wymiana na skórzane spody jest droższa.EDIT. Wydaje mi się że muszę doprecyzować. 400 zł za samą wymianę podeszw, a do tego jeszcze 200 zł za renowację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 [mention]blekit [/mention] buty wyglądają jak nowe. Aż miło popatrzeć. Czy masz może zdjęcia sprzed renowacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 @pablocito- niestety nie mam żadnych w miarę aktualnych zdjęć sprzed naprawy, może @Wielki Shoe udokumentował ten przypadek? Ta para była kupiona w 2015 roku na wyprzedaży, kosztowała 160 euro. Patrząc stricte z perspektywy ekonomicznej, to pewnie wymiana podeszw i renowacja niespecjalnie się kalkulowały. Ale po pierwsze - tak jak wspominałem - w grę wchodziły względy sentymentalne, a pod drugie byłem ciekawy co Wielki Shoe będzie w stanie jeszcze wyciągnąć z naprawdę mocno doświadczonych przez los butów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 No tak, ale nie chodzi o to ile kosztowały wtedy, tylko ile musiałbyś teraz za nie zapłacić i o to, że za cztery stówy masz nowe buty plus zachowane wspomnienia. Moim zdaniem to się kalkuluje. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 25 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2021 @pablocitoyyy 6 stów☝️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 26 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2021 10 godzin temu, Paczuch napisał: @pablocitoyyy 6 stów☝️ Faktycznie świetna robota i to za takie śmieszne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 26 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2021 @blekit fajnie, że się podzieliłeś tym doświadczeniem. Ja wkrótce u nich zaliczę wizytę, a Twój opis uspokaja mnie że można im powierzyć swoje buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 26 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2021 @pablocitoyyy 6 stówTo dalej 1/2 -1/3 ceny nowych butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paczuch Napisano 26 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2021 No tak. Chodziło mi o to ze post wyżej napisałeś 4 stówy. A robota super.🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 26 Kwiecień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Kwiecień 2021 No bo [mention]blekit [/mention] napisał 4 i potem edytował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2022 Moje krokiety chelsea miały rozprute przy szyciu gumki w obu butach, naprawa IMO z tych skomplikowanych, chłopaki poradzili sobie super i dodatkowo buty dostały w gratisie pastowanie oraz czernidło na boki i spody i wyglądają ekstra, świetna robota. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 14 Kwiecień Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień Swoje pierwsze porządne buty wysłałem do Wielkiego i jestem pod wrażeniem, Wróciły jak nowe, a przeszedłem w nich tysiące kilometrów, w każdej pogodzie i warunkach, nawet w lesie deszczowym. Miały zdarte czuby (przewrotka na hulajnodze), pięty (trudno wyczuć), zabrudzone od wewnątrz, generalnie skatowane. Shoe wymienili zelówki, fleki, uzupełnili braki w noskach, generalnie wyglądają jak nowe. Zalety: kompleksowa konsultacja, efekt całkowitej odnowy, brązowe zelówki (Vibram), nigdy nie pomyślałem, żeby dobrać kolor, a fajnie wyszło, wysyłka/odbiór inpostem, wypełnienie tych czubów, jak nowe wyglądają. Wady: cena (~500), ponad połowa ich wartości, chociaż może to moja wina, że takie tanie buty wysłałem, nie stukają tak fajnie na tych Vibramach. No i pociemniały, a były już ciemne. Mnie nie przeszkadza, ale zmiana znaczna. Zastanawiam się na ile trwałe są te uzupełnienia. Są tak dobre, że aż budzą wątpliwości. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi