Skocz do zawartości

poszetka.com

Luciano

Rekomendowane odpowiedzi

A ja to chyba mam jednak pecha, zamówienie złożyłem 27 I wieczorem (a w zasadzie żona złożyła gdyż to prezent dla mnie) i nie wiedziałem, że mogę wybrać sobie jeszcze dodatkowy prezent :( buuu. 

No dobra, a tak na poważnie to @fan_dobrego_buta kiedy złożyłeś zamówienie, że już odebrałeś paczkę bo ja jeszcze czekam ?  (Jeśli to pytanie nie jest  zbyt dociekliwe ?)

Pewnie mój głos będzie wołaniem na pustkowiu, bo biznes chyba dobrze się kręci, ale przecież w tym wątku nie chodzi tylko o biznes:

1) nawiązując do dyskusji w ogólnym wątku forumowym o poszetkach - czy poszetki z najcieńszego drukowanego jedwabiu nie mogłyby trochę urosnąć? Alternatywnie proszę kogoś o praktyczne szkolenie z układania w puff poszetki z drukowanego jedwabiu o rozmiarze 33 cm, bo tradycyjna metoda (złapać na środku i złożyć na pół) pozwala na uzyskanie czegoś, co trudno ładnie i trwale umieścić w brustaszy

2) czy standardowo krawaty nie mogłyby zyskać 0,5 cm w szerokości? O ile jeszcze stricte casualowe krawaty można wiązać w ten sposób, że węższy koniec odstaje w bok dodając krawatowi szerokości (co zresztą i tak jest co najwyżej półśrodkiem), to w przypadku bardziej formalnych nie wygląda to dobrze, a 8 cm to mało (standardowo Marinella mają bodaj 9 cm, aż tyle nie oczekuję, bo rozumiem, że osobom bardzo szczupłym to nie pasuje, ale 8,5 cm to naprawdę dobry kompromis). Niby można próbować ubiegać się o uszycie szerszego, ale skuteczność mam w tym ograniczoną, raz się udało, za co jestem ogromnie zobowiązany (świetne madder silk), a w przypadku dwóch innych krawatów nawet się nie doczekałem choćby odmownej odpowiedzi na PW.

• Oceniam pozytywnie 1

Dlaczego zrezygnowali Państwo z usługi szycia bespoke? Przygotowywałem się na swój pierwszy garnitur bespoke, zadzwoniłem w tym tygodniu do sklepu, żeby umówić się na spotkanie i okazało się, że usługa została zawieszona.

Jakieś plany co do wznowienia, jaka jest przyczyna?

Dzień dobry Panowie,

Już śpieszę z wyjaśnieniami.

Szycie na miarę. Nie potrafię odpowiedzieć na pytanie czy kiedyś jeszcze wrócimy do szycia marynarek. Jak na razie musieliśmy zrezygnować z tej usługi. Dlaczego? Nie ma jednego prostego wyjaśnienia. W głównej mierze chodzi o konieczność skupienia się na naszych bazowych produktach, czyli akcesoriach. Oba tematy są bardzo wymagające czasowo i nie jesteśmy w stanie poświęcić się w 100% szyciu na miarę. Nie chodzi o umiejętności naszego krawca ale o naszą wiedzę w tym zakresie.

W ofercie pozostają spodnie i kamizelki. Marynarki dla Klientów, którzy już u nas szyli i są zadowoleni. Obecnie szyjemy dwie z wełny donegal , która jest bardzo wdzięczna w obróbce. Problem zaczyna się przy cienkich, wysoko skrętnych wełnach.

Postanowiliśmy również rozwinąć naszą ofertę kamizelek, które będą dostępne w stałej sprzedaży. Pan Włodek od dwóch tygodni szyje właśnie te cuda. Premiera na początku przyszłego tygodnia

• Oceniam pozytywnie 1

Zamówienie złożone 27.01. Opłacone 28.01. Wysłane 29.01.

Staramy się wysyłać produkty z dnia na dzień jednak podczas składania zamówienia zastrzegamy sobie dwa (czasami trzy) dni przygotowania produktów do wysyłki. Chodzi głównie o sytuację kiedy musimy coś doszyć.

W przypadku gdy produkt potrzebny jest na już warto do nas zadzwonić abyśmy potwierdzili czy jest dostępny do wysyłki w tym samym dniu.

Pewnie mój głos będzie wołaniem na pustkowiu, bo biznes chyba dobrze się kręci, ale przecież w tym wątku nie chodzi tylko o biznes:

1) nawiązując do dyskusji w ogólnym wątku forumowym o poszetkach - czy poszetki z najcieńszego drukowanego jedwabiu nie mogłyby trochę urosnąć? Alternatywnie proszę kogoś o praktyczne szkolenie z układania w puff poszetki z drukowanego jedwabiu o rozmiarze 33 cm, bo tradycyjna metoda (złapać na środku i złożyć na pół) pozwala na uzyskanie czegoś, co trudno ładnie i trwale umieścić w brustaszy

2) czy standardowo krawaty nie mogłyby zyskać 0,5 cm w szerokości? O ile jeszcze stricte casualowe krawaty można wiązać w ten sposób, że węższy koniec odstaje w bok dodając krawatowi szerokości (co zresztą i tak jest co najwyżej półśrodkiem), to w przypadku bardziej formalnych nie wygląda to dobrze, a 8 cm to mało (standardowo Marinella mają bodaj 9 cm, aż tyle nie oczekuję, bo rozumiem, że osobom bardzo szczupłym to nie pasuje, ale 8,5 cm to naprawdę dobry kompromis). Niby można próbować ubiegać się o uszycie szerszego, ale skuteczność mam w tym ograniczoną, raz się udało, za co jestem ogromnie zobowiązany (świetne madder silk), a w przypadku dwóch innych krawatów nawet się nie doczekałem choćby odmownej odpowiedzi na PW.

Szerokość krawatów 8 cm uważam za optymalną. Teraz moda idzie w kierunku 9 cm, ale my pozostajemy przy klasyce. Przepraszam za brak odpowiedzi na PW, musiałam przeoczyć wiadomość. Będzie Pan otrzymywał maile przedsprzedażowe z propozycjami szycia krawatów na wymiar. W najbliższym czasie nowe szantungi oraz wzorzyste grenadyny:)

Poszetki z jedwabiu drukowanego mają różne grubości. My zamawiamy twill o standardowym ciężarze. Bywają delikatniejsze poszetki i z tymi rzeczywiście może być problem przy składaniu. Jeśli kieszonka jest szersza/głębsza to można po prostu ją wypełnić inną poszetką. Poza tym ja bardzo lubię ułożenie "z dziurą", w którym uzyskujemy cztery warstwy materiału. To jest chyba najtrwalszy efekt.

poszetka_skladanie_3.jpg

Pozdrawiam, Asia

Bardziej chodziło mi o to, że 8 cm pasuje do większości sylwetek co z naszego punktu widzenia ma kluczowe znaczenie. Osobiście podoba mi się efekt poszerzenia przez wyciągnięcie węższej końcówki. Zresztą różnice w szerokości krawata są widoczne na szerszej końcówce, miejsce wiązania pozostaje bez zmian. Inaczej jest z długością. Przy zamówieniach na wymiar dłuższe krawaty są zwężane proporcjonalnie wyżej.

Staramy się wysyłać produkty z dnia na dzień jednak podczas składania zamówienia zastrzegamy sobie dwa (czasami trzy) dni przygotowania produktów do wysyłki. Chodzi głównie o sytuację kiedy musimy coś doszyć.

W przypadku gdy produkt potrzebny jest na już warto do nas zadzwonić abyśmy potwierdzili czy jest dostępny do wysyłki w tym samym dniu.

Moje zamówienie dziś dotarło, produkt był w zasadzie potrzebny na 31 I (prezent od żony z pewnej okazji związanej z w/w datą) ale nie ma problemu :)

Czy obok knitów wełnianych pojawią się może w ofercie w najbliższej przyszłości knity jedwabne? Wełniane knity są piękne, ale raczej na chłodniejsze miesiące, a będzie już coraz cieplej - tymczasem znaleźć w Polsce jedwabny knit w kolorze burnt orange jest niezwykle trudno...

Trochę z tym było pracy, nie daliśmy rady wcześniej...;) Już są:

https://www.poszetka.com/pol_m_Kamizelki-285.html

Niefortunnie się składa, że dziś wyjeżdżamy na ferie. Przy standardowych zamówieniach to nie problem, bo pracownia jest otwarta i zamówienia będą szybko realizowane, ale jeśli ktoś miałby szalony pomysł na jakąś wymyślną kamizelkę i chciałby to omówić ze mną lub z Tomkiem to odpowiemy dopiero 23 lutego.

• Oceniam pozytywnie 2

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...