artisan Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 A ja to chyba mam jednak pecha, zamówienie złożyłem 27 I wieczorem (a w zasadzie żona złożyła gdyż to prezent dla mnie) i nie wiedziałem, że mogę wybrać sobie jeszcze dodatkowy prezent buuu. No dobra, a tak na poważnie to @fan_dobrego_buta kiedy złożyłeś zamówienie, że już odebrałeś paczkę bo ja jeszcze czekam ? (Jeśli to pytanie nie jest zbyt dociekliwe ?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 Zamówienie złożone 27.01. Opłacone 28.01. Wysłane 29.01. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 No to u mnie dokładnie tak samo, myślę że dzisiaj najpóźniej paczka powinna być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Pewnie mój głos będzie wołaniem na pustkowiu, bo biznes chyba dobrze się kręci, ale przecież w tym wątku nie chodzi tylko o biznes: 1) nawiązując do dyskusji w ogólnym wątku forumowym o poszetkach - czy poszetki z najcieńszego drukowanego jedwabiu nie mogłyby trochę urosnąć? Alternatywnie proszę kogoś o praktyczne szkolenie z układania w puff poszetki z drukowanego jedwabiu o rozmiarze 33 cm, bo tradycyjna metoda (złapać na środku i złożyć na pół) pozwala na uzyskanie czegoś, co trudno ładnie i trwale umieścić w brustaszy 2) czy standardowo krawaty nie mogłyby zyskać 0,5 cm w szerokości? O ile jeszcze stricte casualowe krawaty można wiązać w ten sposób, że węższy koniec odstaje w bok dodając krawatowi szerokości (co zresztą i tak jest co najwyżej półśrodkiem), to w przypadku bardziej formalnych nie wygląda to dobrze, a 8 cm to mało (standardowo Marinella mają bodaj 9 cm, aż tyle nie oczekuję, bo rozumiem, że osobom bardzo szczupłym to nie pasuje, ale 8,5 cm to naprawdę dobry kompromis). Niby można próbować ubiegać się o uszycie szerszego, ale skuteczność mam w tym ograniczoną, raz się udało, za co jestem ogromnie zobowiązany (świetne madder silk), a w przypadku dwóch innych krawatów nawet się nie doczekałem choćby odmownej odpowiedzi na PW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Dlaczego zrezygnowali Państwo z usługi szycia bespoke? Przygotowywałem się na swój pierwszy garnitur bespoke, zadzwoniłem w tym tygodniu do sklepu, żeby umówić się na spotkanie i okazało się, że usługa została zawieszona. Jakieś plany co do wznowienia, jaka jest przyczyna? Dzień dobry Panowie, Już śpieszę z wyjaśnieniami. Szycie na miarę. Nie potrafię odpowiedzieć na pytanie czy kiedyś jeszcze wrócimy do szycia marynarek. Jak na razie musieliśmy zrezygnować z tej usługi. Dlaczego? Nie ma jednego prostego wyjaśnienia. W głównej mierze chodzi o konieczność skupienia się na naszych bazowych produktach, czyli akcesoriach. Oba tematy są bardzo wymagające czasowo i nie jesteśmy w stanie poświęcić się w 100% szyciu na miarę. Nie chodzi o umiejętności naszego krawca ale o naszą wiedzę w tym zakresie. W ofercie pozostają spodnie i kamizelki. Marynarki dla Klientów, którzy już u nas szyli i są zadowoleni. Obecnie szyjemy dwie z wełny donegal , która jest bardzo wdzięczna w obróbce. Problem zaczyna się przy cienkich, wysoko skrętnych wełnach. Postanowiliśmy również rozwinąć naszą ofertę kamizelek, które będą dostępne w stałej sprzedaży. Pan Włodek od dwóch tygodni szyje właśnie te cuda. Premiera na początku przyszłego tygodniaJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Zamówienie złożone 27.01. Opłacone 28.01. Wysłane 29.01. Staramy się wysyłać produkty z dnia na dzień jednak podczas składania zamówienia zastrzegamy sobie dwa (czasami trzy) dni przygotowania produktów do wysyłki. Chodzi głównie o sytuację kiedy musimy coś doszyć. W przypadku gdy produkt potrzebny jest na już warto do nas zadzwonić abyśmy potwierdzili czy jest dostępny do wysyłki w tym samym dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Pewnie mój głos będzie wołaniem na pustkowiu, bo biznes chyba dobrze się kręci, ale przecież w tym wątku nie chodzi tylko o biznes: 1) nawiązując do dyskusji w ogólnym wątku forumowym o poszetkach - czy poszetki z najcieńszego drukowanego jedwabiu nie mogłyby trochę urosnąć? Alternatywnie proszę kogoś o praktyczne szkolenie z układania w puff poszetki z drukowanego jedwabiu o rozmiarze 33 cm, bo tradycyjna metoda (złapać na środku i złożyć na pół) pozwala na uzyskanie czegoś, co trudno ładnie i trwale umieścić w brustaszy 2) czy standardowo krawaty nie mogłyby zyskać 0,5 cm w szerokości? O ile jeszcze stricte casualowe krawaty można wiązać w ten sposób, że węższy koniec odstaje w bok dodając krawatowi szerokości (co zresztą i tak jest co najwyżej półśrodkiem), to w przypadku bardziej formalnych nie wygląda to dobrze, a 8 cm to mało (standardowo Marinella mają bodaj 9 cm, aż tyle nie oczekuję, bo rozumiem, że osobom bardzo szczupłym to nie pasuje, ale 8,5 cm to naprawdę dobry kompromis). Niby można próbować ubiegać się o uszycie szerszego, ale skuteczność mam w tym ograniczoną, raz się udało, za co jestem ogromnie zobowiązany (świetne madder silk), a w przypadku dwóch innych krawatów nawet się nie doczekałem choćby odmownej odpowiedzi na PW. Szerokość krawatów 8 cm uważam za optymalną. Teraz moda idzie w kierunku 9 cm, ale my pozostajemy przy klasyce. Przepraszam za brak odpowiedzi na PW, musiałam przeoczyć wiadomość. Będzie Pan otrzymywał maile przedsprzedażowe z propozycjami szycia krawatów na wymiar. W najbliższym czasie nowe szantungi oraz wzorzyste grenadyny:) Poszetki z jedwabiu drukowanego mają różne grubości. My zamawiamy twill o standardowym ciężarze. Bywają delikatniejsze poszetki i z tymi rzeczywiście może być problem przy składaniu. Jeśli kieszonka jest szersza/głębsza to można po prostu ją wypełnić inną poszetką. Poza tym ja bardzo lubię ułożenie "z dziurą", w którym uzyskujemy cztery warstwy materiału. To jest chyba najtrwalszy efekt. Pozdrawiam, Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Jedynie bym się spierał, czy istotnie 8 cm to klasyka a 9 cm moda, czy też aby nie odwrotnie . W sumie krawat różne etapy w swojej historii przechodził . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Bardziej chodziło mi o to, że 8 cm pasuje do większości sylwetek co z naszego punktu widzenia ma kluczowe znaczenie. Osobiście podoba mi się efekt poszerzenia przez wyciągnięcie węższej końcówki. Zresztą różnice w szerokości krawata są widoczne na szerszej końcówce, miejsce wiązania pozostaje bez zmian. Inaczej jest z długością. Przy zamówieniach na wymiar dłuższe krawaty są zwężane proporcjonalnie wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artisan Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Staramy się wysyłać produkty z dnia na dzień jednak podczas składania zamówienia zastrzegamy sobie dwa (czasami trzy) dni przygotowania produktów do wysyłki. Chodzi głównie o sytuację kiedy musimy coś doszyć. W przypadku gdy produkt potrzebny jest na już warto do nas zadzwonić abyśmy potwierdzili czy jest dostępny do wysyłki w tym samym dniu. Moje zamówienie dziś dotarło, produkt był w zasadzie potrzebny na 31 I (prezent od żony z pewnej okazji związanej z w/w datą) ale nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilp Napisano 2 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2016 Też za każdym razem jak wiążę krawat staram się wyciągnąć cieńszy koniec. Poszerza to krawat przy szyi i moim zdaniem świetnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Przed Wami nasze kolejna tegoroczna nowość - tym razem 17 wzorów ręcznie rolowanych poszetek - z delikatnej wełny z domieszką jedwabiu. http://www.poszetka.com/pol_m_POSZETKI_welna-190.htm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 9 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2016 Wielki plus za zdjęcia z marynarką pozwalające ocenić jak poszetki wyglądają w "akcji". Taka mała rzec, a tak pomocna przy zakupach, że dziwi, że nie jest to standard. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solkan Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Czy obok knitów wełnianych pojawią się może w ofercie w najbliższej przyszłości knity jedwabne? Wełniane knity są piękne, ale raczej na chłodniejsze miesiące, a będzie już coraz cieplej - tymczasem znaleźć w Polsce jedwabny knit w kolorze burnt orange jest niezwykle trudno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Dzień dobry, raczej nie. Najczęściej mieliśmy zapytania właśnie o wełniane matowe knity i stąd taka oferta. Różne są rodzaje wełen. Ta stosowana do knitów jest cienka i wydaje mi się, że można ją z powodzeniem stosować w cieplejsze dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymonkrulewicz Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Czy Wasze kamizelki będzie można już dziś obejrzeć na strone? Nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Trochę z tym było pracy, nie daliśmy rady wcześniej... Już są: https://www.poszetka.com/pol_m_Kamizelki-285.html Niefortunnie się składa, że dziś wyjeżdżamy na ferie. Przy standardowych zamówieniach to nie problem, bo pracownia jest otwarta i zamówienia będą szybko realizowane, ale jeśli ktoś miałby szalony pomysł na jakąś wymyślną kamizelkę i chciałby to omówić ze mną lub z Tomkiem to odpowiemy dopiero 23 lutego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 Na stronie są 2 takie same. To pomyłka, czy może istnieje jeszcze jedna, a zdjęcia się pomieszały? http://www.poszetka.com/product-pol-2951-Kamizelka-.html?product=2951 http://www.poszetka.com/product-pol-2950-Kamizelka-.html?product=2950 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 12 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2016 błąd, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 23 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2016 W naszej ofercie nowe wzorzyste grenadyny. Materiał z włoskiej tkalni, drobny wzór w klasycznych odcieniach: granatowym oraz brązowym ... niezmiennie krawaty ręcznie szyte w Polsce. Więcej: http://www.poszetka.com/pol_m_KRAWATY_GRENADYNA-200.html 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 3 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Kilka nowości przed nami, pierwsza to puszcza na poszetce http://www.poszetka.com/product-pol-2996-Poszetka-polska-puszcza.html 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Czapki z głów. Tak urokliwej poszetki jeszcze nie widziałem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 3 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2016 Czapki z głów. Tak urokliwej poszetki jeszcze nie widziałem. potwierdzam , świetna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monkiusz Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 Jak dla mnie - powrót na poszetkowy tron w wielkim stylu. Czekam na pozostałe modele i nowe krawaty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz.Godziek.Poszetka Napisano 4 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2016 dziękujemy ! obrabiamy zdjęcia, dziś ukażą się dwa kolejne modele poszetekszantungi w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi