Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Styleman Napisano 29 Sierpień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2015 To pierwsze zdjęcie marynarki szytej poprzez naszego forumowego kolegę Ernesto. Zdjęcie Sebastian Mamaj 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 29 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2015 Wow! Czekam na więcej zdjęć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 29 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2015 Dokładnie, prosimy o więcej zdjęć bo na tej fotce nie do końca wszystko widać. Co to za materiał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smamaj Napisano 29 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Sierpień 2015 do końca weekendu : ) powinny być gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Styleman Napisano 30 Sierpień 2015 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 30 Sierpień 2015 Jeszcze parę zdjec,ale nie są to takie zdjecia do których jesteście przyzwyczajeni ,czyli dokładnie pokazujące dzieło Ernestona. Pozycja trochę inna do prezentacji. Te w następnej sesji. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 31 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2015 "Ernestson bespoke"? Czy to oficjalne zaproszenie do składania zamówień? Bardzo ładna marynarka! @Styleman Miało być lekko i niezobowiązująco "na miasto", a wyszedł FAT BOB w najnowszej odsłonie. Mistrz suspensu! Piękna maszyna, gratuluje! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 31 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2015 Dziękuję za gratulacje,ale ta maszyna tylko udostępniona do jazdy poprzez firmę HD,mój garniturowy HD wciaz w fazie składania,czyli kompletowania kolejnych części, Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lupin Napisano 31 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2015 "Ernestson bespoke"? Czy to oficjalne zaproszenie do składania zamówień? Bardzo ładna marynarka! Jak dobrze, że mam blisko do pracowni mistrza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ernestson Napisano 31 Sierpień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2015 "Ernestson bespoke"? Czy to oficjalne zaproszenie do składania zamówień? Jeszcze nie dzisiaj ale wszystko do tego zmierza. Ta marynarka to jedna z trzech które szyłem/szyję dla kolegów z BwB. To czy pozostałe zostaną pokazane na forum będzie zależało od zamawiających. Projekt, wymyślony w zeszłym roku jako eksperyment, niestety rozwlekł się potwornie (przeze mnie) i koledzy musieli wykazać się nieprawdopodobną cierpliwością ale w czasie jego trwania zdobyłem sporo doświadczenia, zorganizowałem sobie wygodne miejsce do pracy i zdecydowałem, że owszem, w ciągu najbliższych tygodni zacznę zupełnie oficjalnie oferować swoje usługi. W tej chwili koncentruję się na uzupełnieniu brakującego sprzętu i zwiększeniu wydajności. Przejście z typowo amatorskiego szycia, gdzie mogę daną rzecz przymierzać i przerabiać do woli, do szycia na zamówienie okazało się sporym wyzwaniem ale myślę, że dam radę. Stay tuned 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 31 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2015 Trzymam kciuki!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 31 Sierpień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2015 Dokładnie, prosimy o więcej zdjęć bo na tej fotce nie do końca wszystko widać. Co to za materiał ? Co do materiału,to już nawet nie pamiętam ,na pewno Erneston wie,podszewka od naszego kolegi Szarmanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 31 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2015 Co do materiału,to już nawet nie pamiętam ,na pewno Erneston wie,podszewka od naszego kolegi Szarmanta. Materiał to wełna od Huddersfield Cloth - 120s, 280g / 9oz Akurat w newsletterze z końcówkami mieli coś w kolorze którego szukał Irek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Erneston, dopinguję jak tylko potrafię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Gratuluje i rownież trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 1 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Wrzesień 2015 Dopinguję IMO kozerka nieco staroświecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 3 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Jeszcze parę ujęć. Pozdrawiam 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 3 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Wrzesień 2015 Świetna podszewka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 23 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Jeszcze kilka ujęć 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Jeśli można małe ale - nie podoba mi się linia ramion. Nie jest bardzo zła, ale piękna też nie jest. Ponadto, ramiona wyglądają na nieco za szerokie. Wszycie koszulowe (zapewne brak wypełnień?), spalla camicia, to wszystko wygląda ok, ale nie leży idealnie. Jednak, dla równowagi, muszę przyznać, że nie jest gorzej (a być może nieco lepiej) od ostatnio pokazywanych zamówień z komercyjnych pracowni. Do reszty nie mam uwag, chociaż preferuję dłuższe rękawy w marynarce (ale to zapewne celowa decyzja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Ja natomiast mam drobną uwagę do wykończenia klapy w rejonie butonierki - na wszystkich zdjęciach nierówno się układa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Dzięki za uwagi. W każdym ubraniu, które szyję widzę rzeczy, które chciałbym zrobić lepiej ale nie zawsze daje się to poprawić. Wasze wrażenia z grubsza pokrywają się z moimi (IMO ramiona nie wyglądają źle ale wolałbym żeby były lepsze) i przy kolejnych realizacjach będę polepszał to co w tej marynarce nie wyszło idealnie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Jeszcze kilka ujęć Wiem, że temat dotyczy marynarki ale napisz prosze co to za spodnie Bardzo podoba mi się wzór/faktura materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 23 Wrzesień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 Spodnie to Gucci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sayyed Napisano 23 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2015 MOTOR, marynarka, spodnie (bawełna?) w sam raz na autobane i na ekspresówkę, a nawet w mieście... czasami widzę takich w podkoszulce na A4 jeżdżących ścigaczami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Styleman Napisano 18 Listopad 2015 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2015 Nowy projekt realizowany przez Ernestsona. Płaszcz dwurzędowy. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi