Remy Napisano 1 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2016 Czy ta oferta jest dla wszystkich? Już długo choruję na LLD, ale jeszcze trochę przyjdzie mi na niego poczekać. Mi się ten zegarek bardzo podoba i chciałem sobie zamówić. Po wzięciu do ręki wydał mi się jakoś taki "blaszany". Nie wiem czemu tak go odebrałem. W rękach i na ręku miałem kilka zegarków z różnych półek. Może ma być maksymalnie lekki i dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2016 Nie ma takiego budżetu, którego nie powinno się przekroczyć Powiedz ile możesz/chcesz wydać pieniędzy i czy wolisz kwarca czy mechanika. Przepraszam że odpowiedź po tak długim czasie, mam nadzieję że powrót do wątku nie będzie nietaktem. Zdążyłem już trochę poczytać o zegarkach, wiem mniej więcej czego oczekuję. Chodzi o zegarek kwarcowy. Najlepiej żeby udało się poniżej ceny DW, który jest za drogi (660 zł z oficjalnej strony). Myślałem raczej o wydatku 400 zł. Zakładam że dobre zegarki w tej cenie będzie ciężko kupić, stąd zwracam się do ekspertów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sanctim Napisano 10 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 2016 DW nie powinien kosztować więcej niż 100zł. Celuj w Seiko może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yarroo Napisano 12 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2016 co do ceny DW zgoda - coś tańszego Q&Q (Citizen) model Q Q974-151 lub kupić automatic Lorus lub Seiko w cenie do 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Ostatnio rozglądam się po alledrogo za zegarkiem, który byłby dość uniwersalny (zarówno do brązowego paska jak i do czarnego) a jednocześnie elegancki i prosty w swojej formie. http://allegro.pl/rakieta-klasyka-z-zsrr-jak-nowa-nos-okazj-i6260852898.html Co myślicie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Solidny mechanizm, sprzedawca sprawdzony i rzetelny, jak Ci się podoba bierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 lepszy będzie ten - ma co prawda nieoryginalne wskazówki, ale jest znacznie lepiej (ale możesz i polować na takiego 100% oryginał) http://allegro.pl/poljot-de-luxe-stalowy-oryginal-zsrr-mesh-i6260881382.html Raketa bardzo ładna http://allegro.pl/raketa-i6262050497.html albo poszukaj pod hasłem łucz de luxe na allegro - tu masz przegląd jak się prezentują te modele w google (mam na myśli te z okrągłymi kopertami jak np. ten) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 Tylko w przypadku tego poljota stalowego cena może być konkretna a i tarcza idealna nie jest, ale zgadzam się poljot de luxe i łucz "de luxe" to świetny kierunek tylko za trochę większe pieniądze niż pokazana przez kolegę rakieta. Edyt. Ten stalowy poljot ma jeszcze werk od łucza, więc nie wiem czy warto licytowac ten egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 ale z punktu widzenia Marcina, myślę że inny werk nie będzie miał takiego znaczenia (będzie mógł spać z taką świadomością ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 No tak, jestem spaczony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2016 to dla potomnych dodam - jeśli ktoś ma wolne 400zł to warto wziąć tego Jantara. "Polski" zegarek z lat 60tych, w pięknym stanie. Widoczna patyna na tarczy tylko dodaje mu uroku http://allegro.pl/polski-zegarek-jantar-16-rubis-blonie-rzadkosc-i6271459447.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinJarosz Napisano 18 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 18 Czerwiec 2016 Bardzo dziękuję za pomoc panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 mam dylemat przed zakupem oba orient , podobna stylistyka bambino ORIENT FER24005W0 czy Orient Star Classic SEL05004W0 http://www.e-zegarki.info.pl/sklep/produkt/141/orient__bambino__fer24005w0.html http://orientwatchusa.com/el05004w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaryta Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Japoński czy ruski? W przypadku samochodów nie byłoby problemu z wyborem... Szukam zegarka na wyjazdy, na które szkoda mi zabrać Omegi czy Schaffhausena, które noszę na co dzień. Takiego, że jak się rozbije/zginie/ukradną to nie będzie wielkiej straty finansowej i który łatwo można zastąpić takim samym lub podobnym modelem. Warunek - musi być mechaniczny. Zastanawiam się nad jakimś modelem Seiko ale podobają mi się też wskrzeszone sowieckie marki Szturmańskie czy Poljot. Wydaje mi się, że są mniej banalne niż japończyki. Czy taki Poljot Aviator jest wart swojej ceny? W środku siedzi zdaje się szwajcarski mechanizm? Budżet - nie więcej, niż 2 tys zł, chętnie do 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Japoński czy ruski? W przypadku samochodów nie byłoby problemu z wyborem... Szukam zegarka na wyjazdy, na które szkoda mi zabrać Omegi czy Schaffhausena, które noszę na co dzień. Takiego, że jak się rozbije/zginie/ukradną to nie będzie wielkiej straty finansowej i który łatwo można zastąpić takim samym lub podobnym modelem. Warunek - musi być mechaniczny. Zastanawiam się nad jakimś modelem Seiko ale podobają mi się też wskrzeszone sowieckie marki Szturmańskie czy Poljot. Wydaje mi się, że są mniej banalne niż japończyki. Czy taki Poljot Aviator jest wart swojej ceny? W środku siedzi zdaje się szwajcarski mechanizm? Budżet - nie więcej, niż 2 tys zł, chętnie do 1500 zł. Jeśli na co dzień nosisz IWC, to myślę że i możesz kupić zarówno Seiko jak i Aviatora - z obu będziesz zadowolony, mało jest właścicieli którzy psioczą na te marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Subaryta Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Jeśli na co dzień nosisz IWC, to myślę że i możesz kupić zarówno Seiko jak i Aviatora - z obu będziesz zadowolony, mało jest właścicieli którzy psioczą na te marki Schaffhausena Jeszcze z czasów, gdy na tarczy był napis Schaffhausen International Watch Company a nie IWC Schaffhausen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 no to mała różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Ja bym policzył na jakieś 10 000 PLN-ów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 Bierz Stara. Bez porównania ze zwykłym Orientem - wygląda dwukrotnie lepiej Wypukłe szkiełko wygląda rewelacyjnie. 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2016 @Bażant, takimi zdjęciami to każdego 'szrota' byś sprzedał! ...a pasek to...? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 21 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Czerwiec 2016 piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 17 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2016 Kwestia zdjęcia bambino nie jest zły : Ale zalecałbym Orient Star również. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 17 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2016 Z bambino jest jakiś opór u dużej grupy ludzi. Jak znajomi pytają mnie o poradę w tym budżecie, to jak im pokażę ten model to się zachwycają. Jak najpierw podam im nazwę modelu, nikt go nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcous Napisano 20 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Lipiec 2016 podobnie jak kiedyś przypadkowo w sklepie zoologicznym obserwowałem panią, która wprost zachwycała się kolorami, kształtem , sposobem zachowania rybek które koniecznie chciała zakupić po czym dowiedziała się że nazywają się "gupiki" ... i czar prysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz N. Napisano 24 Lipiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2016 Bo to nie fortuna nazwa, szczególnie, że u nas źle się kojarzy. Natomiast zegarek sam w sobie jest genialny. Dodatkowo ma 4 oddaną w formie starego zapisu IIII. Taki smaczek. Generalnie sama marka Orient niestety, też kojarzy się nie najlepiej. Aczkolwiek to chyba jedyna marka, której zegarki można polecać w entry-level. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi