flozbi Napisano 17 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2016 Berwicki za prawie 8 "stówek" nie wiem czy to jest super interes... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 18 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2016 Przymierzam się do zakupu lepszych jakościowo monków , moj faworyt to Carlos Santos 6942 póżniej Yanko 316 TDM lub Niger i Meermin w kolorze DB . Czy w przypadku CS i stopy 27,5 cm dobrym pomysłem jest zamówienie rozmiaru UK 8 ? Mam 6942 braga i jestem bardzo zadowolony - najlepsze buty, jakie mam. Co prawda, Yanko nie mam, więc bezpośrednio porównać ich nie mogę. Długość stóp 29.2cm i 29cm - rozmiar 9. Na początku wydawało się ok, potem gdy przyszły upały i stopy trochę puchły musiałem się pomęczyć. Na długość byly ok, na szerokość w podbiciu też. Jedynie, raniły mi małe palce. Shoe-stretch dał radę i teraz mam bardzo wygodne buty. Na drugi raz wziąłbym raczej 9.5 - tak dla świętego spokoju. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 9 godzin temu, eustachu napisał: Mam 6942 braga i jestem bardzo zadowolony - najlepsze buty, jakie mam. Co prawda, Yanko nie mam, więc bezpośrednio porównać ich nie mogę. Długość stóp 29.2cm i 29cm - rozmiar 9. Na początku wydawało się ok, potem gdy przyszły upały i stopy trochę puchły musiałem się pomęczyć. Na długość byly ok, na szerokość w podbiciu też. Jedynie, raniły mi małe palce. Shoe-stretch dał radę i teraz mam bardzo wygodne buty. Na drugi raz wziąłbym raczej 9.5 - tak dla świętego spokoju. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka KB polecają 7,5 przy mojej długości stopy . Chyba zaryzykuje UK8 na początek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 U mnie 9 byłoby zupełnie ok, gdyby nie moje niestandardowo szerokie stopy w palcach. Jeśli masz szczupłą stopę, spróbuj 7.5, a nuż będzie ok. Zawsze możesz wymienić. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 Od jakiegos juz czasu zastanawiam sie nad tymi sztybletami SP: http://www.shoepassion.pl/trzewiki-meskie/no-663.html W sumie mi sie podobaja, nie jestem tylko pewien czy nosek nie jest za bardzo kwadratowy? Co sadzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacio Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 @Odie111 - przymierzałem sztyblety SP (inny model) i w moim przypadku odpowiedni był rozmiar o 0,5 mniejszy niż np. loafersy z SP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 Jak dla mnie brzydactwo. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 19 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2016 Na żywo prezentują się lepiej niż na stronie. Ale IMHO można znaleźć ładniejsze sztyblety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 20 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2016 A jakies pomysly gdzie? szukalem na zalando, herringshoes, loake i jakos zadne nie pasowaly rozmiarem... Albo za duze, albo za szerokie. A jak juz bralem rozmiar mniejsze, to z kolei za ciasne... Wczoraj zamowilem pare ze scarosso, ale mysle tez nad tymi sp gdyby scarosso tez nie pasowaly... Macie moze jeszcze jakies inne pomysly na sztyblety w cenach zblizonych do sp, scarosoo, herringa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 20 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2016 https://sklep.klasycznebuty.pl/764,carlos-santos-7902-coimbra.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odie111 Napisano 20 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2016 Wszystko fajnie, te CS mi sie podobaja od jakiegos czasu juz tylko akurat nie ma mojego rozmiaru (42.5)... Generalnie jest problemz polowkami rozmiarow z tego co zauwazylem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eustachu Napisano 20 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2016 To może warto zmierzyć 42 i 43? Ja generalnie noszę 9,5 w większości butów, te mam 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 22 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Sierpień 2016 6 godzin temu, xkoziol napisał: KB prawie zawsze zalecają za małe buty. Też tak słyszałem , nie pozostaje nic innego jak sprawdzenie na własnej ....stopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 23 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 23 Sierpień 2016 Dnia 7.07.2016 o 19:35, irys napisał: Czarna skórzana kurtka i dżinsy - jakie buty? Zdaje sobie sprawę że zazwyczaj do takiego zestawu proponowane są sztyblety, ale ja chciałem coś przed kostkę z oferty Yanko (Jestem najbardziej zorientowny w rozmiarowce) Oxfordy, derby... za "formalne"do dżinsów? - może czarne monki? 1.http://patine.pl/yanko-style-204-york-goodyear-welted.html 2.http://patine.pl/yanko-430-negro.html 3.http://patine.pl/yanko-style-306-goodyear-welted.html Która z tych pozycji wg. was? a może żadna? Dziękuje z góry za sugestie. Te pierwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2016 Jeżeli mają być czarne Yanko do jeans'ów, to moim zdaniem najlepsze by były jakieś na kopycie 960 ze zdobieniem. Niestety obecnie nie ma nic od ręki, więc może na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzixon Napisano 24 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2016 35 minut temu, Aron napisał: Jeżeli mają być czarne Yanko do jeans'ów, to moim zdaniem najlepsze by były jakieś na kopycie 960 ze zdobieniem. Niestety obecnie nie ma nic od ręki, więc może na zamówienie. Według mnie do jeansów i skórzanej kurtki (czarnej) najlepiej pasują czarne monki. Samemu zdarza mi się nosić takie zestawy. 3 minuty temu, AST0N napisał: A co , może jeszcze h&m i C&A ? Najlepiej Zara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkMind Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 cześć wszystkim. forum obserwuje od pewnego czasu, ale teraz potrzebuję pomocy - właściwie dzięki Wam, trafiłem do sklepu klasycznebuty.pl, a zaczęło się od potrzeby kupienia klasycznych butów garniturowych, do tej pory zawsze ecco, ale będąc w sklepie i oglądając ich buty garniturowe poczułem się bardzo zniechęcony zwłaszcza biorąc pod uwagę cene za "brzydactwa", zacząłem szukać, znalazłem ciekawe Ryłko Oxfordy za 499zł ale zacząłem szukać dalej i kolejny raz trwafiłem do Was. w skrócie, szukam czarnych klasycznych do gajera więc padło na Oxfordy, kontaktowąłem się z ww. sklepem i polecono mi dwie pary z czego jedna którą sam wybrałem https://sklep.klasycznebuty.pl/1136,berwick-2428-black-jr.html https://sklep.klasycznebuty.pl/1135,berwick-3488-black-jr.html polecono mi rozmiar 44 (sportowe noszę 44/45) przy wymiarach: długość 29, szerokość 11, obwód 26 martwie się trochę, bo nigdy nie kupowałem butów przez internet zwłaszcza tak drogich chociaż wiem, że te buty to dopiero początek cen Oxfordów innych firm. Pytanie i prośbaa o poradę, które Waszym zdaniem są lepsze/ładniejsze - wiem, że 3488 mają lepszą podeszwe i krótszy zaokrąglony czub, ale może macie jakieś swoje doświadczenia z nimi? czy nawet w przypadku podeszwy z 3488 powinienem zanieść do szewca, żeby założył zelówki? buty będą używane raczej okazjonalnie, ale widziałem już zdjęcia startych podeszw. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 @DarkMind mam bardzo podobne wymiary stopy i z 2428 brałem kiedyś do przymiarki 43 i pasowały bardzo dobrze. Co do urody butów, to już sam musisz zdecydować. Moim zdaniem z tej pary ładniejsze są 2428. Obie pary mają podeszwę JR, która jakościowo jest pewnie znacznie lepsza niż standardowa Berwicka. .Podeszwa się ściera - taki już jej los ale jeśli będziesz używał ich okazjonalnie to nie zeluj - skórzana powinna Ci wystarczyć na długo. Podzelować można zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkMind Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 przepraszam, 2428 bez tej lepszej podeszwy, czyli zwykłe: https://sklep.klasycznebuty.pl/1136,berwick-2428-black-jr.html poprawiłem już w poście link. więc propozycja byłą zwykłych 2428 lub droższych 3488 - w związku z ograniczonym budżetem prawdopodobnie buty założę kilka razy w roku maks, doslonie chyba ze 3-4, więc nie chce przesadzić z butami a z drugiej strony chce mieć tą pewność, że są porządne i starczą na lata. 3488 interesują mnie w związku z podeszwą, ale i 2428 też by takie mogły być, ale 3488 są jakby optycznie krótsze i tego się obawiam przy 2428, żeby przy rozmiarze 44 nie wyglądały za bardzo jak kajaki, stąd prośba o opinie i ewentualne porady, niestety jeśli wybiiorę się do sklepu stacjonarnego to cena wzrośnie do powyżej 1000zł więc stąd zakup przez internet i związane z tym obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 18 minut temu, DarkMind napisał: 3488 interesują mnie w związku z podeszwą, ale i 2428 też by takie mogły być, ale 3488 są jakby optycznie krótsze i tego się obawiam przy 2428, żeby przy rozmiarze 44 nie wyglądały za bardzo jak kajaki, stąd prośba o opinie i ewentualne porady, niestety jeśli wybiiorę się do sklepu stacjonarnego to cena wzrośnie do powyżej 1000zł więc stąd zakup przez internet i związane z tym obawy. Jeśli będziesz te buty faktycznie zakładał 3-4 razy w roku to podeszwą się nie masz co przejmować, do 2020 ich nawet nie rozchodzisz A jeśli będziesz w nich chodził częściej to standardową podeszwę najwyżej podzelujesz szybciej niż JR. Reasumując - weź te, które Ci się bardziej podobają. Zawsze możesz zamówić oba modele i popatrzeć na żywo - w KB zwroty są bezpłatne. Moim zdaniem, 2428 nie są jakoś szczególnie wydłużone i nie sądzę, żeby różnica była tu aż tak odczuwalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 31 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2016 Zeluj, jeśli cenisz własne zęby i kręgosłup. Kupowanie w @klasycznebuty.pl ma ten plus, że możesz sobie dopasować rozmiar wymieniając buty, obsługa jest przesympatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 9 godzin temu, xkoziol napisał: Moim zdaniem groźba karalna, ale ja się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 Wybierz buty na standardowej podeszwie i zaoszczędzisz na prawidła;). Z rozmiarem celowałbym w 9 lub 9,5. Jeżeli masz blisko do Poznania to możesz przymierzyć u Milera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jamjest Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 11 godzin temu, xkoziol napisał: No co się dziwisz, pisał tu jeden, że przez brak zelówki złamał kręgosłup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 1 Wrzesień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2016 2 godziny temu, Jamjest napisał: No co się dziwisz, pisał tu jeden, że przez brak zelówki złamał kręgosłup Dobra, dobra, ja już tam swoje wiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi