bczyn Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 świetny płaszcz choć Immune może mieć trochę racji, iż jest zbyt dopasowany. Co do kołnierza to mnie się bardz podoba. Mam podobny płaszcz i zawsze chcodzę z postawionym kołnierzem chociaż wiem że nie każdemu może sie to podobać ale mnie bardzo i mojej dziewczynie też Ps. można wiedzieć gdzie go zakupiłeś i za ile ? Sam obecnie poszukuje dokładnie takiego płaszczyka Dziękuję wszystkim za cenne uwagi. Co do rozmiaru płaszcza faktycznie jest on dość ciasny, na tyle ciasny, że marynarki już pod niego nie założę. Trochę to przeczy idei dwurzędowego płaszcz, który jak mi się zdaje, powinien być luźny. Mam drugi, jasny trencz, który zaprezentuje przy dogodnej sytuacji, a który jest mniej obcisły. Płaszcz jest z SH, kupiłem go za 4 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Mi sie podoba dopasowanie plaszcza, ale od razu pomyslalem, ze marynarka pod niego nie wejdzie. Mialem podobny probelm z budrysowka, ktora i tak kocham ponad zycie! Bardzo mi sie podoba, ze fular sie nie narzuca i rzeczywiscie wyglada super nawet na mlodym facecie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 coś dziwnego dzieje się ze spodniami. Za szerokie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Płaszcz faktycznie nieco za bardzo dopasowany, ale uwielbiam dwurzędowe - facet wygląda w nich jakoś bardziej dziarsko, "żołniersko", a przy tym - elegancko. Spodnie faktycznie nieco dziwnie pracują. No i - pod ten kolor (u mnie ciemnoszare) wybrałbym buty czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jastrzębiec Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 To było co prawda 2 miesiące temu, ale uznałem, że w tym temacie brakuje wieczorowych kreacji, więc dodaję. To zdjęcie z mojej studniówki Smoking był szyty bespoke ( z kamizelką). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Muszka stała czy wiązana? Wedle mnie wszystko jest idealnie. Wielki + za klapy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jastrzębiec Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Muszki jak dla mnie tylko wiązane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Zapomniałeś wymienić mnie w podziękowaniach. Na tym zdjęciu wyszedłeś bardzo dobrze. Co prawda nieco nie pasuje mi koszula - zmieniłbym ją na taką z odczepianym kołnierzykiem frakowym i sztywnym gorsem albo przyczepionym wykładanym kołnierzem, ale w tym wypadku nie wygląda źle. Również przydałyby się lakierki zamiast zwykłych butów, ale nie jest to bardzo zauważalne. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Poszetka jakoś dziwnie wystaje z brustaszy, czy była sztuczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jastrzębiec Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 No tak. Trzeba nadmienić, że strój ten był drobiazgowo konsultowany z Kilroyem Za co mu serdecznie dziękuję Z Twoimi uwagami oczywiście się zgadzam, koszulę na następny raz kupię inną (choć z wykładanym kołnierzykiem), buty też, aczkolwiek te starałem się wypastować na maksymalny połysk. Poszetka faktycznie dziwnie wyszła na tym zdjęciu, ale jest naturalna, jedwabna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Szyłeś smoking na miarę i włożyłeś do kieszonki kawałek materiału przyszyty maszynowo do kartonowego wykroju? Dzięki za edit. Sądziłem, że pierwsze zdanie oryginalnego posta to odpowiedź na moje pytanie - stąd też zdziwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jastrzębiec Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Jak wyżej napisałem, poszetka jest jedwabna, normalnie składana. Ja raczej nie uznaję niczego sztucznie wiązanego czy układanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 I ja dorzucę swój głos, że fular jest nie tylko dla facetów po 40-tce. Młody wygląda we wszystkim młodo. Ci mężczyźni prezentują się w fularach (czy może chustkach zawiązanych jak fulary) znakomicie: Ja również zakładam chustę w taki sposób, zwłaszcza o tej porze roku (za ciepło na szalik, za chłodno by chodzić rozchełstanym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 jak masz zrobioną koszulę? na cztery zapinki + dwa guziki pod kamizelką na fly-froncie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 14 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Kwiecień 2011 Panie bczyn, nie umie Pan nosić fularu (chyba że nie chciało się Panu wiązać i tak byle jak obwinął się Pan nim na zdjęciu). Powinien być zawiązany dużo wyżej i ściślej otulać szyję. Dobre połączenie kolorystyczne na wiosnę w sam raz. No i te dziwnie układające się spodnie ale to już Pan wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bczyn Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Panie bczyn, nie umie Pan nosić fularu (chyba że nie chciało się Panu wiązać i tak byle jak obwinął się Pan nim na zdjęciu). Powinien być zawiązany dużo wyżej i ściślej otulać szyję. Dobre połączenie kolorystyczne na wiosnę w sam raz. No i te dziwnie układające się spodnie ale to już Pan wie. Czy może Pan zaprezentować zdjęcia na których, fular jest noszony tak, jak Pan uważa za poprawnie? Fular był przeze mnie zawiązany, węzeł jest dość prosty, więc co najwyżej, źle wymodelowałem go pod szyją. Zwroty w stylu: "nie umie Pan nosić; nie chciało się Panu wiązać i tak byle jak obwinął się Pan nim na zdjęciu" - uważam za daleko idącą złośliwość lingwistyczną . Do zdjęć zawsze pozuje ubrany jak najlepiej, inaczej nie miało by, to sensu, bo co z ocen i uwag, jeśli na zdjęciu byłbym ubrany od tak na odczepnego, żeby tylko się pokazać? Jeśli Pan zamieści zdjęcia o które proszę uważnie je prześledzę i wyciągnę wnioski. Dziękuję za uwagi, choć wyrażone zgorzkniałym językiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bczyn Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 To było co prawda 2 miesiące temu, ale uznałem, że w tym temacie brakuje wieczorowych kreacji, więc dodaję. To zdjęcie z mojej studniówki Smoking był szyty bespoke ( z kamizelką). Moja skromna uwaga tyczy się tylko fryzury, czy nie lepiej byłoby, mieć trochę dłuższe włosy, i zaczesać je na bok z przedziałkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Panie bczyn, nie umie Pan nosić fularu (chyba że nie chciało się Panu wiązać i tak byle jak obwinął się Pan nim na zdjęciu). Powinien być zawiązany dużo wyżej i ściślej otulać szyję. Dobre połączenie kolorystyczne na wiosnę w sam raz. No i te dziwnie układające się spodnie ale to już Pan wie. Czy może Pan zaprezentować zdjęcia na których, fular jest noszony tak, jak Pan uważa za poprawnie? Fular był przeze mnie zawiązany, węzeł jest dość prosty, więc co najwyżej, źle wymodelowałem go pod szyją. Zwroty w stylu: "nie umie Pan nosić; nie chciało się Panu wiązać i tak byle jak obwinął się Pan nim na zdjęciu" - uważam za daleko idącą złośliwość lingwistyczną . Do zdjęć zawsze pozuje ubrany jak najlepiej, inaczej nie miało by, to sensu, bo co z ocen i uwag, jeśli na zdjęciu byłbym ubrany od tak na odczepnego, żeby tylko się pokazać? Jeśli Pan zamieści zdjęcia o które proszę uważnie je prześledzę i wyciągnę wnioski. Dziękuję za uwagi, choć wyrażone zgorzkniałym językiem. Koledze zapewne chodzi oto, że fular nie powinien być poniżej linii kołnierzyka, a delikatnie nad nią. Wiązanie bierze się stąd, że w przeszłości ochraniało ciało przed ubraniem zewnętrznym, w tym zbroją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jastrzębiec Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 jak masz zrobioną koszulę? na cztery zapinki + dwa guziki pod kamizelką na fly-froncie? Niestety tak. Choć znacznie bardziej podoba mi się wersja z jedną spinką. Moja skromna uwaga tyczy się tylko fryzury, czy nie lepiej byłoby, mieć trochę dłuższe włosy, i zaczesać je na bok z przedziałkiem? Myślałem o tym, choć nigdy tego nie próbowałem. Moim zdaniem jednak nie pasuje to do mojego fisis i jakoś chyba nie czułbym się dobrze w takiej fryzurze, choć kusi mnie, aby kiedyś spróbować (i pewnie tak się stanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Koledze zapewne chodzi oto, że fular nie powinien być poniżej linii kołnierzyka, a delikatnie nad nią. Wiązanie bierze się stąd, że w przeszłości ochraniało ciało przed ubraniem zewnętrznym, w tym zbroją. A jezeli nie na codzien nosze zbroje i nie widze potrzeby ochraniania ciala przed ubraniem ani ubrania przed cialem? Innymi slowy ... nosze czasem fular, ale straszliwie mnie irytuje, gdy wyglada on (na mnie oczywisci ...gdyz kazdy musi sam wiedziec jak lubi go nosic) jak extra wysoki kolnierz chroniacy "zlamany kark". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Koledze zapewne chodzi oto, że fular nie powinien być poniżej linii kołnierzyka, a delikatnie nad nią. Wiązanie bierze się stąd, że w przeszłości ochraniało ciało przed ubraniem zewnętrznym, w tym zbroją. A jezeli nie na codzien nosze zbroje i nie widze potrzeby ochraniania ciala przed ubraniem ani ubrania przed cialem? Innymi slowy ... nosze czasem fular, ale straszliwie mnie irytuje, gdy wyglada on (na mnie oczywisci ...gdyz kazdy musi sam wiedziec jak lubi go nosic) jak extra wysoki kolnierz chroniacy "zlamany kark". Ja do zbroi zakładam krawat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Koledze zapewne chodzi oto, że fular nie powinien być poniżej linii kołnierzyka, a delikatnie nad nią. Wiązanie bierze się stąd, że w przeszłości ochraniało ciało przed ubraniem zewnętrznym, w tym zbroją. A jezeli nie na codzien nosze zbroje i nie widze potrzeby ochraniania ciala przed ubraniem ani ubrania przed cialem? Innymi slowy ... nosze czasem fular, ale straszliwie mnie irytuje, gdy wyglada on (na mnie oczywisci ...gdyz kazdy musi sam wiedziec jak lubi go nosic) jak extra wysoki kolnierz chroniacy "zlamany kark". Ja do zbroi zakładam krawat W razie potrzeby zawsze mozna go uzyc do srogiego zwiazania przeciwnika badz ograniczenia swobody ruchow porwanych niewiast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 jak masz zrobioną koszulę? na cztery zapinki + dwa guziki pod kamizelką na fly-froncie? Niestety tak. Choć znacznie bardziej podoba mi się wersja z jedną spinką. z jedną spinką, to znaczy jak? bo efektem mojej i krawcowej wspólnej medytacji nad faktem, że koszula ma osiemdziesiąt kilka cm do zapięcia, a zapinki są cztery, jest właśnie taki układ: łamany kołnierzyk {--o--o--o--o--[flyfront]< pod fly-frontem 2 guziki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 Preferowany układ spinek do kołnierzyka frakowego (łamanego, nie wykładanego - przepraszam) jest taki: Wystarczy jedna spinka, ponieważ powinna to by koszula z odczepianym kołnierzykiem i sztywnym gorsem. Bartłomiej w tym wypadku nie przebierał w koszulach, więc tę, którą założył wspaniałomyślnie dopuszczam. Natomiast do koszuli z plisowanym gorsem i wykładanym kołnierzykiem preferowane są dwie spinki. Ogólnie w wypadku spinek do koszul wieczorowych powinno się kierować zasadą: mniej znaczy więcej. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 15 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2011 a czy dopuścisz również układ następujący: kołnierzyk frakowy stały, półsztywny gors (10 zakładek) i zapięcie wspomniane przeze mnie wyżej, mankiet francuski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi