Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 25.12.2019 o 12:23, Pawcio napisał:

Polecam pralnię na wilczej, niedaleko kruczej. Pralnia w starym stylu, mi kiedyś uratowali krawat. 

Czy chodzi o to miejsce? https://goo.gl/maps/SWyL7n3JdsyZtKT88

"Pralnia chemiczna Wilcza
ul. Krucza 13"

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety dowiedziałem się, że pralnia, którą miałem w bloku zwija się. (Zapowiadane?) podwyżki ceny prądu okazały się podobno zabójcze. Była to pralnia średnia, ale nosiłem tam z wygody wszystko. Nie mam w okolicy żadnej pralni, a nie będę jeździł raz w tygodniu z worem prania/wieszakami przystanek metrem, bo to jakieś szaleństwo. Czy ktoś z Was korzystał z tych pralni na telefon?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Bardzo dziękuję za informację. Widziałem Waszą reklamę na fb i nawet się zastanawiałem, ale po tej krypto reklamie nabrałem wątpliwości i na pewno nie skorzystam.

PS Prosowscy mieli wprowadzić dowóz, ostatecznie oficjalnie nie wprowadzili, ale można dogadać się z córką właścicieli i odbierają/dowożą. Z terminami mało elastyczni ze względu na dorywczy charakter usługi, ale to dobra pralnia, polecam.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Podbijam, bo też właśnie poszukuję pralni na telefon, bo to jednak spora wygoda. Korzystał ktoś może z Pralnia warszawianka? Ceny całkiem w porządku, ale ciekawi mnie jak z jakością usług czy obsługą. Wszystkie opinie mile widziane :)

• 3 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

To już pół roku, jak korzystam z podanej wyżej prasowalni i niestety ostatnio jest z nimi problem.

Jak sami przyznają, nabrali klientów, przez co najpierw trudniej było im wyrobić się w wybranych okienkach czasowych dostawy/odbioru, a później zmienili okienka godzinowe na wybór dnia. Pracuję głównie z domu, więc nie tu leży mój z nimi problem, ale domyślam się, że dla niektórych może to być kłopot.

Mój problem wynika z braku komunikacji (nie odpisują na maile, choć je czytają; nie odbierają telefonu w centrali, automat przełącza na dostawcę prania w trasie) oraz pogorszenia jakości usług. Przestali zlecać pranie i prasowanie, sami bezpośrednio się tym zajmują, na starcie zaliczyli awarię sprzętu. I chyba padłem ofiarą tych przygód, bo dwa swetry wróciły wyraźnie mniejsze i sfilcowane, a tydzień później kurtka pikowana przedarta/przecięta. Dostawca przyznał, że to możliwe, bo mają problem z pracownikami i że słyszał o sprawie (wysłałem maila), poprosi, aby do mnie ktoś oddzwonił w tej sprawie. Mija kolejny dzień, kiedy nikt nie oddzwonił.

Szkoda swetrów i kurtki, ale przede wszystkim mam znów problem z praniem - żadnej dobrej pralni w okolicy, a nie chciałbym się znów naciąć, zamawiając pranie przez telefon.

Edit: podobno od teraz już ubrań niszczyć nie będą i zobowiązali się wartość zniszczonych ubrań odrobić praniem. Zobaczymy.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie wiem, czy ktoś ten wątek śledzi, ale zostawię dla potomnych.

Prasowalnia popsuła się doszczętnie, strona nie działa, konflikt fatalny, zgubili mi ubranie. Teraz staram się o to, aby niewykorzystaną kwotę z rekompensaty za zniszczone ubrania oraz wartość swetra zwrócili.

W międzyczasie wypróbowałem pralnię Dry Clean: https://www.dry-clean.pl/kontakt/ I to jest jakaś masakra, ubrania wróciły, jakby ktoś je wygotował i wyprasował pługiem. Dramat.

Czy to jest naprawdę taki problem, znaleźć dobrą pralnię?

Opublikowano
31 minut temu, Stormont napisał:

Nie wiem, czy ktoś ten wątek śledzi, ale zostawię dla potomnych.

Prasowalnia popsuła się doszczętnie, strona nie działa, konflikt fatalny, zgubili mi ubranie. Teraz staram się o to, aby niewykorzystaną kwotę z rekompensaty za zniszczone ubrania oraz wartość swetra zwrócili.

W międzyczasie wypróbowałem pralnię Dry Clean: https://www.dry-clean.pl/kontakt/ I to jest jakaś masakra, ubrania wróciły, jakby ktoś je wygotował i wyprasował pługiem. Dramat.

Z prasowalni też zrezygnowałem - mi nie zdążyli nic zgubić/popsuć, ale przez brak kontaktu. Koszule piorę teraz w osiedlowej, oldschoolowej pralni na Bogusławskiego (wyjęta z PRL) i jest ok, rzeczy "lepsze" bezustannie Alicja na pl. Grunwaldzkim.

Opublikowano
6 godzin temu, Stormont napisał:

Tak.

Podobnie jak problemem jest znaleźć dobrego szewca czy krawca - osiedlowa krawcowa potrafi sp#@#$@#$ nawet przyszycie guzika (przećwiczone na własnej skórze)

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy na Ochocie albo w Śródmieściu ostała się jakaś sensowna pralnia? Potrzeby mam dwie, niekoniecznie do obsłużenia razem:

• trudniejsze sztuki ubraniowe (marynarki, delikatne swetry),
  • może jakiś abonament na pranie i prasowanie koszul.

Ewentualnie coś w dowozie. Korzystaliście z jakiegoś startupu w rodzaju Washstera?