proceleusmatyk Napisano 14 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2012 Kamil ilekroć wrzucasz swoje zdjęcia czuję się jakbym przeniósł się do agencji reklamowej Sterling Cooper ..i dodam, że mi się to podoba Coś w tym jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 14 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Czerwiec 2012 @ eye_lip, 4inHand i Proc - wielkie dzięki @ Misza - ta koszula ma bardzo niewdzięczny kolor i trudno dobrać krawat pasujący do całości zestawu, ale myślę, że tu daje radę @ static87 - masz rację, muszę przyznać, że to moja pierwsza pełna broda w 40-to letnim życiu. Zawsze nosiłem bródkę i chyba przy tym pozostanę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Dzień dobry Dzisiaj zdecydowane kolory Pozdrawiam -kolorowego dnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 15 06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Zestaw jak zwykle mi się podoba, ale od marynarki oczekiwałbym dużo więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 @styleman Poza butami reszta chyba mi odpowiada, choć kluczowe jest tu słówko chyba. Ogólnie podoba mi się to, że trudno koło twoich zestawów przejść obojetnie, nie zawsze odrazu jestem w stanie stwierdzić, czy mi się podobają czy nie, zmuszają do zastanowienia się i pooglądania, "pokombinowania" co w nich jest fajnego, co ewentualnie mi nie pasuje (często mogę powiedzieć co mnie gryzie od ręki, w Twoim przypadku muszę przetrawić całość aby do tego dojść). To bardzo orzeźwiające i inspirujące, za co Ci bardzo dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Zestaw jak zwykle mi się podoba, ale od marynarki oczekiwałbym dużo więcej.Diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach których zdjecia nie oddają jak należy. Marynarka ma od spodu czerwony konieczne przeszyta jest rownież czerwonymi nicmi ,schowała mi sie tez poszetka . I takie są tego skutki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Zestaw jak zwykle mi się podoba, ale od marynarki oczekiwałbym dużo więcej.Diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach których zdjecia nie oddają jak należy. Marynarka ma od spodu czerwony kolnierz przeszyta jest rownież czerwonymi nicmi ,schowała mi sie tez poszetka . I takie są tego skutki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Dla mnie bohater drugiego planu, to koszula. Bardzo ładnie wyprofilowany rękaw i płytka pacha. To gotowiec czy szyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Dla mnie bohater drugiego planu, to koszula. Bardzo ładnie wyprofilowany rękaw i płytka pacha. To gotowiec czy szyta?Dla mnie bohater pierwszego planu to klamerka paska. Być może jest to modne ale mi się po prostu nie podoba w układzie z kamizelką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Tak jak pisałem wyżej diabeł tkwi w szczegółach . Koszula to gotowy produkt Iceberga ma dużo właśnie szczegółów miedzy innymi wykończenie rękawów jak i plisy takim ,,poszarpanym materiałem ". Kieszenie kamizelki to czarny aksamit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Buty bardzo ciekawe, czy w takim kolorze- zależy kto co lubi. Co to za marka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Tak jak pisałem wyżej diabeł tkwi w szczegółach . Koszula to gotowy produkt Iceberga ma dużo właśnie szczegółów miedzy innymi wykończenie rękawów jak i plisy takim ,,poszarpanym materiałem ". Kieszenie kamizelki to czarny aksamit. Niektóre moje koszule mają podobne mankiety ale sam je doprowadziłem do takiego stanu a nie szedłem na łatwiznę kupując gotowe Edit: Tak na serio to często jedyną rzeczą która mi się w Twoich zestawach nie podoba są właśnie te "szczegóły" które dla mnie są udziwnieniami na siłę, raczej psującymi fajne ubrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 jednak mankiet stanowczo zbyt obcisły, wygląda niemal jakby ściągacz miał wszyty. Bardzo podoba mi się zestawienie kolorów spodni i marynarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 jednak mankiet stanowczo zbyt obcisły, wygląda niemal jakby ściągacz miał wszyty. Bardzo podoba mi się zestawienie kolorów spodni i marynarki Masz na myśli mankiet marynarki czy koszuli? Jeżeli marynarki to na zdjęciach wyżej chyba grawitacja zadziałała i cały zapas materiału jest pod spodem dlatego go nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 jednak mankiet stanowczo zbyt obcisły, wygląda niemal jakby ściągacz miał wszyty. Bardzo podoba mi się zestawienie kolorów spodni i marynarkiTo tylko tak wygląda ,przy zapiętym mankiecie wchodzą dwa palce ,wiec jest dużo luzu. Buty to Prada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 koszula rzecz jasna. Po zegarku widać, że luzu jednak przymało. Nie przekonują mnie awangardowe formy noszenia zegarków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 koszula rzecz jasna. Po zegarku widać, że luzu jednak przymało. Nie przekonują mnie awangardowe formy noszenia zegarków Rękaw koszuli napewno nie jest za obcisly co wyjasnialem wyżej . Co do zegarka i jego noszenia nie widzę tu żadnej awangardy ,jest to duży i ciężki zegarek zawsze przy takim ułożeniu ręki będzie schodził niżej ,No chyba ze go sciagniemy paskiem do oporu ,ale wtedy zatrzymany cyrkuacje krwi w dłoni i mamy kłopot . Koszula ma rękaw zapisany na guziki nie na spinki więc tez inaczej sie układa . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Niektóre moje koszule mają podobne mankiety ale sam je doprowadziłem do takiego stanu a nie szedłem na łatwiznę kupując gotowe Przykro mi ze tak dlugo musisz w nich chodzić ,ale zawsze można przerobić na z krótkim rekawem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Ja uważam, że mankiet jest w sam raz. Wchodzą dwa palce? Wchodzą. Dobrze wygląda? Dobrze. Wg. mnie koszula leży świetnie a że zegarek jest masywny, to trudno oczekiwać, żeby ciuchutko "zerkał" spod mankietu jak garniturowiec Kyle, 700+ postów wydaje się jakby daje możliwość lepszej oceny dopasowania i oceny "wchodzenia palców" niż może ocenić sam noszący Mam 100, już powoli zaczynam czuć 1/7 z tego co Ty czujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 [...] a że zegarek jest masywny, to trudno oczekiwać, żeby ciuchutko "zerkał" spod mankietu jak garniturowiec Swoją drogą parę dni temu przyszła do mnie kolejna koszula i tym razem mankiet wyszedł mocno dopasowany tzn. 2 palce wejdą, ale zegarek mimo iż nie jakiś wybitnie masywny już odkształca materiał. Pytanie czy w takiej sytuacji lepiej aby zegarek zupełnie wystawał (co też wymusza aby mankiet koszuli był ciut podciągnięty i oparty na zegarku) czy może lepiej zrezygnować w takim przypadku z zegarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Moim zdaniem zegarek powinien wystawac,a Markiem koszuli sie na nim opierać . Od dluzszego czasu jest tendencja dużych zegarków ,a te nigdy sie nie mieszczą pod mankietem koszuli . Po zatem zegarek jest ozdobą dłoni każdego mężczyzny . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Zależy jaki zegarek, Panerai zawsze nosiłem za mankietem, a np. cienki Nomos idealnie wchodzi pod ścisły mankiet koszul szytych na miarę. Ja zawsze jak szyję koszulę, lewy i tak robię większy i w większości przypadków nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 U mnie różnica w obwodzie mankietu lewego to 1,5-2cm w zależności od wybranego materiału i nawet masywny zegarek wchodzi bez problemu pod mankiet, bez ingerencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 U mnie różnica w obwodzie mankietu lewego to 1,5-2cm w zależności od wybranego materiału i nawet masywny zegarek wchodzi bez problemu pod mankiet, bez ingerencji. Z jednej strony to dobre rozwiązanie, ale z 2 strony taka koszula bez zegarka staje się dość niewygodna (sam mam 2 koszule z szerszym lewym mankietem i niestety mam za mało zegarków, bo gdy zegarek nie pasuje do reszty i zostaje w domu to koszula staje się w mankiecie za szeroka, opada za daleko i źle się z tym czuje - najlepsze rozwiązanie to dokupić parę czasomierzy do różnych poziomów formalności ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi