Loake Polska Napisano 15 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2015 Konkurs “Inspired by Loake” W portfolio marki Loake znajdziemy ponad 300 różnych modeli butów – od klasycznych czarnych oksfordów na skórzanej podeszwie, po burgundowe brogsy na podeszwie Dainite, czy nawet buty żeglarskie. Tak bogata oferta daje wręcz nieograniczone możliwości w tworzeniu zarówno formalnych, jak i nieformalnych stylizacji. I właśnie do kreatywności w tworzeniu wymarzonych stylizacji chcielibyśmy Państwa serdecznie zaprosić w konkursie „Inspired by Loake”, który organizujemy wspólnie ze Stowarzyszeniem But w Butonierce Zasady konkursu: 1. Ze strony www.loake.co.uk wybieracie dowolny model butów Loake. 2. Tworzycie w postaci zdjęć, rysunków, filmów, itp. stylizację, do której wybrana para butów Loake będzie idealnie pasować. 3. Wybrany przy Jury zwycięzca dostanie użytą w stylizacji parę butów, a osoba, która zdobędzie najwięcej punktów reputacji wygra pasek skórzany Loake dopasowany do stylizacji. Regulamin: 1. Organizatorem konkursu jest Stylish sp. z o.o. wyłączny dystrybutor marki Loake w Polsce oraz Stowarzyszenie But w Butonierce. 2. W konkursie mogą wziąć udział wyłącznie osoby zarejestrowane na forum przed ogłoszeniem konkursu. 3. Każdy Uczestnik może zaprezentować dowolną ilość stylizacji konkursowych. 4. Stylizacje konkursowe powinny zostać zamieszczone w wątku konkursowym „Inspired by Loake”. 5. Nagrody w konkursie: · I miejsce – wykorzystana w stylizacji dowolna 1 para butów Loake wybrana ze strony www.loake.co.uk · II miejsce – zestaw do pielęgnacji butów marki Loake o wartości (160zł) · III miejsce – zestaw 4 skarpet Happy Socks o wartości (115zł) · Nagroda publiczności – 1 pasek skórzany Loake wybrany ze strony www.loake.co.uk 6. Z wyjątkiem nagrody publiczności, zgłoszenia oceni i nagrody przyzna Jury w składzie: · eye_lip (Stowarzyszenie BwB) · Hargin (Sympatyk BwB) · Ewa Jarosławska (Loake Polska) · Michal Sámek (Loake Polska) 7. Nagrodę publiczności wygra stylizacja z największą ilością zebranych punktów reputacji podczas trwania konkursu. 8. Konkurs rozpoczyna się 15 października 2015r. z chwilą ogłoszenia na Forum i trwa do soboty 31 października 2015r. do godziny 23:59:59. 9. Wyniki zostaną ogłoszone w tym wątku konkursowym 6 listopada 2015r. 10. Po ogłoszeniu wyników zwycięzcy powinni zgłosić się droga mailową na adres: ewa@loakepolska.pl w celu informacji na temat odbioru nagród. 11. Fundatorem nagród jest firma Loake Polska. Nagrody nie podlegają wymianie na gotówkę. 12. Uczestnikiem Konkursu może być jedynie osoba pełnoletnia. W przypadku osób niepełnoletnich niezbędna jest zgoda rodziców lub opiekunów. 13. Jury ma prawo do wyłączenia spoza Konkursu odpowiedzi niespełniających wymagań Konkursu. 14. Pamiętajmy, że to tylko zabawa, a ocena, czy tego chcemy, czy nie, będzie subiektywna:-) Zapraszamy do zabawy! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2015 Panie i Panowie przygotujcie się dobrze, bo czuję że w tym temacie będzie ostra walka o 1 miejsce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 15 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2015 Czy dobrze rozumiem, że zdjęcie należy wykonać w samych skarpetkach bez buta na nodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2015 Jeśli taka forma Ci odpowiada, nie ma przeciwwskazań, ale nie jest jedyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 15 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2015 Dzięki, chodzi mi o to, że te buty nie powinny się znaleźć na zdjęciu/rysunku. Powinno ich "brakować", jeśli dobrze zrozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 15 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2015 @Lebowski32 - także jest to dowolne - wybór uczestnika. ps. choć logika wskazuje, że brak wybranego modelu na "pracy" może utrudniać ocenę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2015 Lebowski, to może być zdjęcie zestawu np. leżących na fotelu ubrań gdzie widać kolory, faktury, obok zdjęcie butów. Jest wiele możliwości jak to ugryźć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loake Polska Napisano 15 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2015 Forma przedstawienia stylizacji zdecydowanie dowolna! Dla inspiracji jak można przedstawić stylizację przesyłam przykład z bloga Loake UK: http://blog.loake.co.uk/guest-style-edit-umbrella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 18 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2015 Może być w formie intro grafiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 18 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2015 Jakub, patrz punkt 2 zasad konkursu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 19 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 "2. W konkursie mogą wziąć udział wyłącznie osoby zarejestrowane na forum przed ogłoszeniem konkursu." Dla czego zastosowano takie ograniczania? Chciałbym przystąpić do konkursu, ale nie mogę. I chciałbym zrozumieć dlaczego zostało zastosowane takie ograniczenie. Żeby nie było multikont robionych na 'potrzeby' konkursu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 19 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 Ewentualnie dlatego, że konkurs jest współorganizowany przez Stowarzyszenie BwB, jest organizowany dla członków forum, a nie "spryciarzy" którzy jakoś znaleźli post o konkursie i chcą zgarnąć nagrodę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 19 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2015 Żeby nie było multikont robionych na 'potrzeby' konkursu "3. Każdy Uczestnik może zaprezentować dowolną ilość stylizacji konkursowych." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2015 Chociaż fajnie było by spróbować swoich amatorskich sił. Nikt Ci nie broni zgłosić swoją propozycję. W historii konkursów BwB zdarzały się zgłoszenia/posty, w treści których od razu było zastrzeżenie że jest to poza konkursem, więc śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2015 Jestem przekonany, że prace konkursowe wymagają starannego przygotowania, czemu pośpiech nie sprzyja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 20 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2015 Jestem przekonany, że prace konkursowe wymagają starannego przygotowania, czemu pośpiech nie sprzyja Dokładnie, ale ja już więcej z siebie nie wykszesam, więc będę chociaż pierwszy i może coś ruszy. Oto moja propozycja: ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Cztery pory roku z Loake Shoemakers Jesień: Przyjęcie. Nie Halloween'owe, lecz coś w stylu potańcówki. Wychodzimy z samochodu, kierujemy się w stronę wejścia do sali. Na dworze jest chłodno, ale w środku mamy nadzieję że będzie lepiej, jak nie to sami postaramy się o rozgrzanie. Jest odpowiednio, wszyscy już są. Nawet się nie ociągają... Przygotowywaliśmy się do tego przez kilka ostatnich miesięcy, dwa razy w tygodniu po godzinie. Zaczynamy i my. Muzyka teraz jest dość wolna, to dobrze. Znajdujemy odpowiedni skrawek podłogi, tak aby nikomu nie przeszkadzać. Tańczymy. Jest o niebo lepiej niż się spodziewałem, stres minął przy pierwszych taktach. Moja partnerka wyczuwa każdy ruch, każde pociągnięcie. W powietrzu wiruje zapach perfum, najbardziej przebijają się jak zwykle te damskie, ale te co czuje ja najbliżej są fenomenalne. Komplement podany, przyjęty uśmiechem. Wyglądamy pięknie, mamy coraz więcej miejsca, wszyscy patrzą na nas, wiadomo dlaczego... Słyszycie muzykę? Buty: Loake Sloane, Garnitur: Suitsupply, Koszula Vistula, Poszetka: Pochetti The Ref, Krawat: Victor Talbots Zima: Idę chodnikiem, śniegu nie ma za dużo, gdzieniegdzie wiatr jeszcze przywiewa niesprzątnięte liście. Co prawda do świąt jeszcze daleko, lecz co chwilę kogoś mijam. Torby pełne zakupów, pudełka, każdy coś niesie. Ja również, dziś mikołajki. Prezenty dla dzieci dopiero co kupione , ale już wcześniej wiedziałem co to będzie. Po prostu nie chciałem tego chować gdzieś w domu, te małe szkraby znajdują wszystko. Muszę uważać aby się nie pośliznąć. Szkoda by było tego co mam w środku. Na szczęście już niedaleko, mój krok jest pewny. Kilkadziesiąt metrów. Napawam się tą atmosferą, ludzie dziś są uśmiechnięci. Ja także. Mam nadzieję że żona upiekła to co zawsze, kocham zapach cynamonu, kojarzy mi się tak niepowtarzalnie i ciepło. Buty: Loake Burford, Sweter: Ralph Lauren, Kurtka: Ucon Acrobatics, Koszula Ralph Lauren, Spodnie: C&A Wiosna: Już nie muszę nieść koszyczka, a właściwie dwóch. Mam pomocników. Sobota, piękny słoneczny dzień. Nie ma jeszcze południa, lubię tę porę dnia, zwłaszcza przy takiej pogodzie. Rano trwały spory ile jajek obrać, jakie pisanki włożyć, czy mam być ciasto... Nie ma to większego znaczenia, przecież nie o to tu chodzi. Takie refleksje nachodzą mnie ostatnio bardzo często, czyżby kryzys wieku... przed-średniego Może za dużo wolnego wziąłem na święta? Nie, to nie to. Ten czas trzeba dobrze wykorzystać. W końcu miałem chwilę aby zastanowić się na stanem swojej garderoby. Co prawda do bujnego wzrostu wszechobecnej zieleni jeszcze daleko, lecz trzeba przełamać atmosferę zimy kolorami. Hmm, mogłem zaszaleć trochę bardziej..., przyjdzie jeszcze na to czas. Buty: Loake Chester, Płaszcz: Suitsupply, Spodnie: Levi's, Sweter: Gant, Koszula: Gant Lato: Spacer. Obraliśmy cel: lodziarnia. Ta na starówce naszego małego miasta, jak zawsze. Wszystko się zmienia, nawet taka prozaiczna rzecz jak smaki lodów. Kiedyś zwykłe śmietankowe i owocowe, pyszne... Teraz najróżniejsze, włoskie, z polewami, posypkami. Tu jednak nie będę eksperymentował, wybieram miętowe, truskawkowe i cytrynowe, moja blondynka z grzywką czekoladowe, pistacjowe i ... zawsze zapominam o tych ostatnich, nieważne. Czas upływa spokojnie, nigdzie się nie spieszymy. Pada propozycja: łąka, kocyk, skraj lasu, całkiem niedaleko. Zajście do domu po koszyk i małe co nieco. Ścieżka prowadzi przez malownicze śródłąkowe zalesienia, w powietrzu unosi się zapach ziół i siana, ktoś musiał wczoraj coś w okolicy kosić. Lekka bryza przenika przez ubranie, pocieszenie na ogarniający nas upał. Idzie się lekko i przyjemnie, każdy krok sprawia że czujesz że żyjesz. Jesteśmy na miejscu, rozkładamy to co mamy i kładziemy się na kocyku, buty zdejmujemy, w pospiechu Buty: Loake Herbert, Pasek: River Island, Koszula: Charles Tyrwhitt, Szorty: Samsoe & Samsoe, Zegarek: Casio 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loake Polska Napisano 21 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2015 Pierwsze zgłoszenie w konkursie i od razu TAKIE?! Super! Czekamy na następne zgłoszenia PS @Jarek - super wykonanie! Czy któraś ze stylizacji podoba Ci się najbardziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Napisano 21 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2015 Pierwsze zgłoszenie w konkursie i od razu TAKIE?! Super! Czekamy na następne zgłoszenia PS @Jarek - super wykonanie! Czy któraś ze stylizacji podoba Ci się najbardziej? Zimowa jest dla mnie najlepsza, bo najluźniejsza, i ma fajny sweter Letnia podobnie, ale jest bardziej klasyczna, zegarek, spodenki w kant..A od jesiennej się zaczęło, bo ten pomysł przyszedł mi pierwszy do głowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kros Napisano 22 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2015 W mojej ocenie buty są tak dobre, że nawet w takim zestawie będą się prezentować bardzo dobrze a może nawet lepiej jak bardzo dobrze. Użyte buty to: http://www.loake.co.uk/catalog/product/view/id/14971/s/burford-rubber-sole/category/186/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 23 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 A jak bardzo konieczne jest korzystanie ze zdjęć na stronie loake.co.uk? Chciałbym na przykład wykorzystać do stylizacji czarne Wolf z serii 1880, ale nie ma tam osobnego zdjęcia... Tak samo w kilkoma innymi modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loake Polska Napisano 23 Październik 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2015 A jak bardzo konieczne jest korzystanie ze zdjęć na stronie loake.co.uk? Chciałbym na przykład wykorzystać do stylizacji czarne Wolf z serii 1880, ale nie ma tam osobnego zdjęcia... Tak samo w kilkoma innymi modelami. Nie ma potrzeby korzystania ze zdjęć ze strony www.loake.co.uk, ważne jest tylko, żeby wykorzystać modele, które są na tej stronie. Czekamy na stylizacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Denilson Napisano 24 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2015 Konkurs “Inspired by Loake” 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2015 Brawa dla kolejnego uczestnika ! - jak praktyka wskazuje wiele osób pewnie liczy na rzut na taśmę, a półmetek konkursu za nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 25 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Livin tha thug life Every day of me life... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. celahim Napisano 25 Październik 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2015 Poniżej moja praca konkursowa, zapraszam! https://youtu.be/CRmlaz7QJv0 EDIT: Nie wiem, czy jest możliwość, żeby filmik wyświetlał się tutaj na forum, zamiast otwierał się na osobnej stronie na youtube. Drogi moderatorze, pomóż proszę 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi