Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

To się nazywa mieć wysokie MNIE manie ;)

Dziś trochę mały węzeł wyszedł, no ale groszki przede wszystkim :mrgreen:

Koszula to RTW czy bespoke? zauwazylem, ze dosc czesto stosujesz bardzo wysoki kolnierz w koszulach, co skraca szyje oraz mocno zaburza proporcje w przypadku krawatow z malym wezlem (jak na zdjeciach).

Pozdrawiam,

dsc.

@Karczmarz, bardzo podoba mi się kolor marynarki, czy można dowiedzieć się co to za materiał i gdzie został kupiony? Pozdrawiam.

Material to Zegna Australian costam, niestety nie pamietam co, a nie mam pod reka krajki z tego materialu. Kupiona na Orlej dawno temu.

Też mi się bardzo podoba marynarka. Czy to ta szyta u Pana Basia?

Tak to ta sama

To się nazywa mieć wysokie MNIE manie ;)

Dziś trochę mały węzeł wyszedł, no ale groszki przede wszystkim :mrgreen:

Koszula to RTW czy bespoke? zauwazylem, ze dosc czesto stosujesz bardzo wysoki kolnierz w koszulach, co skraca szyje oraz mocno zaburza proporcje w przypadku krawatow z malym wezlem (jak na zdjeciach).

Pozdrawiam,

dsc.

Dzięki za komentarz. Wszystkie moje dotychczasowe koszule to RTW. Nie wydaje mi się, żeby kołnierz we wszystkich był bardzo wysoki, a koszule mam od różnych producentów. Może to kwestia perspektywy zdjęcia oraz ucięcia głowy? Zdjęcia robię na murku, który jest na wysokości ud. A akurat ta koszula ma bardzo szeroki i długi kołnierz. Tak jak pisałem - wiem, że węzeł wyszedł za mały, ale wychodząc z mieszkania nie przyjrzałem mu się w lustrze.

Bazowalem glownie na tym zdjeciu:

Dołączona grafika

wyglada jakby koszula miala dwa guziki na kolnierzu (jeden pod drugim). Jesli guzik jest jeden i znajduje sie na prazku koszuli to calosc wyglada tak jakby kolnierz byl wywiniety zbyt wysoko. Mozliwe oczywiscie, ze to zludzenie, szczegolnie z tym mniejszym wezlem krawata. Zignorowac prosze jesli gadam bzdury:)

Pozdrawiam,

dsc.

Ok, chyba wiem, o co chodzi - jak robiłem to zdjęcie, opuściłem głowę w stronę aparatu, w ten sposób szyja przykleiła się do szyi i wygląda, jakbym nie miał miejsca pod podbródkiem ;)

Dziś dzień zupełnie bezrobotny ;)

Dołączona grafika

Spoko, choć kolor skarpetek jakoś mi z niczym nie współgra. Sam zawsze mam problem z zegarkiem przy tak bardzo luźnym stroju, bo zwykle wygląda zbyt poważnie (szukam odpowiednio uniwersalnego parcianego paska ale znaleźć ciągle nie mogę)

Czy któryś z Was ćwiczył kołnierzyk "button under"? Czy kołnierz przy rozpiętej koszuli trzyma się tak samo na miejscu jak w przypadku button down??

Tak, ostatnio zacząłem wszystkie koszule zamawiać właśnie z button under, ponieważ bez krawata koszule dzięki temu dużo estetyczniej wyglądają i kołnierz nie przyklapuje :)