fan_dobrego_buta Napisano 15 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2015 Witam kolegów, właśnie zastanawiam się nad kolejnym zakupem trzewików. Wybór nie jest łatwy, gdyż w konkursie występują 2 pary butów Alfred Sargent ( Radwell oraz Holmes II by Herring - obie pary w kolorze Oak) oraz Balmorale Yanko (łaczenie granatowej skóry i zamszu). AS Radwell - Oak Calf - seconds - cena 225 GBP. Mam ten model z innej skóry - świetnie leżą - kopyto 724. Herring Holmes II by AS - wykonane również ze skóry w kolorze dębu (Oak). Buty są na kopycie 109 - również leżą bardzo dobrze. Cena 220 GBP I ostatnie Balmorale Yanko - przepiekne łączenie granatowej skóry z zamszem. Niestety nie znam tego kopyta. Cena 210 GBP Decyzja praktycznie już zapadła, jednak chętnie poznam wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 15 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2015 Ja brałbym Holmes II, według mnie najładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 15 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2015 Ze względu na kolor , mój głos na Yanko . Najmniej standardowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 15 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2015 Mnie się bardzo podoba zadziorne kopyto, a szczególnie charakterystyczny dla AS chisel radwella. No i, jeżeli jest dopasowanie, to o jakość można być spokojnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Zdecydowanie Holmes. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Brązowych butów jest wiele, a takie perełki jak te Janki są relatywnie rzadko spotykane. Mój głos na Yanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Dobrze, że Yanko nie robi seledynowych, bo stałyby się faworytem. Niebieskie ładne i bardzo nieuniwersalne. Zdecydowanie Holmes. Też ładne, nawiązujące do klasyków z przełomu XIX/XX w.. Pytanie jednak czemu mają służyć, bo do casualu są zbyt eleganckie (tak je postrzegam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dublekil Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Decyzja praktycznie już zapadła, jednak chętnie poznam wasze opinie. To co się pytasz, jak wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Gdyby oceniać urodę buta to wg mnie zdecydowanie Radwell. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Stawiam na model Holmes, będą doskonałym uzupełnieniem trzewików Moriarty które zdaje się posiadasz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcjoner21 Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Gdybym miał już brązowe balmorale, wziąłbym najbardziej wyróżniające się w tym towarzystwie Yanko, ale jeszcze nie mam, więc... zdecydowanie wybieram Herringa! Dokładnie ten model jest jednym z moich faworytów w balmoralowych planach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 1. Hering 2. Yanko 3. AS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Deliberujemy nad wrażeniam estetycznymi, a nikt nie podniósł kwestii, że Herringi są w 2/3 swojej regularnej ceny To daje im znaczną przewagę (co prawda cena AS jest, aż o połowę niższa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 AS Radwell są najładniejsze z tej "boskiej" trójki lecz te buty, w innym kolorze już masz. Postawiłbym na odrobinę szaleństwa, zakup balmorali Yanko. A dysponując wolnymi funduszami zastanowiłbym się nad indywidualnym zamówieniem kolorystycznym Yanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 16 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 To co się pytasz, jak wiesz? Decyzję sa po to aby je egzekwować, lub zmieniać, jeżeli są dobre ku temu powody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 To kup po prostu wszystkie . Bo żadnych brzydkich tu nie pokazujesz , wiec tylko dopasowanie do reszty ubioru , sytuacji ma znaczenie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 16 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Koledzy dziękuję za cenne uwagi, które pozwalają na wtórną analizę. Wszystkie buty są przepiękne, więc w każdym przypadku szukam za i przeciw. Radwell - świetnie wykonane buty w przepięknym kolorze. Faktycznie posiadam ten model w innym kolorze. Co przemawia za Radwell - to kolor Oak oraz 1/2 ceny regularnej, co zauważył Hargin. Homles II - od dłuższego czasu mam chęć na ten model. Kopyto 109 jest przepiękne. Zgodnie z tym co napisał Maciato, super uzupełnienie do Moriarty, które posiadam. Zastanawiam się tylko w jaki sposób będzie łamała się skóra na czubkach. Kolejne ograniczenie to fakt, że mam Balmorale brązowe Meermin - fakt nie tak piękne, jednak są. Cena nie tak dobra jak Radwell. Yanko - są to Balmorale, które zamawiałem w styczniu 2015 roku - małe szaleństwo. Niestety najpierw przyszły całe granatowe w 100% ze skóry, a potem skóra + zamsz, jednak z haczykami - dlatego do dzis nie mam tych butów. Nie dają mi jednak spokoju i wciąż na nie zerkam. Za - bardzo lubię Yanko , dobre wykonanie, jakość materiałów. Dobra cena. @Adi78 - chętnie kupiłbym wszystkie, ale nie ma sensu, gdyż i tak butów ma bardzo dużo. Na chwilę obecną: 1. Yanko 2. Holmes 3. Radwell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 @Adi78 - chętnie kupiłbym wszystkie, ale nie ma sensu, gdyż i tak butów ma bardzo dużo. Podejrzewam, że prędzej czy później i tak kupisz wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Czy kopyto 109 jest obszerniejsze od 724? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Według mnie Yanko - wybór prosty, jeśli spojrzeć na mnogość dosyć uniwersalnych butów, które już posiadasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 16 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Podejrzewam, że prędzej czy później i tak kupisz wszystkie Mam nadzieję, że tak się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 16 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Czy kopyto 109 jest obszerniejsze od 724? Jest troszeczkę węższe - różnice nie są duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Mam nadzieję, że tak się nie stanie. Bez grupy wsparcia sobie nie poradzisz. Na nas nie licz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Jest troszeczkę węższe - różnice nie są duże. Dziękuję. 724 z zamknętą przyszwą jest u mnie na granicy więc kolejne kopyto (109) skreślam z mojej wish listy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi78 Napisano 16 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2015 Kup te , ktore dadzą Ci większa frajdę . Raczej masz w czym chodzić , wiec zrób sobie przyjemność . Sam piszesz , ze Yanki za Tobą chodzą , wiec po co sie męczyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi