Loge Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 aaa, no to już wiem co miało być inspiracją skoro i tak garnitur idzie na śmieci, to ja osobiście takiemu krawcowi bym nie odpuścił. abstrahujac od tego, ze ja bym takiego ''dzieła" nigdy nie odebrał, bo jak już go odebrałeś to już rozlane mleko. na tym etapie zażądałbym dokonania wszystkich zmian zgodnie z umową (zwezenia ramion, wytaliowania, ogolnie wszystko co nie lezy + te takie drobnostki w stylu druga butonierka), bo w sumie co masz do stracenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Stare, mądre przysłowie doskonale opisuje sytuację: "You pay peanuts, You get monkeys" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus Napisano 19 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Rzeczywiście pośpiech i troszkę zbyt mała wiedza tutaj dały się we znaki. Żałuję, że garnitur odebrałem to fakt, natomiast wszelkie przeróbki owy krawiec wykonuje za free, więc skoro gorzej być nie może to garnitur odstawie na warsztat z powrotem Dam znać zapewne za jakiś czas, co dalej wynikło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Rzeczywiście pośpiech i troszkę zbyt mała wiedza tutaj dały się we znaki. Żałuję, że garnitur odebrałem to fakt, natomiast wszelkie przeróbki owy krawiec wykonuje za free, więc skoro gorzej być nie może to garnitur odstawie na warsztat z powrotem Dam znać zapewne za jakiś czas, co dalej wynikło To jak robi free... to powiedz mu, zeby rozprul cala marynarke, podniosl przody ( wtedy kozyrka bedzie wyzej i pacha plytsza ) - wymusi to wymiane kolnierza ( bedziesz mial ladniejszy). Niech wszyje porzadnie rekawy bo to jest jakas masakra:) Acha, i niech nie wali watowki jak u cyborga, tylko niech ladnie wyprofiluje ramiona. Chyba ze masz jedno ramie wybite ( chyba prawe ) to wtedy musi troszke inaczej przykroic. W spodniach niech je zwezi i i obnizy stan z tylu. I niech uwaza na lydki, bo masz potezne! Zeby nie zrobil zbyt ciasnych bo wtedy bedzie sie nadawalo na imprezy w Barze pod blekitna ostryga;-) No. To tyle. A jak Ci powie, ze sie nie da, to daj mu namiary na forum, wtedy dziadkowi wytlumaczymy, ze sie da. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loge Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 wrzuc potem rezultat jak to wyszlo trzymam kciuki ps brazowe buty >>>>>>>>>> czarne buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus Napisano 19 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 @Loge do garnituru mam brązowe brogsy, a te tutaj, to zwykłe buty zimowe edit: zegarek i pasek też brązowe. Natomiast co z tego jak garniak do dupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Abstrahując od partactwa to ten garnitur był złym pomysłem od samego początku (narodzin koncepcji). Ten Romana też. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus Napisano 19 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, mi kolor się podoba, chociaż na zdjęciu wygląda beznadziejnie. Kwestię wykonania pomijam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ernestson Napisano 19 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 To jak robi free... to powiedz mu, zeby rozprul cala marynarke, podniosl przody ( wtedy kozyrka bedzie wyzej i pacha plytsza ) - wymusi to wymiane kolnierza ( bedziesz mial ladniejszy). Niech wszyje porzadnie rekawy bo to jest jakas masakra:) Acha, i niech nie wali watowki jak u cyborga, tylko niech ladnie wyprofiluje ramiona. Chyba ze masz jedno ramie wybite ( chyba prawe ) to wtedy musi troszke inaczej przykroic. W spodniach niech je zwezi i i obnizy stan z tylu. I niech uwaza na lydki, bo masz potezne! Zeby nie zrobil zbyt ciasnych bo wtedy bedzie sie nadawalo na imprezy w Barze pod blekitna ostryga;-) No. To tyle. A jak Ci powie, ze sie nie da, to daj mu namiary na forum, wtedy dziadkowi wytlumaczymy, ze sie da. Moim zdaniem męczenie tego krawca żeby coś z tym robił byłoby tylko znęcaniem się. I tak nic z tego nie będzie. To jakby od podrzędnego weselnego grajka domagać się żeby grał jak wirtuoz. 1 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adwa Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Spoko. Tak czy siak, wiadomo co ma zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, mi kolor się podoba, chociaż na zdjęciu wygląda beznadziejnie. Kwestię wykonania pomijam. A tak z ciekawości co to za tkanina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 Moim zdaniem męczenie tego krawca żeby coś z tym robił byłoby tylko znęcaniem się. I tak nic z tego nie będzie. To jakby od podrzędnego weselnego grajka domagać się żeby grał jak wirtuoz. Dokładnie tak. Krawiec nie umie szyć marynarki, nie udało mu się nawet zgrubnie wstrzelić w rozmiar. Na próby (wiadomo, że nieudane) szkoda czasu - chyba, że właściciel "problemu" jest masochistą. Ja bym próbował odzyskać pieniądze - efekt jest tak zły, że partactwo jest bezdyskusyjne. Może któryś z kolegów-prawników doradzi, jak to najlepiej załatwić. A jeśli chodzi o wybór krawca na pierwszy projekt to już dawno pisałem - trzeba wziąć kogoś znanego i polecanego na forum, którego udane zamówienia są prezentowane przez zaufania godnych forumowiczów. Wiadomo, że taka pracownia nie wypuści z bublem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus Napisano 19 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 A tak z ciekawości co to za tkanina? Wełna 100% ale nie od "niego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiryt Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Lublin to nie jest dobre miejsce na uszycie czegokolwiek, oddanie butów do szewca lub zegarka do przeglądu,choć miasto bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Nie wiem, jak to poprawić i czy się da, ale jedyne, co mi się nasuwa to: auć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus Napisano 21 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Garniak oddany do poprawki, lista rzeczy którymi kazałem się zająć to: -zwężenie spodni, przyniosłem mu swoje; -zwężenie marynarki w ramionach, wytaliowanie jej, zwężenie rękawów. Widzimy się po świętach i wtedy zobaczymy co dalej. Co do ogólnego kroju, to stwierdził że dwurzędowe garbitury szyje się w taki sposób, a nie na slim fit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Co do ogólnego kroju, to stwierdził że dwurzędowe garbitury szyje się w taki sposób, a nie na slim fit W zasadzie nie wiem, czy po "wynikach" zaprezentowanych na początku stwierdzenia krawca brać na poważnie, ale - niezależnie od kroju chodzi o nadanie ładnej formy oraz zadbaniu o uwydatnienie zalet figury właściciela i zamaskowaniu ew. wad. Jeśli jesteś szczupły, to dlaczego dwurzędówka nie miałaby być dopasowana? Vide: modele SuitSupply na stronie sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus Napisano 21 Marzec 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Zgadzam się w 100% od tego jest krawiec, by dobre podkreślić, złe ukryć. Smoking kolegi prócz ramion jest naprawdę fajny, więc nie wiem co się stało przy tej marynarce, również kwestia jednej miary trochę mnie dziwi... Jednakże powalczymy, drugi krawiec powiedział, że do zrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KIERMAN Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Lublin to nie jest dobre miejsce na uszycie czegokolwiek, oddanie butów do szewca lub zegarka do przeglądu,choć miasto bardzo ładne Ponoć w Lublinie szyją dobre... ... fraki do tańca Tak słyszałem, ale nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wuj Napisano 22 Marzec 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2016 Sprawa jest poważna, więc trzeba trochę rozładować napięcie. Tak mi się skojarzyło... Zamawianie pierwszego bespoke, dwurzędówki, u anonimowego krawca w Lublinie, w jasnym kolorze, na wesele we Włoszech, za 500 PLN... Hmmm, nie tylko pesymista mógł nie wierzyć w sukces tej operacji. IMO garnitur spisany na straty. Pan "krawiec" pewnie jeszcze bardziej spatoli - widać, że nawet jakby bardzo, bardzo chciał, to po prostu go to przerasta. Jeśli masz zapas gotówki i jeszcze trochę czasu, to idź w Suisupply. Jeśli masz mało czasu i mniej gotówki, to poszedłbym wersją ekonomiczną i po prostu kupił coś z przeceny w Vistuli albo Próchniku. Klasyczny, granatowy, bez fajerwerków. http://vistula.pl/garnitury/garnitur,id-70663 http://www.bytom.com.pl/garnitury-242-kTe Bytomie bardzo ładne. Aż pójdę do salonu i obejrzę. Ja mam 2 garnitury z Vistuli i 2 z Bytomia, kupione za psie pieniądze i lekko poprawiane (skracanie nogawek i rękawów) i jestem bardzo zadowolony. Z nimi jest jak z Polonezami kiedyś - jak akurat ekipa montażowa nie piła i szła partia na eksport, to powstawały zabójcze krążowniki szos:) 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Zawsze powtarzałem, że nie da to się parasole wiecie w czym rozłożyć, lub drzwiami obrotowymi trzasnąć. Teraz będę już zawsze mówił, że nie da to się zrobić bespoke, dwurzędówki, u anonimowego krawca w Lublinie, w jasnym kolorze, na wesele we Włoszech, za 500 PLN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanctim Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 Kiedyś uszyłem u tego krawca frak na dyplom w szkole. Wtedy nie miałem większego pojęcia co i jak, ale już wydawało mi się podejrzane wszywanie szlufek do spodni frakowych, ale krawiec powiedział "wszyłem bo myślałem, że tak trzeba"... Do tego całość dopasowania pozostawiała wiele do życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil888 Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 1. wybierz się do rzeczoznawcy, opisz problem i odbierz kwit z oceną 2. sporządź pisemną reklamacje z odniesieniami do ustawy o prawach konsumenta (usluga niezgodna z opisem), jako załącznik daj kopie ustawy 3. jesli pan nie bedzie chciał po dobroci, okaz mu dokument i daj mu znac, ze w razie odrzucenia sprawę kierujesz do uokiku 4.jesli to pana nie przekona, bierzesz od niego pismo z odrzuceniem reklamacji i idziesz z opinia rzeczoznawcy do uokik, gdzie miła pani pomoże ci z wszelkimi formalnościami Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil888 Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 5. pamiętaj ze reklamujący decyduje o sposobie rozpatrzenia reklamacji, wiec naciskaj na zwrot pieniędzy i nie daj się zwieść Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 11 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2016 ....jesli to pana nie przekona, bierzesz od niego pismo z odrzuceniem reklamacji i idziesz z opinia rzeczoznawcy do uokik, gdzie miła pani pomoże ci z wszelkimi formalnościami A jeśli Pan będzie miał cokolwiek oleju w głowie lub kogoś z rodziny obsługującego internet, wyjdziesz szanowny kliencie na ... idiotę ... https://uokik.gov.pl/zbiorowe_interesy_konsumentow.php- UOKiK nie zajmuje się sprawami indywidualnymi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi