Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów,

właśnie zastanawiam się nad kolejnym zakupem trzewików. Wybór nie jest łatwy, gdyż w konkursie występują 2 pary butów Alfred Sargent ( Radwell oraz Holmes II by Herring - obie pary w kolorze Oak) oraz Balmorale Yanko (łaczenie granatowej skóry i zamszu).

AS Radwell - Oak Calf - seconds - cena 225 GBP.  Mam ten model z innej skóry - świetnie leżą - kopyto 724.

post-3391-0-35178400-1444942790_thumb.jp

post-3391-0-66231300-1444942789_thumb.jp

Herring Holmes II by AS - wykonane również ze skóry w kolorze dębu (Oak). Buty są na kopycie 109 - również leżą bardzo dobrze. Cena 220 GBP

post-3391-0-37322000-1444942929_thumb.jp

post-3391-0-78275600-1444942928_thumb.jp

I ostatnie Balmorale Yanko - przepiekne łączenie granatowej skóry z zamszem. Niestety nie znam tego kopyta. Cena 210 GBP

post-3391-0-54736300-1444942984_thumb.jp

post-3391-0-53115800-1444942985_thumb.jp

Decyzja praktycznie już zapadła, jednak chętnie poznam wasze opinie.

Opublikowano

Dobrze, że Yanko nie robi seledynowych, bo stałyby się faworytem. Niebieskie ładne i bardzo nieuniwersalne. Zdecydowanie Holmes. Też ładne, nawiązujące do klasyków z przełomu XIX/XX w.. Pytanie jednak czemu mają służyć, bo do casualu są zbyt eleganckie (tak je postrzegam).

Opublikowano

Gdybym miał już brązowe balmorale, wziąłbym najbardziej wyróżniające się w tym towarzystwie Yanko, ale jeszcze nie mam, więc... zdecydowanie wybieram Herringa!:-) Dokładnie ten model jest jednym z moich faworytów w balmoralowych planach.

Opublikowano

AS Radwell są najładniejsze z tej "boskiej" trójki lecz te buty, w innym kolorze już masz. Postawiłbym na odrobinę szaleństwa, zakup balmorali Yanko. A dysponując wolnymi funduszami zastanowiłbym się nad indywidualnym zamówieniem kolorystycznym Yanko

Opublikowano

Koledzy dziękuję za cenne uwagi, które pozwalają na wtórną analizę.

Wszystkie buty są przepiękne, więc w każdym przypadku szukam za i przeciw.

Radwell - świetnie wykonane buty w przepięknym kolorze. Faktycznie posiadam ten model w innym kolorze. Co przemawia za Radwell - to kolor Oak oraz 1/2 ceny regularnej, co zauważył Hargin. 

Homles II - od dłuższego czasu mam chęć na ten model. Kopyto 109 jest przepiękne. Zgodnie z tym co napisał Maciato, super uzupełnienie do Moriarty, które posiadam. Zastanawiam się tylko w jaki sposób będzie łamała się skóra na czubkach. Kolejne ograniczenie to fakt, że mam Balmorale brązowe  Meermin - fakt nie tak piękne, jednak są. Cena nie tak dobra jak Radwell.

Yanko - są to Balmorale, które zamawiałem w styczniu 2015 roku - małe szaleństwo. Niestety najpierw przyszły całe granatowe w 100% ze skóry, a potem skóra + zamsz, jednak z haczykami - dlatego do dzis nie mam tych butów.  Nie dają mi jednak spokoju i wciąż na nie zerkam. Za - bardzo lubię Yanko , dobre wykonanie, jakość materiałów. Dobra cena. 

@Adi78 - chętnie kupiłbym wszystkie, ale nie ma sensu, gdyż i tak butów ma bardzo dużo.

Na chwilę obecną:

1. Yanko

2. Holmes

3. Radwell