hackett Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Co sądzicie o takich butach? Chodzi mi o wygląd, nie markę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Co sądzicie o takich butach? Chodzi mi o wygląd, nie markę.Nie idź tą drogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Pierwsze skojarzenie ...ale po refleksji stwierdziłem, że to obraza dla tego sympatycznego zwierzaka... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goal Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Ostatnio sporo wolnego czasu wykorzystałem na lekturę odzieżową. Dotychczas wychodziłem z przekonania, że buty koloru czarnego są uniwersalne, a brązowe niekoniecznie. Tym czasem z licznych artykułów uzyskałem informację, iż brązowe obuwie idealnie pasuje do codziennego użytku, a czarne niekoniecznie. Zależy mi na eleganckich, lecz nie wizytowych butach. Jeśli wybiorę brązowe będę mógł założyć je do czarnych cinosów? Również nurtuje mnie to jak marynarka sportowa w połączeniu z granatowymi jeansami będzie pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Nawet nie wiedziałem, że robią czarne chinos... ...A tak poważnie, w miarę możliwości zrezygnuj z noszenia czarnych spodni w ciągu dnia. Brązowe (średni lub ciemny brąz) powinien sprawdzić się w zasadzie z każdym kolorem spodni (może właśnie poza czarnymi). W połączeniu marynarka + jeansy bardzo wiele zależy od rodzaju tych ostatnich - jeśli będą jednolite (bez przetarć i dziur) i dobrze dopasowane to powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 No i zależy od koloru jeansów i koloru marynarki. Odpowiadając na pytanie czy sportowa marynarka pasuje do jeansów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Ostatnio sporo wolnego czasu wykorzystałem na lekturę odzieżową. Dotychczas wychodziłem z przekonania, że buty koloru czarnego są uniwersalne, a brązowe niekoniecznie. Tym czasem z licznych artykułów uzyskałem informację, iż brązowe obuwie idealnie pasuje do codziennego użytku, a czarne niekoniecznie. Zależy mi na eleganckich, lecz nie wizytowych butach. Jeśli wybiorę brązowe będę mógł założyć je do czarnych cinosów? Również nurtuje mnie to jak marynarka sportowa w połączeniu z granatowymi jeansami będzie pasowała. Słuszne wnioski; dlatego uważam, że pierwsze porządne buty powinny być właśnie brązowe (ewentualnie granatowe), a nie czarne, pomijając czy mają to być derby, oksfordy czy broguesy; czarne spodnie odpadają do brązowych butów, podobnie jak brązowe spodnie do czarnych spodni, próbowałem wiele razy to jakoś pogodzić i nigdy mi się nie udało; marynarka sportowa z granatowymi jeansami jak najbardziej, nie widzę przeciwwskazań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smolo Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Poszukuję budżetowych, zamszowych derby, raczej brązowych, takich, żeby nie było mi ich szkoda na gorsze warunki (więc nie dołożę do Yanko ). Najlepiej na gumowej podeszwie. Znalazłem na razie takie 2 pary: https://www.eobuwie.com.pl/polbuty-clarks-amieson-walk-261152927-mushroom-sde.html https://www.eobuwie.com.pl/polbuty-lloyd-hector-13-134-43-lava.html Które z nich będą lepsze? W obydwu noski trochę za mocno zadarte, dlatego jestem otwarty na inne możliwości. Mogę kupić w tym sklepie ze 150zł zniżki, więc w przypadku innych propozycji wolałbym się zamknąć w ok 400zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistake Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Zobacz: https://nord-shoes.com/polbuty_meskie_4589,280.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smolo Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 Dzięki, całkiem fajne. Szkoda, że nie ma zdjęcia z góry, żeby ocenić smukłość. Wypróbuję, może uda mi się wesprzeć polski przemysł obuwniczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hackett Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 Nie idź tą drogą. A co jest w nich złego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 A może http://www.krolewskiherb.pl/pl/p/Derby-Zamsz-Brazowe/151? Poszukuję budżetowych, zamszowych derby, raczej brązowych, takich, żeby nie było mi ich szkoda na gorsze warunki (więc nie dołożę do Yanko ). Najlepiej na gumowej podeszwie. Znalazłem na razie takie 2 pary: https://www.eobuwie.com.pl/polbuty-clarks-amieson-walk-261152927-mushroom-sde.html https://www.eobuwie.com.pl/polbuty-lloyd-hector-13-134-43-lava.html Które z nich będą lepsze? W obydwu noski trochę za mocno zadarte, dlatego jestem otwarty na inne możliwości. Mogę kupić w tym sklepie ze 150zł zniżki, więc w przypadku innych propozycji wolałbym się zamknąć w ok 400zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smolo Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 Zastanawiałem się nad nimi, ale w tym konkretnym przypadku wolałbym jednak gumową podeszwę (tak wiem, buty z mojego drugiego linka też są na skórze, ale przynajmniej mają kryty szew). Poza tym, KH nie ma tutaj chyba najlepszej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally Napisano 22 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2016 A co jest w nich złego? 1. Kształt kopyta - przypominają bardziej buty do tańca towarzyskiego, a nie klasykę. 2. Grubość podeszwy. A raczej jej brak 3. Czerwone przeszycia z nitki (a nie ze skóry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leppard Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Witam! To mój drugi post na tym Forum (pierwszy był przywitaniem). Dopiero zaczynam swoją przygodę z "klasycznymi butami" - czy będzie to przygoda dłuższa, zobaczymy. Nie mam więc doświadczenia z klasycznymi butami - dotąd kupowałem buty w popularnych sieciówkach, "najlepszymi" (luksusowymi ) moimi butami są obecnie buty Gino Rossi Chciałbym na początek zakupić klasyczne buty jednak w cenie budżetowej. W oko wpadły mi:http://www.sklep.klasycznebuty.pl/446,gordon-and-bros-2318-tan-sw.htmlhttp://www.krolewskiherb.pl/pl/p/Brogues-Koniakowe/112Poczytałem o obu producentach obuwia zarówno tu na Forum jak i poza nim i jestem w kropce. Zróżnicowane, chociaż przeważają na tym Forum opinie negatywne, dotyczące butów marki Królewski Herb powodują u mnie trudności z wyborem - czy różnica cenowa między ww. modelami - obecnie to 170 zł rzeczywiście odzwierciedla różnicę jakościową pomiędzy tymi dwoma produktami? Czy może jednak nie - wiem trudno odpowiedzieć na takie pytanie, ale może ktoś spróbuje. Dla mnie, w obecnym stanie mojej wiedzy, najbardziej widoczną różnicą jest technologia wykonani buta: Goodyear welted (Gorgon & Bros) i Blake (Królewski Herb)- czy to taka znacząca różnica? Z drugiej strony buty Gordon & Bros też nie maja samych dobrych opinii - zauważyłem, że te dystrybuowane przez Zalando też nie są oceniane najlepiej.Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i wskazówki - proszę tylko pamiętać, że na początek wchodzą w rachubę tylko buty budżetowe - max 500-600 zł.Pozdrawiam!Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 KH: Oceniając jedynie po zdjęciach, to KH ma brzydkie kopyto, bardzo kiepską skórę i fatalne ażurowanie (a już medalion z wklejonego przez Ciebie linka to jakieś kuriozum). Odradzam zakup. G&B: Mają przyzwoitą (jak na swoją cenę) skórę cholewkową i są przyzwoicie wykonane. Minusami (przynajmniej w moim egzemplarzu) są kiepska podeszwa (ale podeszwę zawsze można podzelować), kiepska skóra wyściółkowa i niezbyt zgrabne kopyto. Za 500 złotych bym ich nie kupił, ale jeżeli znajdziesz je gdzieś za 300-400 złotych to wg. mnie będą niezłym wyborem. Inną sprawą, od której być może należałoby zacząć, jest pytanie czy na pierwszą parę klasycznych butów powinno się kupowac koniakowe broguesy. Nie lepiej byłoby zaopatrzyć się najpierw w czarne oksfordy i ciemnobrązowe brogues? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Ciemnobrązowe broques są w outlecie patine.pl w cenie dla Ciebie interesującej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leppard Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Inną sprawą, od której być może należałoby zacząć jest pytanie, czy na pierwszą parę klasycznych butów powinno się kupowac koniakowe broguesy. Nie lepiej byłoby zaopatrzyć się najpierw w czarne oksfordy i ciemnobrązowe brogues?Dzięki za odpowiedź - czyli jednak KH jest na nie. Dlaczego takie buty wybieram na pierwsze klasyczne? - bo będą mi służyć w "codziennym użytkowaniu" - czarne "oksfordy" czyli buty do garnituru już mam - zakładam 2 -3 razy do roku, ciemnobrązowe - mniej formalne, wyżej wspomniane GR też mam, więc buty "jasne" w tym przypadku koniakowe - uzupełnią garderobę na okres letni (zastanawiam się też nad czarnymi broguesami).Pozdrawiam! Ps.: Forum ma problemy? U mnie nie działają skróty ctrl+c, crtl+v, cytowanie postów itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 To jest raczej problem przeglądarki, a nie forum. Mi wklejanie linków nie działa na Edge'u (nowa nazwa IE) i Safari, a działa na Chrome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 ..., więc buty "jasne" w tym przypadku koniakowe - uzupełnią garderobę na okres letni (zastanawiam się też nad czarnymi broguesami). Wybierając buty na okres letni warto rozważyć dodatkowo: 1. Loafersy? W mojej ocenie najlepszy wybór na lato, również do garniturów. 2. Model - pełne ażurowanie mi średnio pasuje na wybór w sezony ciepłe (raczej jesień, zima). Warto o tym pomyśleć. 3. Kolor: koniak jak koledzy wspomnieli sam z sobą się nie nosi - duży kontrast pomiędzy garniturem nie wygląda specjalnie dobrze - dlatego uważane są za mało uniwersalne chyba, że będą towarzyszyć jaśniejszym kolorom. Do jeansów to prawie każde buty idzie upchnąć, za wyjątkiem czarnych, klasycznych oksfordów bez zdobień lub czarnych lotników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Loafersy bardzo dobrze wyglądają w jasnych kolorach, szczególnie podobają mi się koniakowe właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Wyglądają ok, ale trudno je nosić z granatowym garniturem. Do jasnych spodni czemu nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leppard Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Mieszacie ale to dobrze, może dokonam lepszego wyboru. Loafersy ... na moim obecnym etapie "wyrobienia" czyli niewielkim - zdecydowanie nie, nie podobają mi się i już . Butów koniakowych do garnituru nie zamierzam nosić - nie szukam butów do garnituru, raczej do jeansów, chinosów, bardziej casualowych stylizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Mieszacie ale to dobrze, może dokonam lepszego wyboru. Loafersy ... na moim obecnym etapie "wyrobienia" czyli niewielkim - zdecydowanie nie, nie podobają mi się i już . Butów koniakowych do garnituru nie zamierzam nosić - nie szukam butów do garnituru, raczej do jeansów, chinosów, bardziej casualowych stylizacji. W takim razie koniakowe będą w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek 00 Napisano 24 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2016 Jak w temacie zastanawiam sie nad kupnem Yanko model 558 vs 776. Potrzebuję butów uniwersalnych, które pociągną gładki granatowy,garnitur, chino oraz jeansy. Byty 558 najlepiej nadają się do garnituru, ale już nie widzę ich z jeansami. Natomiast 776 świetnie będą wyglądać z jeansami ale mam wątpliwości przy garniturze. W tej chwili nie kupię dwóch par . http://patine.pl/yanko-style-558-goodyear-welted-374.html http://patine.pl/yanko-776-marron.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi