Ernestson Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Krawcowi zabrakło szarej nici do obszycia dziurek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 @Michał, Tak, obszycie dziurek jest pomarańczowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Witam! Specjalistą nie jestem jednak ja zdecydowanie nie pokusiłbym się na kolorowe ( w tym wypadku pomarańczowe) obszycie dziurek w garniturze. Sam garnitur naprawdę mi się podoba. Podobają mi się też klapy w marynarce. Osobiście użyłbym innego węzła do krawata. Ogólnie jak dla mnie duży plus, gdyby nie te obszycia :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 c.d.Bardzo fajnie garnitur i płaszcz leżą, chociaż trochę efekt popsuło zdjęcie obszytych na pomarańczowo dziurek. Nie jestem na nie przeciwko takiemu rozwiązaniu, bo rozumiem, że miało być "wystrzałowo", ale w takim wypadku trochę tkanina garnituru - "stonowany biznes" nie pasuje do takiej koncepcji. Jeżeli miałby być awangardowo, może lepsza byłaby bardziej wzorzasta tkanina, raczej w kierunku niebieskiego/granatu, a jeżeli biznesowo, to jednak lepsze byłby zwykłe obszycia lub chociaż grafitowe, aby się wyróżniały, ale nie waliły po oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 c.d. Jeżeli miałby być awangardowo, może lepsza byłaby bardziej wzorzasta tkanina, raczej w kierunku niebieskiego/granatu, a jeżeli biznesowo, to jednak lepsze byłby zwykłe obszycia lub chociaż grafitowe, aby się wyróżniały, ale nie waliły po oczach Zdecydowanie się zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 + za obszycie dziurek, ale z kwiatkiem, krawatem i poszetka troche za duzo sie dzieje jak dla mnie. bardzo fajny garnitur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 @Phantom: A mi się obszycie dziurek podoba . Tylko węzeł krawata mi nie odpowiada, jednak poza tym szczegółem zestaw uważam za świetny! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Sam mam obszycie dziurek w jednej marynarce kontrastowe, więc koncepcja moim zdaniem jest ok, choć tu jakoś mi się to gryzie, albo kolorystyka nie za bardzo, albo po prostu za dużo obszyć razi (butonierka, guzik z przodu + wszystkie na rękawach -> może gdyby się ograniczyć do wyselekcjonowanych dziurek było by mniej rażąco a jednocześnie ciągle zawadiacko). Nie mniej płaszcz mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Dzisiejszy zestaw roboczo - świąteczny. Więcej zdjęć niebawem na blogu. Pozdrawiam. Garnitur od łódzkiego krawca? Jeżeli tak to, proszę o recenzję z bardziej szczegółowymi zdjęciami w Przewodniku Miejskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piorys Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Bardzo fajny garnitur, podłączam się do pytania kolegi Kuby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 W "przygotowaniu" jest jeszcze kilka rzeczy - pokuszę się o ocenę p. Kubczaka, kiedy już wszystkie lub większość bedzie ukończona. Pomarańczowe obszycie dziurek było moim pomysłem i jestem zadowolony z jego efektu. Co więcej w szytej, tym razem granatowej dwurzędówce, również zdecydowałem się na kontrastujące obszycie dziurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 W "przygotowaniu" jest jeszcze kilka rzeczy - pokuszę się o ocenę p. Kubczaka, kiedy już wszystkie lub większość bedzie ukończona. Pomarańczowe obszycie dziurek było moim pomysłem i jestem zadowolony z jego efektu. Co więcej w szytej, tym razem granatowej dwurzędówce, również zdecydowałem się na kontrastujące obszycie dziurek. W takim razie brawo za odwagę i konsekwencję. Całość jest dość awangardowa, ale bardzo spójna stylistycznie i choć nie znam Cię osobiście, odnoszę wrażenie, że także bardzo spójna z Twoim charakterem i preferencjami modowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7Niebo Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 phantom powiedz proszę jakie to monki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Z obszyciem dziurek troche przesadziles. Wygladaja zbyt ostentacyjnie i psuja efekt fajnego garnituru. Jakbys chcial na sile pokazac jak bardzo stylowy jestes. Takie troche tryin' too much. Jezeli chcesz koniecznie, to sugerowalbym - jak przedmowcy - jedna lub dwie kolorowe dziurki. Zareczam, ze tez beda widoczne, a Twoj garnitur bedzie odrobine mniej hip-hopowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 1 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2011 Monki (na razie) z Baty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 2 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2011 Pomijając kwestię nieszczęsnych dziurek nie podobają mi się następujące rzeczy: - tradycyjnie u phantoma wąskie spodnie z niskim stanem. Daje to efekt skrócenia nóg, wydłużenia tułowia i poszerzenia bioder. Nie mam nic przeciwko wąskim spodniom ale widzę wielką różnicę między spodniami np. macaroniego a tymi które prezentuje phantom - marynarka wydaje się przyciasna w rękawach (napięcia i marszczenia na górze rękawa) - pacha wydaje się bardzo głęboka jak na bespoke. Jeżeli tak jest faktycznie, to krawiec pewnie korzysta z jakiegoś systemu proporcjonalnego i głębokość pachy ustala na podstawie obwodu klatki piersiowej zamiast bazować na rzeczywistym wymiarze. Takie wszycie rękawa powoduje że marynarka nie jest wygodniejsza niż RTW. - niespójność stylistyczna - wąskie, w zamierzeniu chyba "włoskie" spodnie i sztywne, mocno wypełnione, bardzo tradycyjne ramiona marynarki Gdyby to było ubranie ze sklepu uznałbym że całkiem przyzwoicie leży. Ubrania szyte na miarę powinny spełniać wyższe standardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 2 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2011 Zgadzam sie z Ernestson'em, spodnie sa zdecydowanie do poprawek, sugeruje podwyzszyc krok (lub zwezyc je poprostu w pasie, moze sie zsunely) i skrocic nogawki. Tak obszerne pachy w marynarce sa powodem podciagania sie calosci przy jakicholwiek ruchach ramionami (patrz ostatnie zdjecie, ciagniecie sie materialu na ramionach itp. tyczy sie rowniez koszul) i zdecydowanie zmniejsza komfort uzytkowania. Po lapach krawca;) Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 2 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2011 Dzięki za uwagi; Co do spodni, mają one wyższy stan niż te, które prezentowałem wcześniej. Na zdjęciu wyraźnie się zsunęły, bo normalnie ledwo dotykają buta (nogawka na dole - 17cm). W spodniach mam wszyte guziki pod szelki i chyba będę z nich od teraz częściej korzystał. Kolejny garnitur na pewno będę już szył ze spodniami z wysokim stanem, choć nadal wąsko i krótko. Co do konstrukcji pach, będę musiał zwrócić na nie baczniejszą uwagę przy kolejnym zamówieniu, tym niemniej rękawów nie uważam za przyciasne - dla mnie bardzo komfortowe. Z ramionami mam kłopot, bo prawe jest osadzone niżej o jakieś 2 cm i wymaga większego wypełnienia niż lewe, zapewniam jednak, że ich konstrukcja jest nadal "lekka. O konstrukcji "góry" garnituru będę rozmawiał w piątek z krawcem, choć raczej nie zdecyduję się na żadne poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 2 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2011 Moim zdaniem ramiona są jak najbardziej na miejscu, to był chyba pierwszy element garnituru, na który zwróciłem uwagę w sensie pozytywnym. Może dosłownie trochę można by je "odsztywnić" na końcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 4 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2011 @ phantom Plus Lubie Twoje posty w tym temacie! Stylizacja z pewnoscia jest mocno ponad przecietna! Poza tym budzi emocje, wiec jesli po to ja taka zrobiles, to wygrywasz. No i do tego jest dwurzedówka, którą rzadko oglądamy. Podoba mi sie rozmieszczenie guzikow. Musisz byc wyjatkowo szczupla osoba poniewaz spodnie 17 to juz jest moc. Minus Zgadzam sie z przedmowcami, ze ramiona moglyby byc lzejsze no i rekawy owd marynarce nie leza najlepiej. Niestety mi tez w ostatniej marynarce krawiec tak wszyl rekawy i nie wiem czy jedynym rozwiazaniem nie bedzie po prostu ... lepszy krawiec nastepnym razem... Rowniez ostatnio mocno interesuje sie tematem szelek. Nie wiem jaki masz stan w tych spodniach, ale jesli to biodrowki, to wszyte guziki okaza sie bez sensu. Z moich doswiadczen wynika ze biodrowki na szelkach niestety mocno podjezdzaja do gory niezaleznie od dlugosci szelek i sa przyczyna dyskomfortu. Z drugiej strony, spodnie z podwyzszonym stanem i 1-2 cm luzu w pasie, na szelkach nosza sie cudownie. Zastanawiam sie czy nie przejsc tylko na taki system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Vislav Napisano 4 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2011 Witam @ phantom Plus Lubie Twoje posty w tym temacie! Stylizacja z pewnoscia jest mocno ponad przecietna! Poza tym budzi emocje, wiec jesli po to ja taka zrobiles, to wygrywasz. No i do tego jest dwurzedówka, którą rzadko oglądamy. Podoba mi sie rozmieszczenie guzikow. Musisz byc wyjatkowo szczupla osoba poniewaz spodnie 17 to juz jest moc. Minus Zgadzam sie z przedmowcami, ze ramiona moglyby byc lzejsze no i rekawy owd marynarce nie leza najlepiej. Niestety mi tez w ostatniej marynarce krawiec tak wszyl rekawy i nie wiem czy jedynym rozwiazaniem nie bedzie po prostu ... lepszy krawiec nastepnym razem... Rowniez ostatnio mocno interesuje sie tematem szelek. Nie wiem jaki masz stan w tych spodniach, ale jesli to biodrowki, to wszyte guziki okaza sie bez sensu. Z moich doswiadczen wynika ze biodrowki na szelkach niestety mocno podjezdzaja do gory niezaleznie od dlugosci szelek i sa przyczyna dyskomfortu. Z drugiej strony, spodnie z podwyzszonym stanem i 1-2 cm luzu w pasie, na szelkach nosza sie cudownie. Zastanawiam sie czy nie przejsc tylko na taki system. Nie sądzisz, że opisane problemy wynikają po części z właściwości użytej tkaniny. Jest dość cienka, lecz stosunkowo sztywna z wyglądu. Przy takim kroju, czasami niezbyt dobrze się układają. Jest to również widoczne na ostatniej fotce i wykończeniu dołu spodni. Niezależnie, światło padające z góry i powstające cienie podkreśliły wszystkie fałdki. Takie są uroki fotografii. W naturze wcale, aż tak wyraźnie nie musi wyglądać. Przy cienkiej tkaninie swoją rolę odgrywa również grubość i naprężenie nici w szwach. Co do szelek w pełni podzielam Twoją opinię - tak to właśnie działa. pozdr.Vslv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phantom Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 @4inHand; @Vislav, dzięki za opinie. Co do ramion, rozmawiałem wczoraj z krawcem na ich temat. Powiedział, że nie należy ich ruszać, bo są wszyte dobrze, wyraził również opinię podobną do wrażenia Vislava, że wełna jest bardzo cienka i nie zawsze będzie się układać idealnie zwłaszcza na rękawach. Swoje zrobiło również noszenie płaszcza przez pół dnia. Jestem ciekaw jak będą się układać rękawy w granatowej dwurzędówce (wełna o grubszym splocie), którą niedługo odbiorę. Co do spodni, mają one wyższy stan, niż te które prezentowałem wcześniej (choć nadal nie klasycznie wysoki), dlatego też zdecydowałem się na wszycie również guzików pod szelki. Na "system wysokiego stanu" w spodniach przejdę przy okazji kolejnego zamówienia. Co do moich gabarytów: 177cm, 70kg, swoją sylwetkę uznałbym za "w miarę szczupłą". Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 Jakość zdjęcia nie nadaje się na na blog, ale tutaj pokażę. Przed wyjściem na imprezę: Moja pierwsza dwurzędówka. Marynarka dwurzędowa: Pierre Cardin (SH, egzemplarz z czasów gdy ta marka jeszcze coś znaczyła; made in France) Spodnie: Gant Koszula: Banana Republic Poszteka: poszetka.com Buty: Aldo Brue Edit: tu jest chyba lepsza jakość: http://imageshack.us/f/510/img5397j.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 Świetnie ale fular aż się prosi o użycie do tego blazera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jonekasz Napisano 5 Listopad 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2011 Ogólnie bardzo fajny zestaw. Podziwiam Cię za odwagę noszenia takich spodni. Bardzo mi się one podobają, jednak niestety nie założyłbym takich. Pod koniec lata założyłem błękitne chinosy i miałem wrażenie, że każda mijająca mnie osoba nietypowo się na mnie patrzy. Jestem zaskoczony tym, że zawsze znajdujesz tak dopasowane rzeczy w SH. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi