Kubusiek Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Noo cena w porównaniu do tego co dotychczas widzialem to faktycznie atrakcyjna. Nie mam doświadczenia w zakupach spoza kraju, ale czy normalnie wysyłają? Mam wąską stopę, więc jedynie 1 pozycja wchodzi w grę. Aha aha, ja raz natknąłem się na http://www.sklep.klasycznebuty.pl/146,6 ... antos.html ale cena powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 Wysyłają (ok. 11 euro z tego co pamiętam). Akceptują zwykłe karty debetowe (Visa/Master Card). Jak chcesz taniej (104,5 euro za parę) to musisz kupić dwie pary, albo znaleźć chętnego do wspólnego zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 http://meermin.es/ficha_articulo.php?id=1920 http://www.shoepassion.de/kollektion-kl ... o-586.html http://jloicorange.de/schuh-onlineshop/ ... -wholecut/ A czy lotniki są legendarne... na forum uległy już popularyzacji, teraz na topie są chyba balmorale Ciągle slippersy wydają się nietknięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubusiek Napisano 11 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2012 no faktycznie to zbyt śmiałe określenie, ale napisałem wg własnego upodobania, bo te buty wywołują u mnie zachwyt. Jestem również nowicjuszem jeżeli chodzi o nazewnictwa butów i aktualne trendy, dopiero zaczynam się kształcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Np. Loding ma sklep w Warszawie: http://loding.pl/Oferta,6.html:p=123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 http://meermin.es/ficha_articulo.php?id=1920 <- Jak chce Ci się czekać 30 dni, paypal http://www.shoepassion.de/kollektion-kl ... o-586.html <- 14 euro dostawa, płatność paypal lub przelew z dowolnego konta wewnątrz unii http://jloicorange.de/schuh-onlineshop/ ... -wholecut/ <- 17 euro przesyłka, przelew z dowolnego konta, bardzo polecam, super stosunek ceny do jakości, tylko mogą nie mieć rozmiaru, trzeba wysłać mejla z pytaniem A czy lotniki są legendarne... na forum uległy już popularyzacji, teraz na topie są chyba balmorale Ciągle slippersy wydają się nietknięte Mam pytanie dot. shoepassion - Caporegime zamawiałeś coś u nich? Jeśli tak, to czy mógłbyś podzielić się swoimi refleksjami na ich temat: jakość butów, czas dostawy, kontakt... Przede wszystkim właśnie kontakt ze sklepem bo z moich dotychczasowych doświadczeń to trochę kuleje - od dwóch dni próbuję wydobyć od nich klika odpowiedzi na maila ale póki co echo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Jeszcze nie, ale mi odpowiedzieli po koło 2 dniach. Po świętach przymierzam się u nich na czarne, zamszowe oxfordy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 13 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2012 Ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArnoldPe Napisano 23 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Styczeń 2013 Witam, Trafiłem na dane forum po 6 miesiącach poszukiwań bez skutku. Poszukuję butów typu botki/trzewiki wysokie w stylu Red Wing model Iron Ranger: http://www.ebay.de/itm/Red-Wing-8113-Wo ... 4546643%26 Cały problem polega na rozmiarze gdyż musi to być EU48/US14 długość wkładki 32 cm. Takie Iron Rangery są, ale nie w Europie. Europejki dystrybutor po prostu ich nie sprowadza. Samodzielne sprowadzenie + podatki to prawie 500 zł więć jeżeli mam wydawać 500 zł na transport i podatek przy cenie buta 1000 zł to dziękuję. I teraz pytanie do Was czy znacie firmy działające w Europie, robiące buty z wyższej półki w takim rozmiarze i charakterze. Cena jaką mogę wydać to max 1000 zł. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 Popatrz na pediwear i heeringshoes - może nie aż tak robocze ale coś pdoobnego powinno się znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 24 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2013 Powinieneś znaleźć to czego szukasz tutaj. Na górze masz filtry, wybierz rozmiar i wysokość cholewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArnoldPe Napisano 25 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2013 Popatrz na pediwear i heeringshoes - może nie aż tak robocze ale coś pdoobnego powinno się znaleźć. Rzeczywiście bardzo delikatne z wyglądu. Niestety na nic ciekawego nie trafiłem. Powinieneś znaleźć to czego szukasz tutaj. Na górze masz filtry, wybierz rozmiar i wysokość cholewki. Jest bardzo duży wybór jednak wszystkie dużo bardziej masywane niż Irony. Dzięki wielkie za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcviper Napisano 1 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2013 a te buty jakościowo dobrze wyglądają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 czy szukając butów widzieliście kiedyś może bardzo ciemno zielone (butelkowe)? ponawiam pytanie, wciąż szukam zielonych chukka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 3 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Luty 2013 Chyba najłatwiej kupić jasnobeżowe chukka i spatynować. Nawet samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 4 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2013 czy szukając butów widzieliście kiedyś może bardzo ciemno zielone (butelkowe)? ponawiam pytanie, wciąż szukam zielonych chukka Tutaj : http://www.septiemelargeur.fr/chukka--f ... 75-fr.html Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafus Napisano 8 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2013 Witam wszystkich forumowiczów. Dysponuję kwotą 200 Euro, którą chce przeznaczyć na zakup klasycznych wiedenek.Biorę pod uwagę marki :Loding , Bexley bądź klasyki z strony shoepassion.com. Proszę o opinie bądź alternatywne propozycje Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2013 Proponuję przejrzeć Herringshoes - do 200 euro znajdziesz trochę propozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 8 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2013 Zerknij również na Markowskiego: http://www.markowski-chausseur.fr/home-en.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2013 Dokładnie, Markowski i Septieme Largeur to też dobre propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 9 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2013 Witajcie! Nie znalazłem działu powitalnego, a że jest to mój pierwszy post, może kilka słów o mnie, "w punktach". Jestem już od dość dawna czytelnikiem tego forum. Cieszy mnie, że jest w sieci takie miejsce, gdzie można spotkać grono osób, które wiedzą co i jak, gdy idzie o konfekcję i obuwie. Przywiązuję dużą wagę do łączenia tkanin, wzorów, kolorów i przede wszystkim rodzaju ubrania i butów. Jestem przerażony poziomem wyczucia stylu i gustu wśród Polaków. Choć, niestety, moim zdaniem, w dużej mierze jest to powodowane totalnym barachłem, które zapełnia półki sklepowe. Zauważam, że w ostatnich 3-4 latach zaczyna się to bardzo powoli zmieniać. Tyle słowem wstępu. Teraz opiszę mój problem. Mam bardzo sprecyzowane wymagania co do podstawowych butów na zimę. Kiedyś udało mi się trafić w 100% w styl, którego szukałem. Zakupiłem buty marki Kazar, jednak okazały się fatalnej jakości* i tej zimy ich żywot dobiegł końca. * - sama skóra jest naprawdę niezła, wszystko pozostałe to nieporozumienie Nie opisując zbyt wiele, buty te (...w obecnym stanie) prezentują poniższe zdjęcia (wybaczcie jakość, w rzeczywistości lepiej to wygląda): Jeśli chodzi o ich krój, każdy widzi, o co chodzi. Skóra natomiast jest matowa, nawet po napastowaniu i glancowaniu. Po natłuszczeniu również jest matowa. I to chodzi. Ma być matowa i ciemnobrązowa. Szukając kolejnych tego typu butów znalazłem w Internecie: Ecco, wyprodukowane dla Levi's: Niestety niedostępne. Nigdzie ich nie ma. NIK Niestety niedostępne. Nigdzie ich nie ma. Lesta Największy rozmiar 45 okazał się realnym 44 i był za mały. I mam problem. Nigdzie nie mogę znaleźć takich butów. Zależy mi nie tylko na stylu, ale i jakości. Mają być naprawdę solidne i wygodne. Większość tego, co jest w sklepach to straszna tandeta i widać to już po wzięciu do ręki. Wiem, czym są dobre buty. Mam jedne półbuty z Lesty, w których chodzę już 10 lat i nic im nie dolega. Są nieprawdopodobnie wygodne, nie parzy się w nich stopa i nie mają nawet przetarć w środku, co często mi się zdarza w butach (nie chodzi tu o przetarcia spowodowane zbyt luźnym butem). Pomimo wieku "ani myślą" się rozpadać. Po prostu konserwuję skórę regularnie. Są szyte, nie klejone. Nie przynudzając dłużej, proszę, pomóżcie, gdzie mam szukać takich butów, może jakieś konkretne propozycje? Nie powinny mieć zbyt grubego ocieplenia, ale wskazana jest dobrze izolująca, w miarę gruba podeszwa, z lekkim bieżnikiem, skóra ciemny, matowy brąz, a krój jak w modelach powyżej. Zjeździłem wszystkie sklepy, szukałem w Internecie i kicha. Za buty spełniające wszystkie wymagania jestem skłonny nawet 800zł zapłacić, choć wiem, że tutaj nie jest to wiele i dopiero od tej kwoty zaczynają się buty. Szukam po prostu jakości tych półbutów Lesty sprzed 10 lat i stylu ze zdjęć powyżej. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 9 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2013 Nie znalazłem działu powitalnego, viewtopic.php?f=1&t=2&start=820 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 11 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2013 Witajcie! (...) Proszę o pomoc. Leonidzie, a ograniczasz sie tylko do takiej casualowej stylistyki, czy też pasują Ci buty ciut bardziej zgrabne? Przejrzyj sobie ten wątek viewtopic.php?f=9&t=812 Tutaj masz Loake na gumowej podeszwie. Przekraczają Twój założony budżet ale może warto.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 11 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2013 Witajcie! (...) Proszę o pomoc. Leonidzie, a ograniczasz sie tylko do takiej casualowej stylistyki, czy też pasują Ci buty ciut bardziej zgrabne? Takie zgrabniejsze trzewiki już mam, jednak korzystam z nich na 15-25% wyjść. Na co dzień, na zimę, potrzebuję właśnie pełnego casuala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafus Napisano 13 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Marzec 2013 Dokładnie, Markowski i Septieme Largeur to też dobre propozycje.Dziękuję za podpowiedzi Zaczynam buszować w sieci. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi