BrotherM Napisano 4 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2017 @Sirius Biale i zbliżone kolory nie wejdą w grę? Kolor bardzo uniwersalny. Ewentualnie poszukaj kremowych, bądź co bądź kategoria "bezowych" jest bardzo pojemna i IMO warto rozważyć posiadania dwóch, nawet zbliżonych, par jeśli lubisz ten kolor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirius Napisano 4 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2017 Akurat białych spodni specjalnie się nie boję, ale nie wiem, czy początek kompletowania garderoby to dobry moment na taki wybór. Wydaje mi się jednak, że białe spodnie są o wiele mniej uniwersalne jeśli chodzi o łączenie z innymi elementami (np. nie wiem czy będę miał do nich odpowiednio jasne buty) i okres w jakich można je nosić jest również dosyć ograniczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 4 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2017 @Sirius Akurat ciemne buty do białych spodni są jak najbardziej ok. Obczaj choćby stylizacje w SuSu (tam sporo przewija się połączeń z białymi spodniami), daje to ładny kontrast. Wszelkie ciemne marynarki będą pasować (kontrast). Fakt faktem, problem leży w okresie użytkowania. Jak dla mnie te spodnie wymagają choćby tego, żeby było sucho na zewnątrz. Acz to już kwestia, w której części kraju mieszkasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sirius Napisano 4 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2017 Faktycznie, z dopasowaniem masz rację. Ale właśnie, co do okresu użytkowania. Białe (lniane?) spodnie widziałbym na sobie w czasie słonecznej letniej pogody i w okresie największych upałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2017 Dobrze komibinujesz. I do tego musisz mieć odpowiednią, typowo mniej formalna, letnia marynarkę i koszule na lato, by całość wyglądała spójnie. Lniane spodnie wyglądają na pasujące do wszystkiego tylko na zdjęciu, tuż po uprasowaniu. Nie dojedziesz do biura, już będą wygniecione, dlatego też nadają się głównie na upalne dni bez ważnych spotkań. Ale poza tym tak jak napisałi koledzy, kolorystycznie pasują do wszystkiego, a i zapewniają uczucie luzu w upał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 5 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 Koledzy przygotowują się do lata, a u mnie wciąż akademicka jesień-zima. Kupiłbym sobie longwingi, bo jeszcze nie mam, ciemnobrązowe, ze skóry groszkowej, jakie mógłby nosić mój Dziadunio. Podoba mi się Yanko. Jakieś alternatywy w podobnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baniaartur Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Przymierzam się do kupna kurtki husky. Bardzo spodobał mi się ten model: https://www.outdoorandcountry.co.uk/barbour-quilted-lutz-jacket.html Cena w sklepie 820 zł. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Tylko Barbour Liddesdale i tylko z countryattire. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 6 minut temu, swordfishtrombone napisał: Tylko Barbour Liddesdale i tylko z countryattire. I jak dobrze trafisz to za mniej niż połowę tej kwoty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 13 minut temu, secondhand_man napisał: I jak dobrze trafisz to za mniej niż połowę tej kwoty . są promocje chyba do -50% (ale rzadko), cena schodzi poniżej równowartości 100 EUR. Jak jesteś szczupły, lepiej zrobisz kupując chyba wersję taliowaną (Heritage), która jest kapkę droższa. Gdybyś zdecydował się na wersję tradycyjną, zejdź przynajmniej o rozmiar, może dwa. Edit: minus tych kurtek jest taki, że są plastikowe i można się w nich nieźle spocić np. w transporcie. Bawełniane/wełniane są niestety kilkukrotnie droższe. Bawełnianą w przyzwoitej cenie ma Charles Tyrwhitt (chociaż wersja z tego sezonu jest IMO brzydsza niż poprzednie - może w dziale clearance wisi jeszcze stara w małym rozmiarze). Tutaj też cena spadnie w czasie wyprzedaży o jakieś 20-30% (tych kurtek nie wyprzedają tak entuzjastycznie jak np. koszule). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 17 minut temu, swordfishtrombone napisał: Jak jesteś szczupły, lepiej zrobisz kupując chyba wersję taliowaną (Heritage), która jest kapkę droższa. Gdybyś zdecydował się na wersję tradycyjną, zejdź przynajmniej o rozmiar, może dwa. Jestem szczupły i wolę zejść o rozmiar w dół w linii Classic, niż brać "swój" rozmiar w linii Heritage. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Z tego co kojarzę z forum, to kurtka z linii Heritage jest też krótsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 18 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Jestem szczupły i wolę zejść o rozmiar w dół w linii Classic, niż brać "swój" rozmiar w linii Heritage. Ja też, ale to kwestia gustu. Teraz jest moda na slim fit, więc rozumiem, że ktoś, kto pierwszy raz zakłada klasyczną kurtkę Liddesdale może się poczuć oszukany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 26 minut temu, Zajac Poziomka napisał: Jestem szczupły i wolę zejść o rozmiar w dół w linii Classic, niż brać "swój" rozmiar w linii Heritage. Według mnie wszystko zależy od tego co masz zamiar nosić pod spodem , jeśli więcej warstw to lepszym wyborem może okazać się classic . W heritage ze względu na taliowanie i węższe rękawy zmieścisz maksymalnie koszulę i sweter , mam L-kę heritage i M-kę classic ( mialem też L-kę i miała zbliżone wymiary do tej w rozmiarze M - nie wiem z czego wynikała różnica ) . Fajną opcją może być Eskadale - dłuższa i materiał matowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Nie mam Heritage, ale od osób które ją mierzyły słyszałem że podstawowym problemem jest to na co zwrócił uwagę Aron - długość (czy może krótkość). Marynarka nie chowa się pod kurtkę. Poza tym IMO nadmierne taliowanie nie pasuje do tego typu kurtki, ta "workowatość" (nawet w rozmiarze S kurtka jest całkiem obszerna, na pewno nie slim) jest akurat jej zaletą nie wadą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziko Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Bardzo podobne w kroju kurtki do Liddesdale ma w ofercie austriacki Schneiders (rozmiarówka też dość luźna i długość akurat taka, że marynarkę zakrywa). Różnica jest taka, że mają podwójne zapięcie i na zamek i na zatrzaski, oraz zwykły kołnierz (nie sztruksowy). Wyjściowo są droższe od Barboura, ale np. w TKMaxxie trafiały się poniżej 300 zł, pojawiają się też na Yooxie. Mam jedną i bardzo sobie chwalę, prałem już w pralce bez problemu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baniaartur Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 2 godziny temu, swordfishtrombone napisał: Tylko Barbour Liddesdale i tylko z countryattire. Dlaczego jedynie seria Liddesdale? Osobista preferencja czy różni się jakościowo od np. International ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Osobista preferencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leppard Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Witam! Czy spodnie z tej aukcji http://allegro.pl/47c4-massimo-dutti-eleganckie-spodnie-z-welny-42-i6734999759.html są warte swojej ceny (uwagi)? Pozdrawiam! Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Trudno jednoznacznie odpowiedzieć. Massimo Dutti ma całkiem rozsądne produkty, szczególnie gdy są w cenach wyprzedażowych. W przypadku tej aukcji zdjęcia nie zgadzają się z opisem, więc nie wiadomo jaki kolor mają spodnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leppard Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Dzięki za odpowiedź, co do rozbieżności w opisie aukcji i zdjęć właśnie napisałem do sprzedającego - mam nadzieję, że wyjaśni te rozbieżności, na zapytanie o szczegółowe wymiary (szerokość nogawek w udzie, kolenie, kostce) odpowiedział w miarę szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
corse999 Napisano 6 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2017 Potwierdzam, że Liddesdale Heritage tylko na koszule i ewentualnie sweter. Jeżeli na garnitur to Classic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baniaartur Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Dnia 6.03.2017 o 14:26, corse999 napisał: Potwierdzam, że Liddesdale Heritage tylko na koszule i ewentualnie sweter. Jeżeli na garnitur to Classic. A jeżeli kurtki szukam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
corse999 Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Jeżeli to ma być po prostu kurtka na koszule i sweter to polecam Ci Heritage bo jest fajnie dopasowana i nie masz wrażenia, że zakładasz na siebie worek Ale jeżeli chcesz zakładać na marynarkę to może być ciężko bo będzie za krótka. Polecam Country Attire, cena lepsza niż na Zalando a przy cenie kurtki wysyłka za free. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 7 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2017 Wersja "normalna" Liddesdale to wór, po prostu wór - ja w M-ce pływam. No chyba, że to ma być kurtka na garnitur, wtedy ok. Natomiast linia heritage jest dobrze dopasowana, może nawet za bardzo. Jeśli będziesz nosił taką kurtkę z koszulą, ew cienkim swetrem, to zdecydowanie polecam tę drugą wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi