JakubAnderwald Napisano 27 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2019 W dniu 25.12.2019 o 12:23, Pawcio napisał: Polecam pralnię na wilczej, niedaleko kruczej. Pralnia w starym stylu, mi kiedyś uratowali krawat. Czy chodzi o to miejsce? https://goo.gl/maps/SWyL7n3JdsyZtKT88 "Pralnia chemiczna Wilcza ul. Krucza 13" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawcio Napisano 28 Grudzień 2019 Zgłoszenie Share Napisano 28 Grudzień 2019 Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 16 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2020 Niestety dowiedziałem się, że pralnia, którą miałem w bloku zwija się. (Zapowiadane?) podwyżki ceny prądu okazały się podobno zabójcze. Była to pralnia średnia, ale nosiłem tam z wygody wszystko. Nie mam w okolicy żadnej pralni, a nie będę jeździł raz w tygodniu z worem prania/wieszakami przystanek metrem, bo to jakieś szaleństwo. Czy ktoś z Was korzystał z tych pralni na telefon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 28 Lipiec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2020 Bardzo dziękuję za informację. Widziałem Waszą reklamę na fb i nawet się zastanawiałem, ale po tej krypto reklamie nabrałem wątpliwości i na pewno nie skorzystam. PS Prosowscy mieli wprowadzić dowóz, ostatecznie oficjalnie nie wprowadzili, ale można dogadać się z córką właścicieli i odbierają/dowożą. Z terminami mało elastyczni ze względu na dorywczy charakter usługi, ale to dobra pralnia, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafek34 Napisano 8 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2021 Podbijam, bo też właśnie poszukuję pralni na telefon, bo to jednak spora wygoda. Korzystał ktoś może z Pralnia warszawianka? Ceny całkiem w porządku, ale ciekawi mnie jak z jakością usług czy obsługą. Wszystkie opinie mile widziane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario_sochy Napisano 28 Luty 2021 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2021 Tak się składa, że jestem na delegacji i pralnia ta stanęła na wysokości zadanie. Szczersze polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 6 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2021 W dniu 16.01.2020 o 01:10, Stormont napisał: Czy ktoś z Was korzystał z tych pralni na telefon? Halo, halo, podbijam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 7 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2021 14 godzin temu, Stormont napisał: Halo, halo, podbijam. Regularnie piorę koszule - prasowalnia.pl robi bardzo dobrą robotę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 7 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2021 Ok, to wypróbuję. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 12 Kwiecień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 12 Kwiecień 2022 To już pół roku, jak korzystam z podanej wyżej prasowalni i niestety ostatnio jest z nimi problem. Jak sami przyznają, nabrali klientów, przez co najpierw trudniej było im wyrobić się w wybranych okienkach czasowych dostawy/odbioru, a później zmienili okienka godzinowe na wybór dnia. Pracuję głównie z domu, więc nie tu leży mój z nimi problem, ale domyślam się, że dla niektórych może to być kłopot. Mój problem wynika z braku komunikacji (nie odpisują na maile, choć je czytają; nie odbierają telefonu w centrali, automat przełącza na dostawcę prania w trasie) oraz pogorszenia jakości usług. Przestali zlecać pranie i prasowanie, sami bezpośrednio się tym zajmują, na starcie zaliczyli awarię sprzętu. I chyba padłem ofiarą tych przygód, bo dwa swetry wróciły wyraźnie mniejsze i sfilcowane, a tydzień później kurtka pikowana przedarta/przecięta. Dostawca przyznał, że to możliwe, bo mają problem z pracownikami i że słyszał o sprawie (wysłałem maila), poprosi, aby do mnie ktoś oddzwonił w tej sprawie. Mija kolejny dzień, kiedy nikt nie oddzwonił. Szkoda swetrów i kurtki, ale przede wszystkim mam znów problem z praniem - żadnej dobrej pralni w okolicy, a nie chciałbym się znów naciąć, zamawiając pranie przez telefon. Edit: podobno od teraz już ubrań niszczyć nie będą i zobowiązali się wartość zniszczonych ubrań odrobić praniem. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 27 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2022 Nie wiem, czy ktoś ten wątek śledzi, ale zostawię dla potomnych. Prasowalnia popsuła się doszczętnie, strona nie działa, konflikt fatalny, zgubili mi ubranie. Teraz staram się o to, aby niewykorzystaną kwotę z rekompensaty za zniszczone ubrania oraz wartość swetra zwrócili. W międzyczasie wypróbowałem pralnię Dry Clean: https://www.dry-clean.pl/kontakt/ I to jest jakaś masakra, ubrania wróciły, jakby ktoś je wygotował i wyprasował pługiem. Dramat. Czy to jest naprawdę taki problem, znaleźć dobrą pralnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaskokoz Napisano 27 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2022 31 minut temu, Stormont napisał: Nie wiem, czy ktoś ten wątek śledzi, ale zostawię dla potomnych. Prasowalnia popsuła się doszczętnie, strona nie działa, konflikt fatalny, zgubili mi ubranie. Teraz staram się o to, aby niewykorzystaną kwotę z rekompensaty za zniszczone ubrania oraz wartość swetra zwrócili. W międzyczasie wypróbowałem pralnię Dry Clean: https://www.dry-clean.pl/kontakt/ I to jest jakaś masakra, ubrania wróciły, jakby ktoś je wygotował i wyprasował pługiem. Dramat. Czy to jest naprawdę taki problem, znaleźć dobrą pralnię? Z prasowalni też zrezygnowałem - mi nie zdążyli nic zgubić/popsuć, ale przez brak kontaktu. Koszule piorę teraz w osiedlowej, oldschoolowej pralni na Bogusławskiego (wyjęta z PRL) i jest ok, rzeczy "lepsze" bezustannie Alicja na pl. Grunwaldzkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 27 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2022 6 godzin temu, Stormont napisał: Czy to jest naprawdę taki problem, znaleźć dobrą pralnię? Tak. Podobnie jak problemem jest znaleźć dobrego szewca czy krawca - osiedlowa krawcowa potrafi sp#@#$@#$ nawet przyszycie guzika (przećwiczone na własnej skórze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 28 Maj 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2022 Potwierdzam. Mnie ostatnio w pewniej pralni (nie w Warszawie co prawda, a na prowincji) zaprasowali na płasko klapy w smokingu z kołnierzem szalowym. Zgubione kanty w spodniach to też norma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyjamentowski Napisano 15 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2023 Czy na Ochocie albo w Śródmieściu ostała się jakaś sensowna pralnia? Potrzeby mam dwie, niekoniecznie do obsłużenia razem: trudniejsze sztuki ubraniowe (marynarki, delikatne swetry), może jakiś abonament na pranie i prasowanie koszul. Ewentualnie coś w dowozie. Korzystaliście z jakiegoś startupu w rodzaju Washstera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakubAnderwald Napisano 15 Sierpień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2023 Alicja na placu Grunwaldzkim jest niedaleko Śródmieścia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi