Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. marian o Napisano 9 Styczeń 2018 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2018 26 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruczekmodowy Napisano 19 Styczeń 2018 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2018 Kolejny w kolejce do zamówienia :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rbted Napisano 27 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2018 Witam, czy ktokolwiek potrafi mi przetłumaczyć na język polski słówko domette, co to za rodzaj tkaniny, albo jaki jest jej odpowiednik dostępny w naszym kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 28 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 28 Luty 2018 Nie ma polskiego odpowiednika, niektórzy krawcy mówią na to "kocyk". To coś podobnego do bawełnianej flaneli tylko bardziej misiowate. Ja używam jako zamiennika właśnie bawełnianej flaneli i to nie zawsze. W cienkich marynarkach daję tylko płótno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. marian o Napisano 16 Sierpień 2018 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2018 winter is coming... 14 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tarasenko Tailoring Napisano 9 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2018 Śledziłem temat już od jakiegoś czasu i muszę to w końcu napisać. Ogromne gratulacje za zapał i duży postęp. Twoje obecne marynarki w stosunku do pierwszych to naprawdę duży krok do przodu. Jeśli miałbyś jakieś problemy natury technicznej (rozwiązania konstrukcyjne itd.) śmiało pisz priv, jeśli będę mógł to pomogę. 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. marian o Napisano 24 Wrzesień 2018 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2018 @Tarasenko Tailoring Dziękuję. Wsparcie Kolegów z Forum jest dla mnie bardzo ważne - nie tylko z uwagi na moją próżność, czy w chwilach całkowitego zwątpienia (zwykle na etapie wszycia rękawów), ale przede wszystkim gdy szukam odpowiedzi na pytania zaczynające się na "jak?". Marynarka gotowa - gdy wyglądam za okno to myślę, że w samą porę. Więcej ujęć i detali, wkrótce. 20 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 24 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2018 Super! Ja bym chyba wolał trochę mniej wytaliowaną, ale to kwestia osobistych preferencji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 24 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2018 Kolejny świetny projekt, tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zw1920 Napisano 24 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2018 Gratulacje 👍 Podtrzymuję propozycję: jakbyś zdecydował się wypróbować swoje doświadczenie na kimś innym, to służę swoją osobą😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmichal Napisano 24 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2018 Marynarka ładna, ale jak dla mnie klapy są trochę za szerokie i przykrywają za bardzo brutaszę przez co ciężko będzie zaznaczyć poszetkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. marian o Napisano 30 Wrzesień 2018 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2018 Kilka dodatkowych zdjęć. W pierwszej kolejności szczególne podziękowania dla @Ernestson, który jakiś czas temu zasugerował przesunięcie neck point, co pozwoliło „wyprostować” linię załamania klapy w okolicy kozerki (i uniknąć „wybrzuszeń” z poprzednich prób). @Zajac Poziomka - marynarka taliowana, ale poprzednie zdjęcie było trochę mylące – chyba przez ułożenie rąk. W każdym razie lekko poluzowałem (dosłownie 1 cm). @pmichal - klapy faktycznie szerokie – podobają mi się, ale na lżejszych materiałach będę celować z "odrobinę" węższe. Poza tym: po raz pierwszy użyłem włosianki (na odcinku piersiowym, łącznie z ramionami) i chyba zaczynam rozumieć dlaczego jest tak ceniona (plastyczność i sprężystość są niesamowite) Ramiona, poza konstrukcją z płótna, włosianki i domette nie mają żadnego wypełnienia. 11 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 30 Wrzesień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2018 @marian o Mistrzu, oj nosiłbym taką z ogromną chęcią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eduardo Napisano 1 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2018 Nie wiem czy przyzwyczaiłbym się do tak krótkich rękawów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian o Napisano 3 Październik 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 (edytowane) Spodnie (damskie). Edytowane 3 Październik 2018 przez marian o 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian o Napisano 3 Październik 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 Właśnie miałem się pytać czy to Twoje spodnie, bo krój jakiś damski... ale jak dla żony to wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Midlife-Crisis Napisano 3 Październik 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 2 godziny temu, marian o napisał: @Midlife-Crisis eee aaa to może mała edycja, bo to dla Żony uszyłem Przepraszam! W smartfonie małe zdjęcia, to podpadły mi tylko buty. Na ekranie laptopa ewidentnie sylwetka damska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian o Napisano 3 Październik 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2018 @Midlife-Crisis Luzik w każdym razie edytowałem opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. marian o Napisano 3 Listopad 2018 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2018 Spodnie (męskie). 6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 3 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2018 A skąd Ty taki fajny materiał wytrzasnąłeś? (to jeans - wydaje się dość lekki?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian o Napisano 3 Listopad 2018 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2018 @Koval aaa stąd - w całkiem dobrej cenie - https://www.supertkaniny.pl/pl/p/Tkanina-Cotton-Jeans-jasny-GRANAT/13547 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. marian o Napisano 28 Sierpień 2019 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2019 Donegal. 14 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. marian o Napisano 16 Wrzesień 2019 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2019 Gotowa. 23 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi