Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, secondhand_man napisał:

I jak dobrze trafisz to za mniej niż połowę tej kwoty . 

są promocje chyba do -50% (ale rzadko), cena schodzi poniżej równowartości 100 EUR.

Jak jesteś szczupły, lepiej zrobisz kupując chyba wersję taliowaną (Heritage), która jest kapkę droższa. Gdybyś zdecydował się na wersję tradycyjną, zejdź przynajmniej o rozmiar, może dwa.

Edit: minus tych kurtek jest taki, że są plastikowe i można się w nich nieźle spocić np. w transporcie. Bawełniane/wełniane są niestety kilkukrotnie droższe. Bawełnianą w przyzwoitej cenie ma Charles Tyrwhitt (chociaż wersja z tego sezonu jest IMO brzydsza niż poprzednie - może w dziale clearance wisi jeszcze stara w małym rozmiarze). Tutaj też cena spadnie w czasie wyprzedaży o jakieś 20-30% (tych kurtek nie wyprzedają tak entuzjastycznie jak np. koszule).

Opublikowano
17 minut temu, swordfishtrombone napisał:

Jak jesteś szczupły, lepiej zrobisz kupując chyba wersję taliowaną (Heritage), która jest kapkę droższa. Gdybyś zdecydował się na wersję tradycyjną, zejdź przynajmniej o rozmiar, może dwa.

Jestem szczupły i wolę zejść o rozmiar w dół w linii Classic, niż brać "swój" rozmiar w linii Heritage. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
18 minut temu, Zajac Poziomka napisał:

Jestem szczupły i wolę zejść o rozmiar w dół w linii Classic, niż brać "swój" rozmiar w linii Heritage. 

Ja też, ale to kwestia gustu. Teraz jest moda na slim fit, więc rozumiem, że ktoś, kto pierwszy raz zakłada klasyczną kurtkę Liddesdale może się poczuć oszukany :)

Opublikowano

26 minut temu, Zajac Poziomka napisał:

Według mnie wszystko zależy od tego co masz zamiar nosić pod spodem , jeśli więcej warstw to lepszym wyborem może okazać się classic . W heritage ze względu na taliowanie i węższe rękawy zmieścisz maksymalnie koszulę i sweter , mam L-kę heritage i M-kę classic ( mialem też L-kę i miała zbliżone wymiary do tej w rozmiarze M - nie wiem z czego wynikała różnica  ) . Fajną opcją może być Eskadale - dłuższa i materiał matowy . 

Opublikowano

Nie mam Heritage, ale od osób które ją mierzyły słyszałem  że podstawowym problemem jest to na co zwrócił uwagę Aron - długość (czy może krótkość). Marynarka nie chowa się pod kurtkę.

Poza tym IMO nadmierne taliowanie nie pasuje do tego typu kurtki, ta "workowatość" (nawet w rozmiarze S kurtka jest całkiem obszerna, na pewno nie slim) jest akurat jej zaletą nie wadą.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Bardzo podobne w kroju kurtki do Liddesdale ma w ofercie austriacki Schneiders (rozmiarówka też dość luźna i długość akurat taka, że marynarkę zakrywa). Różnica jest taka, że mają podwójne zapięcie i na zamek i na zatrzaski, oraz zwykły kołnierz (nie sztruksowy). Wyjściowo są droższe od Barboura, ale np. w TKMaxxie trafiały się poniżej 300 zł, pojawiają się też na Yooxie. Mam jedną i bardzo sobie chwalę, prałem już w pralce bez problemu itd.

Opublikowano

Trudno jednoznacznie odpowiedzieć. Massimo Dutti ma całkiem rozsądne produkty, szczególnie gdy są w cenach wyprzedażowych. W przypadku tej aukcji zdjęcia nie zgadzają się z opisem, więc nie wiadomo jaki kolor mają spodnie :D .

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, co do rozbieżności w opisie aukcji i zdjęć właśnie napisałem do sprzedającego - mam nadzieję, że wyjaśni te rozbieżności, na zapytanie o szczegółowe wymiary (szerokość nogawek w udzie, kolenie, kostce) odpowiedział w miarę szybko.

Opublikowano

Jeżeli to ma być po prostu kurtka na koszule i sweter to polecam Ci Heritage bo jest fajnie dopasowana i nie masz wrażenia, że zakładasz na siebie worek :) Ale jeżeli chcesz zakładać na marynarkę to może być ciężko bo będzie za krótka. Polecam Country Attire, cena lepsza niż na Zalando a przy cenie kurtki wysyłka za free. 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Wersja "normalna" Liddesdale to wór, po prostu wór - ja w M-ce pływam. No chyba, że to ma być kurtka na garnitur, wtedy ok. Natomiast linia heritage jest dobrze dopasowana, może nawet za bardzo. Jeśli będziesz nosił taką kurtkę z koszulą, ew cienkim swetrem, to zdecydowanie polecam tę drugą wersję.

Opublikowano
13 minut temu, Velahrn napisał:

Wersja "normalna" Liddesdale to wór, po prostu wór - ja w M-ce pływam. 

Ja też pływam w M-ce. Za to S-ka jest w sam raz. Długość kurtki jak i rękawów różni się nieznacznie o ile w ogóle, za to obwody w talii i klatce są mniejsze. Wystarczy po prostu zejść o rozmiar w dół względem normalnej, "europejskiej" rozmiarówki i jest OK.

• Oceniam pozytywnie 1