Pan Janusz Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 Ten but powoduje krwawienie z oczu, cenę ktoś chyba przez pomyłkę pomnożył przez 10, albo złotówki z rublami pomylił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teddy Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 No właśnie... Czy mógłbyś poświęcić sekundkę i pokazać mi jak desert boot do 500zł powinien wyglądać? PS nawet nie będę edytował posta, bo za coś takiego należy się pokuta. Powinno być "szew". PPS jednak zedytuje, bo ta wypowiedź była niepełnosprawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 http://www.bexley.fr/Bexley/fr/p/chaussures_ville/greenwichgommecity/boots?coloris=velours_havane ale warto trochę dołożyć http://meermin.es/ficha_articulo.php?id=2792 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 Szukaj czegoś w tym stylu: http://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/greenwichgommecity/boots_shoes?coloris=velours_havane EDIT Ciut się spóźniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyllo01 Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 a może to: http://www.sklep.klasycznebuty.pl/195,antica-chukka-nero.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teddy Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 Czerń nie wchodzi w grę. Są jakieś trudności z zakupem tych Baxley? Mam na myśli wydłużoną realizacje, duże ceny przesyłki, czy przelewu. Szczerze mówiąc nigdy nie zamawiałem zza granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 Nie. Kupujesz, płacisz, przesyłka dociera zwykle w tydzień. Koszt wysyłki jednej pary poniżej 13 euro (jak na Francję to tanio). Pamiętaj tylko, że to raczej po kursie pokazywanym przez google nie pójdzie Każdy bank przy płatności ma swój kurs - przykładowo mój: http://www.aliorbank.pl/pl/o_banku/kursy_walut/kursy_walut_aktualne/main Osobiście polecam (kwestia zniżki) albo zamówienie dwóch par, albo znalezienie kogoś chętnego do wspólnego zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teddy Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 To takie proste? Przecież... Przecież Ty właśnie otworzyłeś przede mną zupełnie nowe możliwości . Byłoby pięknie, gdyby darmowa wysyłka byłaby też do Polski. Szkorzystam ze zniżki, spodobał mi się ten model w kolorze kasztanowym - http://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/vittorio?coloris=noir Chyba, że ktoś mnie z jakiś powodów powstrzyma Widziałem ostatnio wełniano-kaszmirowy sweter za 70 funtów, chyba czas ruszyć w świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 Chyba, że ktoś mnie z jakiś powodów powstrzyma Wybrany przez Ciebie model ma dość długie i smukłe czubki. Przy małej stopie wydłużane czubki pozwalają wizualnie powiekszyc rozmiar stóp - wyrównując całość proporcji. Posiadacze rozmiaró wiekszych powinni poszukac butów na innym kopycie, aby nie wydłużać już ponad miarę stóp. Weź to pod uwage;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teddy Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 Panowie, jesteście nieocenieni 44,5 raczej nie wymaga wydłużania. A te brogsy? http://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/edwardii?coloris=chataigne&oASPPopupPromo=X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denior Napisano 26 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2013 A te brogsy? http://www.bexley.com/Bexley/en/p/dress_shoes/edwardii?coloris=chataigne&oASPPopupPromo=X Wg mnie przy tym rozmiarze stopy bedą się o wiele lepiej prezentowały od poprzednich. Mnie sie podobaja, ale pamietaj ze to Ty w nich masz zamiar chodzic. Bexley to nie jedyna firma produkujaca eleganckie buty, poszukaj tez wsrod innych, aż znajdziesz idealny model butów, w idealnym kolorze i odpowiedniej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teddy Napisano 27 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2013 Nie obawiaj się, to podobna zła cecha, ale zawsze myślę o sobie . Nie pozwolę jednak, bym przez ego, lenistwo i ładne obrazki dokonał nieudanego zakupu. Tym bardziej, że o obuwiu nie wiem prawie nic, a przed zakupem nie mogę ich obejrzeć. Pierwszy raz kupię Bexleye, następnym razem zacznę kombinować. Wielkie dzięki za pomoc Panowie, będę wpadał. PS Jeszcze jedno pytanie - czy rozmiary są "normalne"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 27 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2013 Nie obawiaj się, to podobna zła cecha, ale zawsze myślę o sobie . Nie pozwolę jednak, bym przez ego, lenistwo i ładne obrazki dokonał nieudanego zakupu. Tym bardziej, że o obuwiu nie wiem prawie nic, a przed zakupem nie mogę ich obejrzeć. Pierwszy raz kupię Bexleye, następnym razem zacznę kombinować. Wielkie dzięki za pomoc Panowie, będę wpadał. PS Jeszcze jedno pytanie - czy rozmiary są "normalne"? Moje doświadczenie mówi, że jeśli widzisz szansę, że element garderoby pt. buty może być dla Ciebie istotny, to lepiej od razu zacząć kombinowac tzn. zacząc swoją przygodę od lepszych niż Bexleye, tzn. od meerminów . Po prostu może unikniesz sytuacji, że za 2 lata będziesz miał w szafie kilka par butów, które co prawda nie są złe, ale jednocześnie wolałbyś cofnąc czas i od razu kupić zdecydowanie lepsze. A z Meerminami raczej nie będziesz miał takiego poczucia - mam kilka par znacznie droższych butów i nie odczuwam olbrzymiej różnicy. Jednocześnie ktoś kto chce mieć dobre buty nie powinien moim zdaniem ceny ok. 750 zł traktowac jako zaporowej... Lepiej dozbierac i od razu kupic lepsze. Ale to tylko moje zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teddy Napisano 27 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2013 Nie odbieram tego jako wjazd na moją prywatność Uważam jednak, że zakup na razie dwóch trochę gorszych par nie będzie dla mnie powodem do żałowania. Żal czułbym, gdybym policzył wszystkie beznadziejne buty jakie posiadałem w życiu, a nie zapominajmy, że wczoraj prawie kupiłem buty gorsze od Bexleyów. Xkoziol ma rację - jeśli tak odkładałbym zakup, nie miałbym w czym chodzić a i tak przez ostatnie dwa miesiące odkrylem wszystkie zastosowania trampków. Jak następnym razem będę coś kupował nie omieszkam przemyśleć Meerminów, ale szczerze mówiąc to będą moje najdroższe buty w życiu. Tymczasem zamawiam Bexleye i zamierzam się cieszyć zakupem. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 27 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2013 Wiesz, są na tym świecie koledzy dla których kwota znacznie mniejsza niż 750 na buty to kosmos. Jakby ją mieli uzbierać to w międzyczasie lataliby na bosaka. Skupmy się na doradzaniu w kwestii butów nie wchodząc w czyjeś portfele. Może nie wyraziłem się dostatecznie jasno, ale moja wypowiedź miała dotyczyć przede wszystkim filozofii czy też strategii zakupu butów a nie bezpośrednio portfela. Po prostu uważam, że wraz z rozwojem zamiłowania do obuwia jest się gotowym przeznaczać na nie w ramach swojego określonego budżetu większe kwoty... apetyt rośnie w miarę jedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 27 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2013 Kolega Dan ma rację. Buty używane tracą kolosalnie na wartości, dlatego lepiej się dobrze zastanowić czy nie lepiej kupić jedne Meerminy od razu zamiast dwa wyroby butopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 27 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2013 Potwierdzam! ucz się na naszych błędach...moje "tańsze" leżakują rzadko używane i pewnie wylądują w końcu w kontenerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 27 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2013 Moim zdaniem, jeżeli ma się tylko 800 pln i tylko trampki to lepiej kupić dwie pary tańszych butów, żeby było na już i na zmianę niż jedną parę, którą będzie się katowało codziennie i która wytrzyma ....... no właśnie sami powiedzcie, ile wytrzymają meerminy noszone codziennie. Dopiero mając dwie pary butów można myśleć o trzeciej, która będzie np meerminami. Oczywiście to moje skromne zdanie i dotyczy osób, dla których 800pln to bardzo duży wydatek. I oczywiście ja też uważam, że meerminy są lepsze od bexleyów i warto (jeżeli budżet pozwoli) trochę dozbierać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 27 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2013 Teddy, skoro jesteś zdecydowany na 'jakość Bexley' to możesz to załatwić taniej - http://forum.butwbutonierce.pl/topic/2015-mini-zamówienie-z-francuskiego-ebay/; paru kolegów już to robiło i z tego co wiem, są zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 27 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2013 Jeżeli ma się tylko trampki, dojście do pewnego poziomu zaawansowania zajmie dużo czasu. W międzyczasie można kupić te baxleye i je zarżnąć, jeśli potrzebuje się takiego obuwia np. do pracy.Jeśli nie, kupiłbym meerminy i częściej zakładał te trampki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teddy Napisano 27 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2013 Jestem skonsternowany. Wczoraj nakłoniono mnie do Bexleyów, dziś nazwano je wyrobem butopodobnym. Powiem tak - obecnie mam taki rok, że trzewików będę używał rutynowo, brogsów trochę rzadziej. Zamierzam jeszcze kupić żółciaki Timberlanda na środek zimy. Zakup tych drugich mógłbym odłożyć i kupić lepsze następnym razem... jednak jestem przekonany, że mi się to nie opłaci. To i tak będą drogie i podejrzewam, że zadowalające buty. Nie mam doświadczenia z dbaniem o skórę i prawidłowym użytkowaniu takiego obuwia - wolę go nabrać na bucie tańszym. Miałem podobne doświadczenia z wysokiej jakości instrumentami i wolę zacząć od "dołu". Bardziej eleganckie obuwie kompletował będę jeszcze przez dobrych parę lat. Jak już wspomniałem - następnym razem może skuszę się już na tą wyższą półkę. Jednak nie tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 27 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2013 Teddy - spokojnie. Tutaj tak zawsze - zawsze jest coś lepszego za 'niewiele więcej'. Masz plan, to się go trzymaj! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2013 Nie mam Bexleyów, ale na pewno przynajmniej 1-2 pary tańszego obuwia przydadzą się na zimę. Ja tak załatwiłem w ostatnią zimę dwie pary butów, że całe szczęście, że to były tanie buty (Loaki i "włoszczyzna"). No i warto od razu podkleić podeszwę. Ważne, żeby kolejne buty były jak najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weber Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Witam, pierwszy post na forum i pytanie zarazem, czy warto http://berwickshoes.com/en/shoes/mod-242/ za ok. 700 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xyz Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Witam, pierwszy post na forum i pytanie zarazem, czy warto http://berwickshoes.com/en/shoes/mod-242/ za ok. 700 zł? Prawdopodobnie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi