Ernestson Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Dołączam się do pytania o marynarkę. Bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Dzięki Tomku. Marynarka to RTW firmy ViaCortesa o dość ciekawym składzie wełna, jedwab i len, kupiona podobnie jak i koszula i krawat w sh. Rękawy mogłyby być troche węższe ale dają radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bar Tholomai Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Na tym drugim zdjęciu krawat wygląda ogromnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Poziome paski poszerzają zdziwiłem się troche, że ma 10 cm szerokości, byłem przekonany, że mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bar Tholomai Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Poziome paski poszerzają zdziwiłem się troche, że ma 10 cm szerokości, byłem przekonany, że mniej. Chodziło mi również o długość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Długość jest ok. Pochyliłem się do zdjęcia, stąd może się wydawać za długi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Debiut całkiem niezły, ale szeroki krawat jest niespójny z wąskimi klapami marynarki. Przy jej rozpięciu widać jedynie gigantyczny krawat! Najlepsza szer krawata to plus/minus 1cm od szerokości klap. W lat 70 noszono bardzo szerokie krawaty, ale jakie wtedy szerokie klapy były...Teraz standardowa szer krawata to między 7.5cm-8.5cm co najczęściej odpowiada szer. klap marynarki. Gratuluję odwagi i wyjścia na pierwszą linię frontu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Zasady znam i staram się je trochę łamać Na zdjęciu tego nie widać ale klapy mają około 8 cm. Pewnie gdyby to była marynarka na dwa guziki inaczej by to wyglądało. Niemniej jednak dziękuję za miłe opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 A mi się właśnie podoba, że krawat sięga za pasek i przy 3 guzikowej marynarce gdzie klapy są bardzo krótkie nie przeszkadza mi, że jest taki szeroki. BTW krawat to pewnie też SH? Ciężko dzisiaj dostać 10 cm. Chciałbym szeroki krawat, ale o takim kroju żeby był szeroki już od samej góry pod węzłem żeby równoważył się z szerokimi klapami dwurzędówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Krawat jest z SH. Niestety, w większości przypadków jest tak jak piszesz, szerokie krawaty są sporo wąskie na górze, przez to jest problem z ich zawiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Dzięki Tomku. Marynarka to RTW firmy ViaCortesa o dość ciekawym składzie wełna, jedwab i len, kupiona podobnie jak i koszula i krawat w sh. Rękawy mogłyby być troche węższe ale dają radę. Też mam marynarkę o takim składzie z SH, bardzo miękki materiał i lekki, w sam raz na lato., bardzo dobry debiut, gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Dziekuję za opinie. Odpowiadając na wątpliwości i pytania: - krawat to ciemnobrązowy knit, -buty rzeczywiście zakurzone - jedynym usprawiedliwieniem jest fakt, że prawie cały dzień byłem na zewnątrz, a zdjęcie były robione po południu, - również dostrzegam, że spodnie na zdjęciach wygladają dużo lepiej (spodnie to h&m) - poszerzyłem je od kolana w dół do niewyobrażalnych dla mnie rozmiarów - do 18,5cm (prawie dzwony), -@mosze, rzeczywiście lepiej nie zapinać tej marynarki, ale po przesunięciu guzika o 1 cm powinno być ok - zajmę się tym w najbliższym czasie. -@karczmarz, skarpety są w rzeczywistości bardzo cienkie, moim zdaniem są odpowiednie do tego zestawu. W kolejnym w stylu "preppy", granatowe skarpetki znajdą swoje zastosowanie. Jeszcze raz dzięki za opinie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Wreszcie trochę ruchu tutaj, brawa za odwagę Zestaw może faktycznie więcej niż ćwierćformalny Nie chciałem jednak rezygnować z krawata, szczególnie dlatego że szedłem do pracy. Krawat jest w drobny biały groszek-maczek. Marynarka jest z cieniutkiej wełny super 100s i szczerze przyznam, że jestem wniebowzięty z powodu komfortu Guziki na białe sam wymieniłem. Odformalizowałyby ten zestaw na pewno kolorowa poszetka i beżowe chinosy, ale te akurat mam w praniu. Na zdjęciu te szare spodnie są z bawełny, a do tego skarpetki (niewidoczne) są błękitne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Odformalizowałyby ten zestaw na pewno kolorowa poszetka i beżowe chinosy, ale te akurat mam w praniu. Dla mnie było by to szokująco doskonałe. Rzekłbym ... takie "włoskie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Do doskonałości na pewno daleko, bo marynarka jest faktycznie troszkę obszerna, jak dobrze zauważył Mosze. Już się natomiast cieszę na przyszłe dwurzędówki bespoke - z pewnością kiedyś będę miał błękitną i seersuckera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Najgorszy senny koszmar bespoke.pl - wyjść z domu w zestawie uznanym za formalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Dzień dobry Jako nowy na tym forum -kilka slow o mnie Wiek -mam tyle na ile się czuje ,choć do młodych już nie należę Moda-zajmuje się od wielu lat z rożnymi przerwami, obecnie związany jestem z portalem modowym http://www.fashionandstyle.pl ,dzięki temu odwiedzam prezentacje nowych kolekcji na pokazach i targach ,niestety głównie zagranica . Swoje stroje traktuje z dosyć luźnym podejściem,staram się dbać o dodatki -pozwalając sobie na pewne ,,szaleństwa" ,uwielbiam buty z każdego mojego wyjazdu staram się przywieźć coś ciekawego . Sadze ze będę mógł na forum dosyć dużo zaprezentować z mojej kolekcji modowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Niestety coś mi się zdjęcia nie chcą załączyć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Zdjęcia obrócone o 90 stopni ogląda się dość niewygodnie. Może skorygowałbyś pierwsze przed wstawieniem tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SirThomas Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Bardzo mi się podoba owy zestaw. Lekko marynarski z klubową granatową marynarką i moimi ulubionymi białymi spodniami. Naprawdę fajnie! Ja bym tylko włożył koszule do spodni i odpiął jeszcze jeden guzik koszuli Szukam takiej apaszki, można wiedzieć gdzie zakupiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Dzień dobry W zeszłym tygodniu byłem w Mediolanie i kupiłem pare apaszek,u nas jest z tym kłopot ,a apaszka wróciłem do łask . Obawiam sie ze większości cieżko będzie sie przekonać aby dokładać je do swoich garderobianych dodatków. Ja z apaszkemi odczuje od dawna jako ze jeżdżę motorami gdzie stanowią one jeden z elementów na stałe wpisanych w kanon stroju motocyklistów . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Trochę razi koszula wypuszczona ze spodni, ale ogólnie świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Chętnie bym zobaczył zdjęcia nieporuszone, ale z tego co widać mi się podoba (z wyjątkiem właśnie koszuli na wierzchu i sygnetów/kastetu - nie wiem co to - na lewej dłoni). Świetny debiut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Sygnetow jak i kastetow nie noszę są to trzy obrączki naprawdę męskie .Zdjecia są fatalne to fakt ,nawet zalowalem ze sie pospieszylem z ich publikacja .Nastepne bedą lepsze. Była to tez odpowiedz na starszy artykuł mr.vintage dotyczący apaszek ktorych zakupilem pare sztuk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi