proceleusmatyk Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Zabij mnie, ale nie wiem... Rok temu, gdy ją kupiłem, odprułem metkę, a po dotyku nie potrafię rozpoznać - dyletant ze mnie kompletny... Może ktoś po zdjęciach pozna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Zabij mnie, ale nie wiem... Rok temu, gdy ją kupiłem, odprułem metkę, a po dotyku nie potrafię rozpoznać - dyletant ze mnie kompletny... Może ktoś po zdjęciach pozna?Nie zabiję Cię, ale zgodnie z forumowym regulaminem jeżeli ktoś nie wie z jakiego materiału jest wykonana marynarka, którą użytkuje to ban jest niemal pewny. A tak poważnie to może być wszystko choć znając ofertę Zary to zapewne wełna + poliamid. Przynajmniej ze zdjęcia wynika, że tkanina jest za cienka aby była to marynarka bawełniana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 @4inHand Było dziś zimno, a po południo wiało i trochę padało, ale nie było bardzo zimno, więc nie brałem płaszcza. Rękawiczki się więc przydały. Ciekawiło mnie również, jak się będę czuł w marynarce i rękawiczkach, ale bez płaszcza - nigdy tak wcześniej nie chodziłem. Mi sie troche gna po claym dniu, bo mam duze ramiona, ktore traktuja miejsce zdjecia jak imadlo. To moze byc tez wina "pamietliwego" materialu niskiej jakosci, albo podszewki, ktore nie jest odpowiednio sliska. Wydaje mi sie jednak, ze w tym wypadku jest to cena jaka placi sie z waskie rekawy w marynarkach, ktore nie sa z (dobrej) welny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Prawdę powiedziawszy chodziło o ten efekt wystającej drugiej pętelki, ale widzę, że nie spotkał się z aprobatą Krawat nie robi się wtedy za krótki, sięga końcem do sprzączki paska. Po prostu przed wiązaniem ustawiam dłuższy koniec krawata nieco dłuższy niż zwykle (u mnie działa zasada, że przy przewieszeniu krawata przez szyję dłuższy koniec nominalnie powinien sięgać do kolana). Mam 172 cm wzrostu, nogi mam krótkie, tułów proporcjonalnie większy. Na zdjęciach może tego nie widać, bo telefon z aparatem przeważnie ustawiam nisko (nie mam na razie zbytnio innej możliwości robienia zdjęć). No i chudzina ze mnie (60kg), choć umięśniona i zbita. Marynarki najlepiej pasują na mnie 44 taliowane, ale rzadko trafia się taki rozmiar - zresztą z proporcjami różnie bywa. Ta na zdjęciu to 46, a rękawy ma lekko przykrótkie (a propos, jak nazwiecie wzór tej mojej marynarki?). @4inHand Było dziś zimno, a po południo wiało i trochę padało, ale nie było bardzo zimno, więc nie brałem płaszcza. Rękawiczki się więc przydały. Ciekawiło mnie również, jak się będę czuł w marynarce i rękawiczkach, ale bez płaszcza - nigdy tak wcześniej nie chodziłem. I jeszcze jedno pytanie (nie tylko do Ciebie) - w niektórych marynarkach strasznie gną mi się rękawy w zgięciach. Czy to właśnie może być wina wąskich rękawów? PS Ten pan ze style forum (nick Phat Guido) potrafi się bawić nie tylko poszetkami. Zerknijcie tylko na te jego czekoladowe monki http://www.styleforum.net/showthread.ph ... 55&page=99 A propos, polecam ten wątek - ja go śledzę na bieżąco. Dla ambitnych można przeczytać cały - to raptem 200 stron C&J Lowndes najprawdopodobniej ... dosc "rozreklamowane" na SF i AAAC ... chyba - przede wszystkim - ze wzgledu na ich smukle kopyto 348. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 To prawda, mi się w nich podoba jedynie kolor. #4inHand Ja bym to jednak w przypadku kolegi proceleusmatyka zrzucał na karb jakości materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Niech nikt nie odbiera tego osobiście ale odnoszę wrażenie, że najwięcej mają do powiedzenia (szczególnie negatywnie) koledzy, którzy a) nigdy się nie pokazali, pokazali coś koszmarnego, smutne to Chwała tym którzy mimo tego cały czas są odważni aby się pokazać. To argument ad personam, wstydź się koźle ! Nie trzeba być wielkim malarzem, by być krytykiem sztuki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 To prawda, mi się w nich podoba jedynie kolor. #4inHand Ja bym to jednak w przypadku kolegi proceleusmatyka zrzucał na karb jakości materiału. Zgadzam sie. IMO waskie rekaway mocno sie zaginaja, a material bardzo to pamieta i sie podciaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Wczoraj brałem udział w kręceniu filmu (rosyjska produkcja a jak ) i powiem wam, że coś takiego to po prostu uczta dla oka. Wszyscy poprzebierani w stroje z epoki tzn. z okresu wojennego. To co mi się najbardziej podobało to to, że kiedy siedzieliśmy w kawiarni kobiety siedziały w garsonkach a mężczyźni w marynarkach albo kamizelkach. Takie widoki to naprawdę coś wyjątkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Wczoraj brałem udział w kręceniu filmu (rosyjska produkcja a jak ) i powiem wam, że coś takiego to po prostu uczta dla oka. Wszyscy poprzebierani w stroje z epoki tzn. z okresu wojennego. To co mi się najbardziej podobało to to, że kiedy siedzieliśmy w kawiarni kobiety siedziały w garsonkach a mężczyźni w marynarkach albo kamizelkach. Takie widoki to naprawdę coś wyjątkowego. Wypadałoby wkleic chociaz zdjecie z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Spokojnie. Ja nie miałem aparatu przy sobie a telefon nie ma takiej funkcji. Ale jeśli znajoma wyśle mi jakieś fotki od razu wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 taka piękna niedziela, a w wątku posucha. U mnie dzisiaj "wsi spokojna...", leniwe wczesne popołudnie. Niestety na fotkach sylwetki deseń marynarki źle wychodzi, zaczynam od zbliżeń Aha,dossier: Marynarka- Jos A Bank, pół na pół wełna z jedwabiem Koszula - Kastor Spodnie - Reserved Buty -Sebago Poszetka- jedwabny ręcznie obszyty noname Zegarek -Eterna Kontiki Four Hands Okulary - Ray Ban Wayfarer popularna ostatnio informacja,czyli cena zestawu - ok. 700 pln (serio!!1) bez zegarka, z zegarkiem kilkakrotnie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 taka piękna niedziela, a w wątku posucha. U mnie dzisiaj "wsi spokojna...", leniwe wczesne popołudnie. Niestety na fotkach sylwetki deseń marynarki źle wychodzi, zaczynam od zbliżeń Aha,dossier: Marynarka- Jos A Bank, pół na pół wełna z jedwabiem Koszula - Kastor Spodnie - Reserved Buty -Sebago Poszetka- jedwabny ręcznie obszyty noname Zegarek -Eterna Kontiki Four Hands Okulary - Ray Ban Wayfarer popularna ostatnio informacja,czyli cena zestawu - ok. 700 pln (serio!!1) bez zegarka, z zegarkiem kilkakrotnie więcej [/url] Fenomenalna marynarka (po prostu takiej szukam) Napiszesz cos wiecej? Kupiłeś na ich stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 na ebayu, nowa za 188 złotych z wysyłką (nawet wieszak był). Napisz jaki nosisz rozmiar, w moim (40R, zwykle pasuje idealnie, najwyżej daję do lekkich przeróbek) jest jeszcze na zatoce prawie taka sama Nautica w analogicznej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Super zestaw i faktura marynarki urzekajaca. Lubie Sebago - szkoda ze nie widac lepiej. Guzik od marynarki wolalbym nizej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 na ebayu, nowa za 188 złotych z wysyłką (nawet wieszak był). Napisz jaki nosisz rozmiar, w moim (40R, zwykle pasuje idealnie, najwyżej daję do lekkich przeróbek) jest jeszcze na zatoce prawie taka sama Nautica w analogicznej cenie Europejska 50 lub 52 EDIT: Jesli mozesz to podeslij link'a, bo chyba jestem slepy, albo szukam na innym ebay Chyba, ze mowimy o tej http://cgi.ebay.com/Superb-Nautica-men- ... 3f0938ff8c. Jest ok, ale chciałbym 2 guziki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 oto rzeczona Nautica: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 3240wt_934 jak nosisz 50/52, to powinna być dobra 4inHand buty są na drugiej fotce (z czterech), nie wiem, czy Ci się wczytała, bo u mnie jako ostatnia wchodzi. Co do guzika marynarki w pełni się zgadzam, ale cóż - RTW - mógłbym kupić 40L zamiast 40R, ale wtedy marynarka byłaby za długa, rękawy też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 oto rzeczona Nautica: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 3240wt_934 jak nosisz 50/52, to powinna być dobra 4inHand buty są na drugiej fotce (z czterech), nie wiem, czy Ci się wczytała, bo u mnie jako ostatnia wchodzi. Co do guzika marynarki w pełni się zgadzam, ale cóż - RTW - mógłbym kupić 40L zamiast 40R, ale wtedy marynarka byłaby za długa, rękawy też Hm, ale ona nie jest w niczym podobna do Twojej Edit: Juz wiem o czym mowisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 taka piękna niedziela, a w wątku posucha. U mnie dzisiaj "wsi spokojna...", leniwe wczesne popołudnie. Niestety na fotkach sylwetki deseń marynarki źle wychodzi, zaczynam od zbliżeń Aha,dossier: Marynarka- Jos A Bank, pół na pół wełna z jedwabiem Koszula - Kastor Spodnie - Reserved Buty -Sebago Poszetka- jedwabny ręcznie obszyty noname Zegarek -Eterna Kontiki Four Hands Okulary - Ray Ban Wayfarer popularna ostatnio informacja,czyli cena zestawu - ok. 700 pln (serio!!1) bez zegarka, z zegarkiem kilkakrotnie więcej Super kombinacja. Zmien tylko buty. Boat shoes nie pasuja do "ladowej" marynarki z poszetka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Super kombinacja. Zmien tylko buty. Boat shoes nie pasuja do "ladowej" marynarki z poszetka. Mysle, ze to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Kyle zestaw świetny. Marynarka i buty super. Szukam właśnie takiej marynarki w rozmiarze 54 ale z tym rozmiarem jednak słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Super kombinacja. Zmien tylko buty. Boat shoes nie pasuja do "ladowej" marynarki z poszetka. Mysle, ze to kwestia gustu. W jakims sensie wszystko jest "kwestia gustu" i noszenie butow sportowych do marynarki wiele osob (zwlaszcza w Ameryce) tez akceptuje. Boat shoes "gryza sie" z gora o wiele bardziej formalna. Burty sa ogromnie wazna czescia stroju ... o ile nie najwazniejsza. Ubieranie bardziej formalnych butow do mniej formalnej reszty nie jest - wg mnie - tak razace jak dzialanie odwrotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 To ta góra jest aż tak bardzo formalna wg Ciebie..? Ciekawe rzeczy piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Super kombinacja. Zmien tylko buty. Boat shoes nie pasuja do "ladowej" marynarki z poszetka.Dlaczegóż to?Boat shoes to buty w jakims sensie sportowe ... jak adidasy, nike, asics etc. Gora jest zbyt "formalna" w stosunku do boat shoes. Jedyna - wg mnie - "dopuszczalna" kombinacja boat shoes z marynarka, to: Navy Blue Blazer (Double Breasted), raczej bez poszetki (chociaz ...troche ekstrawagancji jest bardzo zdrowe), biale bawelniane lub lniane spodnie. Klasyka opiera sie na pragmatyzmie. Pragmatyzm odnosi sie do potencjalnego zastosowania czegos w okreslonych warunkach (celowe ukierunkowanie). Teoretyczne "celowe ukierunkowanie" butow jest inne anizeli "celowe ukierunkowanie" reszty odzienia. Do boat shoes - azeby sie to z soba nie "gryzlo", nalezy ubrac cos takiego, co pasowaloby do lodki, jachtu (bynajmniej nie wycieczkowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gargamel Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 Witam, mój pierwszy post na tym forum zdjęcie z dzisiejszego spaceru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 8 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2011 W jakims sensie wszystko jest "kwestia gustu" i noszenie butow sportowych do marynarki wiele osob (zwlaszcza w Ameryce) tez akceptuje. Boat shoes "gryza sie" z gora o wiele bardziej formalna. Burty sa ogromnie wazna czescia stroju ... o ile nie najwazniejsza. Ubieranie bardziej formalnych butow do mniej formalnej reszty nie jest - wg mnie - tak razace jak dzialanie odwrotne.Imho boat shoes z chino i "lużną" weekendową marynarką pasują. Do zestawu z krawatem innym niż knit już nie.A dlaczego do innego krawatu nie pasuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi