Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

gccg jesteś Szatanem, nie przestrzegasz zasad! Niezapięte mankiety koszuli? Świętokradztwo! Za obszerny płaszcz? To domena czarnoksiężników! W mocy mi nadanej przez Świętą Inkwizycje Męskiej Elegancji wymierzam ci 10 batów, następnym razem będzie stos! :twisted:

Cierpienie po przekroczeniu magicznej a subiektywnej granicy staje sie rozkosza.

Nie wspomne juz o orgiastycznych wrecz stoso-przyjemnosciach. Stos sklada sie z naturalnych skladnikow. Jego konstrukcja i wykonanie jest calkowicie "bespoke". Tlum gapiow pozwala na prezentacje wszystkiego, co aprezentowac sie pragnie. Kat czyni swa powinnosc, co wprowadza element dzentelmenskiej odpowiedzialnosci w spelnianiu obowiazkow. Czynnosc spalania jest mocno zakorzeniona w tradycji. Posiada ona rowniez funkcje symboliczna (dym wskazuje na obecnosc ludzkich osiedli, spolecznosci). Czynnosc spalania na stosie pozwala rowniez na rozwoj gier hazardowych i przyjmowania zakladow odnosnie np. dotyczacych czasu wydawania wrzaskow przez osobe karana oraz wysokosci tonow przez nia wydawanych etc.etc. Jestem zatem calkowicie "za" :D

Witam, wiem, że już wrzucałem ten zestaw, jednakowoż fotki były bardzo kiepskiej jakości, teraz miałem dostęp do aparatu, więc postanowiłem zrobić coś lepszej jakości i wrzucić ponownie do oceny... Z góry dziękuję za komentarze. Pozdrawiam Misza.

http://img16.imageshack.us/i/misza1.jpg/

http://img685.imageshack.us/i/misza2.jpg/

Witam, wiem, że już wrzucałem ten zestaw, jednakowoż fotki były bardzo kiepskiej jakości, teraz miałem dostęp do aparatu, więc postanowiłem zrobić coś lepszej jakości i wrzucić ponownie do oceny... Z góry dziękuję za komentarze. Pozdrawiam Misza.

http://img16.imageshack.us/i/misza1.jpg/

http://img685.imageshack.us/i/misza2.jpg/

Patrzac na zdjecia odnosze wrazenie, ze wiele rzeczy, ktore masz na sobie stoi do siebie w opozycji (aby uniknac slowa "grzyza sie").

1. Powyzej pasa przyszla wiosna, zas ponizej panuje wciaz zima. Materialy koszuli i marynarki sa lekkie, spodni zas bardziej ciezkie - tak to przynajmniej na zdjeciu wyglada

2. Poprzez "kolorowosc" paskow na koszulci odnosi sie wrazenie ze uzywasz ogromnej ilosci kolorow.

3. I nie byloby moze w tym nic zlego, gdyby owe kolory byly rownie "zywe". Nasycenie barw koszuli jest kontrastowe, zywe, soczyste, podczas gdy marynarka i spodnie sa szare, lekko zamglone a barwy ich sa mgliste i "przelamane"

4. Zakladajac spodnie w kolorze bieli wystepujacej na koszuli (sniezno biale a nie lekko kremowe badz szarawe)bedziesz

wygladal o wiele lepiej

5 Ze wzgledu na strukture paskow na koszuli (ich odleglosc od siebie) koszula jest bardzo casual. Pasuje w upalne dni do bialych spoodni wzglednie do bialych krotkich spodni (zadne przygaszone beze) ... nie bardzo zas do marynatki o ile nie jest ona snieznobiala

Zdjęcie dość niewyraźne:

- nie widać wzoru marynarki,

- nie widać pod marynarką masz sweter (bo chyba masz).

Wydaje mi się, że coś jest nie tak z długością marynarki. Moim zdaniem masz bardzo wysoko zapięty guzik marynarki.

Osobiście jestem przeciwny koszuli ze spinkami i dżinsom.

Moim zdaniem odpowiednie spinki i koszula na mankiety dodają trochę takiej wariacji, pokazują indywidualizm osoby. Mówimy tu o odpowiednich spinkach i koszuli tak jak napisałem na początku, bo ubranie typowo białej koszuli na mankiety i dodanie jej bardzo klasycznej spinki "garniturowej" to już może być nie tak.

Sam często wkładam koszule na mankiety ale często dodaje do niej spinki sznurkowe.

Jeżeli już widzimy stylizacje koszula+much do Dżinsów, to spinka nie powinna sprawiać żadnego problemu.

Fajne buty, gdzie kupione i jak marka?

Tez uważam ze marynarka jakoś dziwnie leży, coś z tym guzikiem jest nie tak.

Podoba mi się koszula, lubie takie regularne kratki. Torba też wygląda na ciekawą, choc zdjęcie nie pokazuje jej w całości.

Z marynarką faktycznie jest coś nie tak. Układ guzików (ich wysokosc) sugeruje, że jest to marynarka 3-guzikowa, a w rzeczywistości ma 2 guziki - nie rozumiem. Czy była przerabiana (przesuwanie guzików)?

Wnoszę, że mankiety na spinki? (gdzieś czytałem, że jak spinki, to tylko z krawatem, ale może to staroświeckie..).

tak, koszula na spinki, w osobnym wątku toczy się dyskusja na ten temat. Ja uważam, że jeśli koszula i spinki nie są super formalne to mogą być bez krawata.

Panowie, to nie tak po prostu koszula na spinki śmiesznie (lub dziwnie) wygląda gdy nie mamy nic pod szyją, nawet jak to jest koszula nieformalna. I nie chodzi tu o krawat może być mucha w ostateczności fular.

Wydaje mi się, że coś jest nie tak z długością marynarki. Moim zdaniem masz bardzo wysoko zapięty guzik marynarki.

Dokładnie, jest po prostu za krótka chociaż długość rękawów wydaje się dobra. Górny guzik powinien być na wysokości talii a tobie wchodzi prawie na klatkę piersiową. Tak to widać na zdjęciu.

Dokładnie, jest po prostu za krótka chociaż długość rękawów wydaje się dobra. Górny guzik powinien być na wysokości talii a tobie wchodzi prawie na klatkę piersiową.

Nie wydaje mi się żeby o to chodziło. W marynarkach o typowych proporcjach kieszenie znajdują się ok 8 cm poniżej talii. Gdyby górny guzik miał być na wysokości talii to byłby jakieś 3-4 cm nad miejscem w którym jest teraz dolny guzik a faktycznie jest w miejscu w którym byłby najwyższy guzik w marynarce zapinanej na 3. To raczej kwestia dziwnego kroju marynarki (moim zdaniem raczej nieudanego) niż niewłaściwie dobranego rozmiaru.

Dokładnie, jest po prostu za krótka chociaż długość rękawów wydaje się dobra. Górny guzik powinien być na wysokości talii a tobie wchodzi prawie na klatkę piersiową.

Nie wydaje mi się żeby o to chodziło. W marynarkach o typowych proporcjach kieszenie znajdują się ok 8 cm poniżej talii. Gdyby górny guzik miał być na wysokości talii to byłby jakieś 3-4 cm nad miejscem w którym jest teraz dolny guzik a faktycznie jest w miejscu w którym byłby najwyższy guzik w marynarce zapinanej na 3. To raczej kwestia dziwnego kroju marynarki (moim zdaniem raczej nieudanego) niż niewłaściwie dobranego rozmiaru.

Dzięki za zwrócenie uwagi,

Marynarka nie była nigdy przerabiana w żaden sposób.

Guzik się troche podniosł przy robieniu zdjęcia jednak macie racje - ta marynarka jest dziwnie uszyta.

Mi z kolei z płaszczem westmańskim ;)

post-207-13658919880864_thumb.jpg

Ja bym z uwag dodał jedną:

Widzę po innych zdjęciach, że masz słabość do noszenia koszul na wierzchu z rozpiętymi mankietami i kołnierzykiem "rozchełstanym". Jednak przy tak niedbałym w formie, płaszczu jeśli tak samo jak on nosisz koszulę i spodnie to całość wygląda niedbale. Natomiast, gdy tylko jednen z elementów jest niedbały to całości dodaje smaku.

Drogi gccg,buty jak zwykle są najmocniejszą stroną Twoich stylizacji :)

Widzę również,że jesteś fanem denimu co większości Twoich butów nie przystoi takie połączenie,czy nie lepiej spodnie po prostu skrócić zamiast za każdym razem je podwijać? Płaszcz ukrywa sylwetkę,za obszerny ale zdążyłem się już zorientować,że taki masz styl :)

Pozdrawiam