Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Mi np. się zaczęły podobać krótsze nogawki po paru postach i stylizacjach MT :) Co innego, że żona się ze mnie za każdym razem śmieje, że mam za krótkie spodnie :) Ale jak ja jej ostatnio zwróciłem taką uwagę, to miała zagwozdkę na pół dnia :)

Spowodowaliście, że okolice Zapiecka na Mokotowskiej wyglądają na Neapol:)

Akurat Mokotowska od tak od budynku WP UW, aż do zbiegu Kruczej i Pięknej ma sporo uroku i nie musi udawać Neapolu.

Jeśli szkiełka to Canon, to zakładam, że EF 50 1.4 , albo EF 50 1.2 L. Używam obu i "plastykę" oba mają. Wg moich obserwacji i pomiarów na Optyczne.pl mydlą na brzegach, oraz winietują, że aż miło :-)

Pomijam aspekt techniczny zdjęć (zupełnie prawidłowy zresztą), podoba mi się kadrowanie. Kolory wyglądają jak leciutko przesycone, ale widać, ze było piękne słońce, więc rzeczywiście sceneria mogła tak wyglądać.

Mi bardzo podoba sie styl noszenia spodni i nie tylko przez http://www.thestyleblogger.com

Świetny link, właśnie o coś takiego mi chodziło. Powoli sam zmierzam ku wybieraniu spodni właśnie tej długości.

Ja obserwuje jego stylizacje juz jakiś czas, moim zdaniem koleś jest niesamowity. Jest to kierunek w którym ja zmierzam, styl pełen luzu i elegancji. Pasuje to tez do mnie z powodu mojej pracy gdzie nie jestem w stanie nosić garnituru i koszuli z mankietami (czyli klasyki).

marynarka: Zaremba Kamiński

koszula: McNeal

spodnie: Kazimierz Mystkowski

buty: C&J

Generalnie jestem fanem Twoich zestawow, ale tutaj tez wolalbym koszule w spodniach i jakis fajny nieformalny pasek.

W ogole na zdjeciach spodnie wydaja mi sie bardziej kremowe podchodzace pod kogel mogel a na gifie mocno zolte?!?!

To w koncu jakie sa? :)

A co myslicie o takim samym zestawie z zoltymi spodniami?

Manszety swietne i poszetka tez!

Wszystko dość mocno wymięte po całym dniu i na dodatek trochę krzywo ale tak rzadko w ogóle jest okazja do zdjęcia, że niech stracę 8-)

Marynarka przykrotka, poszetka do spodni? Hmmm mozna wszystko, ale ja tam lubie kiedy poszetka ozywia zestaw.

Cudoooooooooowne buty, napisz cos o nich albo jesli mozesz podeslij linka jesli gdzies juz o nich bylo! No i spodnie ciekawe!

Generalnie jestem fanem Twoich zestawow, ale tutaj tez wolalbym koszule w spodniach i jakis fajny nieformalny pasek.

W ogole na zdjeciach spodnie wydaja mi sie bardziej kremowe podchodzace pod kogel mogel a na gifie mocno zolte?!?!

To jest żółty, ale ciepły (bananowy właśnie). Na gifie jakość poszła w dół i kolory wylądają źle. Zdjęcia są miarodajne.

To teraz ja. Donegal tweed w pełnej krasie.

Swietny tweed. Dobrze dobrany punkt srodkowy. Ciekawe guziki. Diagonalne kieszenie fajnie deformalizuja. Ladny zestaw. Mankiety moim zdaniem wygladaja jednak dosc ciezko i usztywniaja troche konce rekawow.

BTW & IMHO jako refleksje dot. jednej z dyskusji na Twoim blogu (nie jako uszczypliwosc) dodam, ze ta marynarka bardzo dosadnie i wyraznie mowi "jestem bespoke".

To jest żółty, ale ciepły (bananowy właśnie). Na gifie jakość poszła w dół i kolory wylądają źle. Zdjęcia są miarodajne.

Haha bananowe ---> to jest slowo, ktorego mi zabraklo :) Zestawienie kolorystyczne bardzo mi sie podoba! Zdeformalizowanie marynarki tez.

Nagle poczulem ochote zobaczenia kogos w takich mocno zoltych i jeszcze krotszych spodniach, granatowej marynarce, jasnej koszuli, czerwonej poszetce i (uwaga, uwaga) boat shoes + zero skarpet :)

Marynarka przykrotka, poszetka do spodni? Hmmm mozna wszystko, ale ja tam lubie kiedy poszetka ozywia zestaw.

Marynarka rzeczywiście jest za krótka jednak to kwestia 1 cm, a na zdjęciu ta niedoskonałość jest spotęgowana przez bardzo niskie ustawienie fotografującego. Z drugiej strony to tylko odd jacket ... 8-) Jeżeli chodzi o poszetkę to jest ona dokładnie z tego samego materialu co spodnie - bardzo lekka wełna HS 160s.

Cudoooooooooowne buty, napisz cos o nich albo jesli mozesz podeslij linka jesli gdzies juz o nich bylo! No i spodnie ciekawe!

Buty to pozytywnie oceniane na forum Cheaney.

To teraz ja. Donegal tweed w pełnej krasie.

Swietny tweed. Dobrze dobrany punkt srodkowy. Ciekawe guziki. Diagonalne kieszenie fajnie deformalizuja. Ladny zestaw. Mankiety moim zdaniem wygladaja jednak dosc ciezko i usztywniaja troche konce rekawow.

BTW & IMHO jako refleksje dot. jednej z dyskusji na Twoim blogu (nie jako uszczypliwosc) dodam, ze ta marynarka bardzo dosadnie i wyraznie mowi "jestem bespoke".

Cóż trudno, żebym obstalowywał marynarkę jak z wieszaka. O to chodzi w bespoke, żeby móc realizować swoje stylistyczne fantazje. Gdyby te mankiety zrobił na 5 cm tak jak chciałem, a nie na 8cm wyglądałoby to o niebo lepiej. Dobrze że to tweed i na ciężkim materiale jest ok. Dla mnie bespoke to nie jest konieczność, a raczej zabawa stylem i konwencją niedostępna w rtw:)

@Zaki

Bardzo fajna ta marynarka. Fakt, że od razu widać, że to bespoke, ale to akurat żadna wada. Na zdjęciu wydaje sie jednak nieco zbyt szeroka w barkach. Czyżbyś schudł od czasu przymiarki, czy może tak się ułożyła do zdjęcia?

@Zaki

Bardzo fajna ta marynarka. Fakt, że od razu widać, że to bespoke, ale to akurat żadna wada. Na zdjęciu wydaje sie jednak nieco zbyt szeroka w barkach. Czyżbyś schudł od czasu przymiarki, czy może tak się ułożyła do zdjęcia?

Krawiec starej daty zrobił ją zbyt obszerną w klatce, bo kiedyś się tak robiło. Swobodnie mogę tam wielki notes wsadzić. Chyba nie mam wyjścia, ale muszę zapisać się na siłownię, może jakiś challenge na pompki, bo nie wiem czy marynarkę można poprawić. Mam motywację :)

Łukasz_ - To jest szalik jedwabny, zawiązany jak szalik

@Zaki

Krawiec starej daty zrobił ją zbyt obszerną, bo kiedyś się tak robiło. Swobodnie mogę tam wielki notes wsadzić. Chyba nie mam wyjścia, ale muszę zapisać się na siłownię, może jakiś challenge na pompki, bo nie wiem czy marynarkę można poprawić. Mam motywację :)

Zapytaj krawca. Wszycie rękawa to ciężkie miejsce, ale może zebranie marynarki na szwie na plecach coś poradzi?

@Zaki

Krawiec starej daty zrobił ją zbyt obszerną, bo kiedyś się tak robiło. Swobodnie mogę tam wielki notes wsadzić. Chyba nie mam wyjścia, ale muszę zapisać się na siłownię, może jakiś challenge na pompki, bo nie wiem czy marynarkę można poprawić. Mam motywację :)

Zapytaj krawca. Wszycie rękawa to ciężkie miejsce, ale może zebranie marynarki na szwie na plecach coś poradzi?

Krawiec jest przekonany, że marynarka leży idealnie i to są moje fanaberie :(