Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Parmigiano w końcu zdjęcia ubrań na kimś:) naprawdę dobra kompozycja, buty świetne, dopisuje ten kolor do listy zakupów. Bardzo lekko, naturalnie nawet i nic nie rzuca się w oczy, nawet to, że jest poszetka (nie, że to coś złego).

Pozdrawiam,

dsc.

Od poczatku,

buty-Crockett Jones

skarpety-Bresciani

spodnie-RAFFAELE CARUSO SARTORIA PARMA

kardigan-Cast

koszula-Barba Napoli

marynarka-Daniele Alessandrini

Zdjecie bylo zrobione w ostatnia niedziele,pogoda tego dnia rzeczywiscie sie popsula na szczescie tylko na dwa dni,dzisiaj jest slonecznie i w okolicach 23st.

Od poczatku,

buty-Crockett Jones

skarpety-Bresciani

spodnie-RAFFAELE CARUSO SARTORIA PARMA

kardigan-Cast

koszula-Barba Napoli

marynarka-Daniele Alessandrini

Zdjecie bylo zrobione w ostatnia niedziele,pogoda tego dnia rzeczywiscie sie popsula na szczescie tylko na dwa dni,dzisiaj jest slonecznie i w okolicach 23st.

C&J Clifford albo Wigmore ... najprawdopodobniej jednak Clifford - bardzo ladne brogues!

Pozwolę sobie wstawić 2 zdjęcia z bardzo niedawnej wizyty u przyjaciół we Włoszech.

Krytykujcie śmiało! ;)

Wstawiam to głównie, żeby pokazać jaki strój wzbudza wielkie kontrowersje wśród polskich studentów "gdzie byłeś że taki elegancki, czy masz jakiś egzamin, czy idziesz na randke itd), natomiast we Włoszech czułem się jak w brudnym dresie :lol:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

(a, jeszcze co mam na zdjęciu:

okulary - h&m :D - w Polsce nie noszę okularów raczej, tam musiałem, nie dało się inaczej,

koszula - szwedzki lumpeks, noname, niebiesko-biała kratka,

marynarka - zara,

płaszcz - "international style", po dziadku, tak, wiem, ma za krótkie rękawy, ale nic się nie da zrobić,

jeansy - szwedzki lumpeks, cheap monday,

buty - zara)

Kolejne zestawy (nie pozbędziecie się mnie za łatwo :twisted: ) sfotografuję już "pod forum" a nie "antoś, uśmiechnij się, zrobię ci zdjęcie" :lol:

To nie jest drape cut ?

Nie wydaje mi się. Nie widać charakterystycznych fałdek przy wszyciu rękawów. Za to po naciągnięciu dolnej części marynarki, podniesieniu guzików, zniekształceniu kratki i załamaniach na klatce piersiowej (na lini zaprasowania klap) zgaduję że Immune stanął do zdjęcia bardziej wyprostowany niż normalnie przez co marynarka straciła prawidłowy balans.

Jest to kwestia pozy, bo marynarka rzeczywiście podniosła się do góry. Musiałem za bardzo ściągnąć łopatki do zdjęcia, bo zdefasonowała się również w klatce i klapach powyżej pierwszego guzika.

Cóż, chyba trzeba poprosić drugą połówkę o robienie zdjęć, bo takie latanie i ustawianie się na szybko żeby zdążyć przed samowyzwalaczem jest drogą na skróty. :(

Nie wiem, może to kwestia gustu, ale niezbyt podoba mi się zestaw. Marynarka jest bardzo wąska w talii , a spodnie bardzo szerokie - w dodatku nawet opuszczone o te 1,5 cm będą moim zdaniem za krótkie na taką szerokość nogawki.

Przede wszystkim jednak zestaw jest dla mnie przeładowany. Gustuję ostatnio w raczej monochromatycznych zestawach, z ew. jednym elementem w kontrastowym kolorze. Tutaj każda rzecz wydaje się być z innej bajki. Szczególnie zaś nie pasują mi skarpetki - zielony gryzie się z czerwonymi spodniami.

Nie wiem, może to kwestia gustu, ale niezbyt podoba mi się zestaw. Marynarka jest bardzo wąska w talii , a spodnie bardzo szerokie - w dodatku nawet opuszczone o te 1,5 cm będą moim zdaniem za krótkie na taką szerokość nogawki.

Przede wszystkim jednak zestaw jest dla mnie przeładowany. Gustuję ostatnio w raczej monochromatycznych zestawach, z ew. jednym elementem w kontrastowym kolorze. Tutaj każda rzecz wydaje się być z innej bajki. Szczególnie zaś nie pasują mi skarpetki - zielony gryzie się z czerwonymi spodniami.

Dziękuje za Twój komentarz. Co do spodni, to i tak miałem zamiar je zwęzić na 20 z 22 cm na dole. Tutaj wyszły nienaturalnie szeroko również przez pozę i wyciągnięcie jednej nogi przed siebie. Gdybym stanął na baczność z nogami prosto, wydawałyby się znacznie węższe. A kolorystyka? Miało być wiosennie i kolorowo, bo dzisiaj akurat pracowałem poza biurem. Być może przesadziłem, nie wiem - kwestia gustu. A skarpetki nie są zielone tylko kolorowe w kratkę. ;)

Na pewno nie pomaga zdjęcie - faktury materiału, czy drobniejszych wzorów trzeba się domyślać - jak z tymi skarpetkami ;)

Podciągnięcie spodni i poza na pewno uwypukliły jeszcze znaczną szerokość nogawki, ale mimo wszystko zwęziłbym je do tych 20 cm. Z jakiego materiału są zrobione?

EDIT - właśnie zauważyłem coś w butonierce ;) To czarna supełkowa spinka? Nie sposób odgadnąć to ze zdjęcia.