Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nowość: tweedowe kaszkiety ??????????????
Tkanina: 100% niebarwiona wełna Marling & Evans wełniany tweed od Lovat Mill. Paleta barw w kolorach Ziemi, idealnie wkomponuje sięw jesienno-zimową kolorystykę. Wykonane w Polsce.

Kaszkiety mają nauszniki (jako opcja do odkrycia), dzięki którym niestraszne Wam będą największe mrozy. Tkanina - wysokogatunkowa wełna, orginalny szkocki tweed.

Wykonane z mięsistego tweedu wyprodukowanego przez tkalnię Lovat, szkocką firmą ze 130-letnią tradycją.
Opublikowano

Nie, że mnie jakoś to tak straszliwie ubodło czy coś, ale wasz algorytm sklepu przecenia w dalszym ciągu spodnie z preorderu.

Pierwotnie napisano, że obniżona cena jest związana z akcja „kto pierwszy ten lepszy” i ewentualnym dłuższym - z racji preorderu - czasem zamówień. Teraz wychodzi, że nie było sensu klikać na szybko ;)

Opublikowano
W dniu 10.12.2021 o 16:19, pawelradzio napisał:

Nie, że mnie jakoś to tak straszliwie ubodło czy coś, ale wasz algorytm sklepu przecenia w dalszym ciągu spodnie z preorderu.

Pierwotnie napisano, że obniżona cena jest związana z akcja „kto pierwszy ten lepszy” i ewentualnym dłuższym - z racji preorderu - czasem zamówień. Teraz wychodzi, że nie było sensu klikać na szybko ;)

Proszę o więcej szczegółów ? Preorder był wyłączony z promocji (w tym 2+1)

Opublikowano

Architecture is a good idea w Poszetce ?

Zapraszamy na nietypowe spotkania autorskie wokół książki "Cztery wymiary architektury" Radosław Gajda, współprowadzącego program o architekturze i sztuce Architecture is good idea ↬ https://www.youtube.com/user/rgajda

Autor będzie czekał na czytelników w salonach Poszetka w godzinach 16 - 19 i podpisywał książki - w środę we Wrocławiu, w czwartek w Katowicach i w piątek w Krakowie.

↬ 15.12. Wroclaw ul. Św. Mikołaja 73-76
↬ 16.12. Katowice ul. Morcinka 23
↬ 17.12. Kraków ul. Sukiennicza 8/U3 

Zapraszamy ?

4_wymiary_mockup_plakat_spotkanie_poszet

• Like 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzień dobry,

Czy mógłbym otrzymać wymiary zewnętrzne długości rękawy? Dla marynarki:

Granatowa marynarka marlon w jodełkę

Marynarka-Ferla

Rozmiary: 50L 

Na stronie są inne niż w rzeczywistości.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

koszula_miedzy.jpg?v=1642075510999

13 stycznia to Międzynarodowy Dzień Koszuli z tej okazji:

➾ przygotowaliśmy kod promocyjny „koszula”, dzięki któremu wszystkie koszule w Poszetce kupicie -10% (dotyczy sklepów online i stacjonarnych w Katowicach, Krakowie i Wrocławiu)
➾ uzupełniliśmy stany magazynowe koszul, w tym bestsellery o które pytaliście: american oxford w paski, zielony bengal, biały i niebieskie OCBD.

Akcja trwa do końca dnia.

Adresy sklepów stacjonarnych:
➾ Katowice ul. Morcinka 23
➾ Kraków ul. Sukiennicza 8/U3
➾ Wroclaw ul. Św. Mikołaja 73-76
Jesteśmy otwarci w godzinach: 11:00 -19:00

Opublikowano
WhatsApp_Image_2022-01-17_at_16.44.49.jp

Archive Sale vol.2 | Kraków ? | 22.01.2022 11:00-16:00

Dziękujemy za Wasz liczny udział we Wrocławskim evencie Archive Sale! Spełniło się nasze największe oczekiwanie, czyli możliwość integracji poszetkowej społeczności - kto był, ten wie ? Sklep odniósł również rekordowy wynik sprzedaży, co świadczy o Waszym zaufaniu i zadowoleniu z jakości naszych produktów, za co jeszcze raz dziękujemy ?

W związku z tym mamy przyjemność zaprosić Was na kolejne wydarzenie z tej serii, które odbędzie się w naszym salonie w Krakowie, przy ulicy Sukienniczej 8/3U w najbliższą sobotę 22.01.2022 i będzie trwało od godziny 11:00 do 16:00. 

Dla tych, którzy pierwszy raz czytają o akcji - przypominamy:

Podczas Archive Sale będziecie mogli kupić nasze białe kruki — produkty, które były dostępne w sprzedaży w ciągu ostatnich lat lub sample, a ich dostępność jest bardzo ograniczona. I uprzedzając pytanie — tak, ceny będą bardzo zachęcające. ?

Dodatkowo chcielibyśmy, żeby ta akcja była pretekstem do spotkania się w naszej poszetkowej społeczności, zawarcia nowych znajomości, rozmowy i miłego spędzenia czasu.

Zapraszamy! ?

WhatsApp_Image_2022-01-17_at_16.49.18.jp

Opublikowano
Postęp Krawiecki ❤

272095120_4740162719409027_6355526386886

Nadal zachwyca i inspiruje. Tym razem przesyłamy kilka inspiracji do karnawałowych stylizacji ?
W naszym krakowskim salonie możecie przejrzeć numery postępu. Zapraszamy.

Przypominamy również, że w najbliższą sobotę w naszym sklepie w Krakowie odbędzie się archive sale. Co przygotowaliśmy dla Was ?

↬ seconds sale skórzanych akcesoriów od Sartolane
↬ nasze archiwalne produktu przecenione nawet do -30%
↬ możliwość uszycia marynarki z wybranych materiałów za 2500 zł (30% taniej niż cena regularna)
↬ postępową biblioteczka ;) kilkanaście białych kruków Postępów z lata 50' 

Poszetka Kraków ul. Sukiennicza 8/U3
tel. 690 670 684, krakow@poszetka.com
Godziny otwarcia:
od 11:00 do 19:00 /poniedziałek-piątek/,
sobota: 11:00-16:00

244538458_4740162739409025_8972020106318
272302558_4740163236075642_7756778674631
272281982_4740163149408984_8830277944463
Opublikowano

mtm_krakow.jpg?v=1643123465653

Nasza nowa realizacja #madetomeasure sportowa marynarka na pół podszewce z próbnika Loro Piana 280 gr, 88% wełna + 12% silk.

W celu umówienia się na usługę szycia miarowego prosimy o kontakt z wybranym sklepem:
↬ Katowice ul. Morcinka 23 tel. 888 266 355
↬ Kraków ul. Sukiennicza 8/U3 tel. 690 670 684
↬ Wroclaw ul. Św. Mikołaja 73-76 tel. 797 311 694

Godziny otwarcia::
11:00 - 19:00 /poniedziałek-piątek/
11:00 - 16:00 /sobota Kraków i Wrocław/
10:00 - 14:00 /sobota Katowice/

• Like 1
Opublikowano

snieg_posz.jpg?v=1643276596238

snieg_stylizacja.jpg?v=1643276596238

welony_posz.jpg?v=1643276914645

welony_Stylizacja.jpg?v=1643276914645

"Śnieg z Momoyogusa – Kwiaty stu pokoleń" (ok. 1909–1910) autorstwa Kamisaki Sekki. Oryginał pochodzi z The New York Public Library

oraz "Dwie złote rybki welonowe" (1926) Ohara Koson.  Oryginał pochodzi z The Rijksmuseum, holenderskie muzeum narodowe w Amsterdamie.

to nasze dwie nowe poszetki z kolekcji Arcydzieła Mistrzów: link

• Like 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

kubek_poszetka.jpg?v=1644581766137

Walentynki z Poszetką ❤️

Specjalnie z okazji zbliżających się Walentynek przygotowaliśmy dla Was poszetkę z subtelnym haftem serca. Do wyboru w kilku najbardziej klasycznych kolorach. Poszetki dostępne online oraz w naszych sklepach w Katowicach, Wrocławiu i Krakowie.

Sprawdź również naszą walentynkową selekcję, obejmującą zarówno akcesoria męskie, jak również damskie

https://www.poszetka.com/pol_n_Walentynki-388.html

Opublikowano
W dniu 15.02.2022 o 17:44, wally napisał:

@poszetka.com Droga Poszetko, zamierzacie wprowadzić taki towar do swojego asortymentu: (?)

https://www.spierandmackay.com/product/light-ice-wash-denim-saf-2807-lw-c3kf5k

Bo nie ukrywam, że sprowadzanie z Kanady jest trudne, a wolę wspierać polskich producentów :)

Eton ma bardzo ładne, jasne denimowe koszule. Na zalando upolowałem za ok. 200 zł  i ośmielę się stwierdzić, że jakość jest wyższa od Poszetki (przy całej sympatii).

Opublikowano

Zamówiłem niedawno pierwszą koszulę Etona na próbę (biały klasyczny twill) i podjąłem decyzję o odesłaniu jeszcze przed przymiarką - materiał i wykończenie też nieszczególne.
Natomiast Poszetka ostatnio stawia na ryzykowne wzory i detale, co powoduje, że niewiele z tej oferty stanowią uniwersalne, neutralne koszule - i siłą rzeczy np. z jesiennej kolekcji nie wybrałem dla siebie nic. Przydałby się powrót do koszul, jakie parę lat temu (2016/7) dominowały w ofercie, np. z tkanin Tessitura Monti ładna błękitna flanela albo błękitna krata księcia Walii - to była najlepsza moja koszula, świetny materiał, guziki, wykończenie. Wciąż czekam na nowe premiery, licząc, że znajdę coś takiego - i niestety, albo szerokie zielone pasy, albo żółty lub turkusowy, albo ciemna nieestetyczna krata, albo wydłużony kołnierzyk itd. detale

• Like 3
  • Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Podpisuję się pod tym- jak dla mnie za dużo eksperymentów, zbyt ekscentrycznie, mocno udziwnione tkaniny. Szkoda właśnie, że kosztem absolutnej bazy, podstawy garderoby.

Odnośnie spranego, błękitnego denimu- popieram- mi również brakuje takiej koszuli w ofercie a taki odcień denimu uważam za o wiele bardziej uniwersalny niż ciemne indygo, które ciężko dopasować do innych ubrań.

• Like 2
  • Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano
3 godziny temu, adamW napisał:

Podpisuję się pod tym- jak dla mnie za dużo eksperymentów, zbyt ekscentrycznie, mocno udziwnione tkaniny. Szkoda właśnie, że kosztem absolutnej bazy, podstawy garderoby.

Odnośnie spranego, błękitnego denimu- popieram- mi również brakuje takiej koszuli w ofercie a taki odcień denimu uważam za o wiele bardziej uniwersalny niż ciemne indygo, które ciężko dopasować do innych ubrań.

MT ma takową

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
W dniu 17.02.2022 o 14:26, gajdowskip napisał:

Zamówiłem niedawno pierwszą koszulę Etona na próbę (biały klasyczny twill) i podjąłem decyzję o odesłaniu jeszcze przed przymiarką - materiał i wykończenie też nieszczególne.
Natomiast Poszetka ostatnio stawia na ryzykowne wzory i detale, co powoduje, że niewiele z tej oferty stanowią uniwersalne, neutralne koszule - i siłą rzeczy np. z jesiennej kolekcji nie wybrałem dla siebie nic. Przydałby się powrót do koszul, jakie parę lat temu (2016/7) dominowały w ofercie, np. z tkanin Tessitura Monti ładna błękitna flanela albo błękitna krata księcia Walii - to była najlepsza moja koszula, świetny materiał, guziki, wykończenie. Wciąż czekam na nowe premiery, licząc, że znajdę coś takiego - i niestety, albo szerokie zielone pasy, albo żółty lub turkusowy, albo ciemna nieestetyczna krata, albo wydłużony kołnierzyk itd. detale

Również popieram ! Zdecydowanie powinien nastąpić powrót klasycznych koszul bez udziwnionych wzorów i kolorów. Chętnie zakupilbym z Poszetki wspomniana koszule wykonane z Tessitura Monti gdyby była ona tylko dostępna…

Opublikowano
W dniu 17.02.2022 o 18:30, Cineos napisał:

MT ma takową

Mają, widziałem, ale MT ma moim zdaniem gorsze wykonanie (jak za tę cenę), mam koszule praktycznie od wszystkich sklepów obecnych na forum i Poszetka ma zdecydowanie lepszą relację ceny do jakości.

Gdyby jeszcze dziurki na guziki przed mankietem były w takiej samej orientacji jak dziurki na zapięciach mankietu to już w ogóle byłyby idealne :)

• Oceniam pozytywnie 1