Luciano Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 U kruszewskiego szycie kosztuje 200 zł. U Mystkowskiego już 400. Materiał (bawełna Draper's) to koszt około 200 zł. Materiał można zakupić u nich czy tylko usługę szycia. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Mi np. się zaczęły podobać krótsze nogawki po paru postach i stylizacjach MT Co innego, że żona się ze mnie za każdym razem śmieje, że mam za krótkie spodnie Ale jak ja jej ostatnio zwróciłem taką uwagę, to miała zagwozdkę na pół dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 U kruszewskiego szycie kosztuje 200 zł. U Mystkowskiego już 400. Materiał (bawełna Draper's) to koszt około 200 zł. Materiał można zakupić u nich czy tylko usługę szycia. ? Mają nawet swoje wątki na forum: viewtopic.php?f=2&t=273 viewtopic.php?f=2&t=209&hilit=mystkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luciano Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Mi bardzo podoba sie styl noszenia spodni i nie tylko przez www.thestyleblogger.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb_1 Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Spowodowaliście, że okolice Zapiecka na Mokotowskiej wyglądają na Neapol:) Akurat Mokotowska od tak od budynku WP UW, aż do zbiegu Kruczej i Pięknej ma sporo uroku i nie musi udawać Neapolu. Jeśli szkiełka to Canon, to zakładam, że EF 50 1.4 , albo EF 50 1.2 L. Używam obu i "plastykę" oba mają. Wg moich obserwacji i pomiarów na Optyczne.pl mydlą na brzegach, oraz winietują, że aż miło Pomijam aspekt techniczny zdjęć (zupełnie prawidłowy zresztą), podoba mi się kadrowanie. Kolory wyglądają jak leciutko przesycone, ale widać, ze było piękne słońce, więc rzeczywiście sceneria mogła tak wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Mi bardzo podoba sie styl noszenia spodni i nie tylko przez http://www.thestyleblogger.com Świetny link, właśnie o coś takiego mi chodziło. Powoli sam zmierzam ku wybieraniu spodni właśnie tej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luciano Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Mi bardzo podoba sie styl noszenia spodni i nie tylko przez http://www.thestyleblogger.com Świetny link, właśnie o coś takiego mi chodziło. Powoli sam zmierzam ku wybieraniu spodni właśnie tej długości. Ja obserwuje jego stylizacje juz jakiś czas, moim zdaniem koleś jest niesamowity. Jest to kierunek w którym ja zmierzam, styl pełen luzu i elegancji. Pasuje to tez do mnie z powodu mojej pracy gdzie nie jestem w stanie nosić garnituru i koszuli z mankietami (czyli klasyki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 To teraz ja. Donegal tweed w pełnej krasie. Więcej na blogu http://www.szarmant.pl/donegal-tweed-nieformalna-elegancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Wszystko dość mocno wymięte po całym dniu i na dodatek trochę krzywo ale tak rzadko w ogóle jest okazja do zdjęcia, że niech stracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 marynarka: Zaremba Kamiński koszula: McNeal spodnie: Kazimierz Mystkowski buty: C&J Generalnie jestem fanem Twoich zestawow, ale tutaj tez wolalbym koszule w spodniach i jakis fajny nieformalny pasek. W ogole na zdjeciach spodnie wydaja mi sie bardziej kremowe podchodzace pod kogel mogel a na gifie mocno zolte?!?! To w koncu jakie sa? A co myslicie o takim samym zestawie z zoltymi spodniami? Manszety swietne i poszetka tez! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Wszystko dość mocno wymięte po całym dniu i na dodatek trochę krzywo ale tak rzadko w ogóle jest okazja do zdjęcia, że niech stracę Marynarka przykrotka, poszetka do spodni? Hmmm mozna wszystko, ale ja tam lubie kiedy poszetka ozywia zestaw. Cudoooooooooowne buty, napisz cos o nich albo jesli mozesz podeslij linka jesli gdzies juz o nich bylo! No i spodnie ciekawe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 marynarka: Zaremba Kamiński koszula: McNeal spodnie: Kazimierz Mystkowski buty: C&J Generalnie jestem fanem Twoich zestawow, ale tutaj tez wolalbym koszule w spodniach i jakis fajny nieformalny pasek. W ogole na zdjeciach spodnie wydaja mi sie bardziej kremowe podchodzace pod kogel mogel a na gifie mocno zolte?!?! To w koncu jakie sa? A co myslicie o takim samym zestawie z zoltymi spodniami? Manszety swietne i poszetka tez! To jest żółty, ale ciepły (bananowy właśnie). Na gifie jakość poszła w dół i kolory wylądają źle. Zdjęcia są miarodajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 To teraz ja. Donegal tweed w pełnej krasie. Swietny tweed. Dobrze dobrany punkt srodkowy. Ciekawe guziki. Diagonalne kieszenie fajnie deformalizuja. Ladny zestaw. Mankiety moim zdaniem wygladaja jednak dosc ciezko i usztywniaja troche konce rekawow. BTW & IMHO jako refleksje dot. jednej z dyskusji na Twoim blogu (nie jako uszczypliwosc) dodam, ze ta marynarka bardzo dosadnie i wyraznie mowi "jestem bespoke". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 marynarka: Zaremba Kamiński koszula: McNeal spodnie: Kazimierz Mystkowski buty: C&J Generalnie jestem fanem Twoich zestawow, ale tutaj tez wolalbym koszule w spodniach i jakis fajny nieformalny pasek. W ogole na zdjeciach spodnie wydaja mi sie bardziej kremowe podchodzace pod kogel mogel a na gifie mocno zolte?!?! To w koncu jakie sa? A co myslicie o takim samym zestawie z zoltymi spodniami? Manszety swietne i poszetka tez! To jest żółty, ale ciepły (bananowy właśnie). Na gifie jakość poszła w dół i kolory wylądają źle. Zdjęcia są miarodajne. Haha bananowe ---> to jest slowo, ktorego mi zabraklo Zestawienie kolorystyczne bardzo mi sie podoba! Zdeformalizowanie marynarki tez. Nagle poczulem ochote zobaczenia kogos w takich mocno zoltych i jeszcze krotszych spodniach, granatowej marynarce, jasnej koszuli, czerwonej poszetce i (uwaga, uwaga) boat shoes + zero skarpet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Marynarka przykrotka, poszetka do spodni? Hmmm mozna wszystko, ale ja tam lubie kiedy poszetka ozywia zestaw.Marynarka rzeczywiście jest za krótka jednak to kwestia 1 cm, a na zdjęciu ta niedoskonałość jest spotęgowana przez bardzo niskie ustawienie fotografującego. Z drugiej strony to tylko odd jacket ... Jeżeli chodzi o poszetkę to jest ona dokładnie z tego samego materialu co spodnie - bardzo lekka wełna HS 160s. Cudoooooooooowne buty, napisz cos o nich albo jesli mozesz podeslij linka jesli gdzies juz o nich bylo! No i spodnie ciekawe!Buty to pozytywnie oceniane na forum Cheaney. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 To teraz ja. Donegal tweed w pełnej krasie. Więcej na blogu Można prosić o zdjęcia butów? Z tej perspektywy wyglądają b. ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 To teraz ja. Donegal tweed w pełnej krasie. Więcej na blogu Można prosić o zdjęcia butów? Z tej perspektywy wyglądają b. ładnie Mam tylko jedno z innej sesji. Jeszcze przed pastowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 p_b, ogolnie swietny zestaw, ale mam wrazenie, ze zestawienie poszetka-spodnie troche psuje kompozycje. chyba lepiej zostawic gora sobie, dol sobie. co do marynarki, nie wydaje mi sie, zeby byla za krotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 To teraz ja. Donegal tweed w pełnej krasie. Swietny tweed. Dobrze dobrany punkt srodkowy. Ciekawe guziki. Diagonalne kieszenie fajnie deformalizuja. Ladny zestaw. Mankiety moim zdaniem wygladaja jednak dosc ciezko i usztywniaja troche konce rekawow. BTW & IMHO jako refleksje dot. jednej z dyskusji na Twoim blogu (nie jako uszczypliwosc) dodam, ze ta marynarka bardzo dosadnie i wyraznie mowi "jestem bespoke". Cóż trudno, żebym obstalowywał marynarkę jak z wieszaka. O to chodzi w bespoke, żeby móc realizować swoje stylistyczne fantazje. Gdyby te mankiety zrobił na 5 cm tak jak chciałem, a nie na 8cm wyglądałoby to o niebo lepiej. Dobrze że to tweed i na ciężkim materiale jest ok. Dla mnie bespoke to nie jest konieczność, a raczej zabawa stylem i konwencją niedostępna w rtw:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb_1 Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 @Zaki Bardzo fajna ta marynarka. Fakt, że od razu widać, że to bespoke, ale to akurat żadna wada. Na zdjęciu wydaje sie jednak nieco zbyt szeroka w barkach. Czyżbyś schudł od czasu przymiarki, czy może tak się ułożyła do zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Zaki - jakoś dziwnie ten fular zawiązany. Możesz pokazać jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 @Zaki Bardzo fajna ta marynarka. Fakt, że od razu widać, że to bespoke, ale to akurat żadna wada. Na zdjęciu wydaje sie jednak nieco zbyt szeroka w barkach. Czyżbyś schudł od czasu przymiarki, czy może tak się ułożyła do zdjęcia? Krawiec starej daty zrobił ją zbyt obszerną w klatce, bo kiedyś się tak robiło. Swobodnie mogę tam wielki notes wsadzić. Chyba nie mam wyjścia, ale muszę zapisać się na siłownię, może jakiś challenge na pompki, bo nie wiem czy marynarkę można poprawić. Mam motywację Łukasz_ - To jest szalik jedwabny, zawiązany jak szalik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 @Zaki Bardzo fajna ta marynarka. Fakt, że od razu widać, że to bespoke, ale to akurat żadna wada. Na zdjęciu wydaje sie jednak nieco zbyt szeroka w barkach. Czyżbyś schudł od czasu przymiarki, czy może tak się ułożyła do zdjęcia? Krawiec starej daty zrobił ją zbyt obszerną, bo kiedyś się tak robiło. Swobodnie mogę tam wielki notes wsadzić. Chyba nie mam wyjścia, ale muszę zapisać się na siłownię, może jakiś challenge na pompki, bo nie wiem czy marynarkę można poprawić. Mam motywację Łukasz_ - To jest szalik jedwabny, zawiązany jak szalik Zapytaj krawca. Wszycie rękawa to ciężkie miejsce, ale może zebranie marynarki na szwie na plecach coś poradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 @Zaki Bardzo fajna ta marynarka. Fakt, że od razu widać, że to bespoke, ale to akurat żadna wada. Na zdjęciu wydaje sie jednak nieco zbyt szeroka w barkach. Czyżbyś schudł od czasu przymiarki, czy może tak się ułożyła do zdjęcia? Krawiec starej daty zrobił ją zbyt obszerną, bo kiedyś się tak robiło. Swobodnie mogę tam wielki notes wsadzić. Chyba nie mam wyjścia, ale muszę zapisać się na siłownię, może jakiś challenge na pompki, bo nie wiem czy marynarkę można poprawić. Mam motywację Łukasz_ - To jest szalik jedwabny, zawiązany jak szalik Zapytaj krawca. Wszycie rękawa to ciężkie miejsce, ale może zebranie marynarki na szwie na plecach coś poradzi? Krawiec jest przekonany, że marynarka leży idealnie i to są moje fanaberie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Krawiec jest przekonany, że marynarka leży idealnie i to są moje fanaberie To się nazywa styl drapowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi